جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - March 29 2024
کد خبر: ۹۷۶۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
عجب شیر پرس - استاندار یزد با اشاره به اجرای خط پدافندی آب جهت تامین آب مورد نیاز در پیک مصرف و شرایط اضطرار گفت: حجم سرمایه گذاری این پروژه ۷۰۰ میلیارد تومان است و در دراز مدت امکان انتقال ۶۰ میلیون مترمکعب آب را دارد.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، روز یکشنبه مهران فاطمی در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره ای گذرا به برنامه های استان در حوزه تامین آب استان، گفت: در کنار پیگیریهای مستمر جهت اجرای پروژه های انتقال آب به استان، یکی از رویکردها و سیاست های مهم مورد پیگیری استان در این حوزه، باید بخش «مدیریت مصرف آب و بهره برداری بهینه از آن» باشد.

وی در ادامه به تاثیر معنادار اقدامات کنترلی بر کاهش مصرف آب اشاره و بر «تهیه برنامه مشخص کاهش مصرف آب سالیانه هر دستگاه» و نیز ارائه «مدل عملیاتی جهت انجام اقدامات کاهنده مصرف مصرف آب در بخش خانگی»، تاکید کرد.

استاندار یزد یکی از راهکارهای مدیریت بهینه بهره برداری منابع و سازگاری با کم آبی را «جداسازی آب فضای سبز از آب شرب» عنوان کرد و اظهارداشت: ظرف مدت یک ماه آینده برنامه عملیاتی مشخص این حوزه تهیه و پس از تصویب در این شورا، در دستورکار قرار گیرد.

استاندار یزد به پیگیری های مجدانه استان جهت اجرا پروژه های انتقال آب استان اشاره کرد و از موافقت با پیشنهاد استان در خصوص واگذاری معدن جهت انتقال آب از دریا به استان خبرداد.

وی در ادامه به بارش های اخیر یزد و حجم بالای آب ذخیره شده پشت سیل بندها و بندهای خاکی استان اشاره و تاکید کرد: سازوکارهای موقت جهت استفاده از آب ذخیره شده در راستای تقویت منابع آب زیر زمینی یا استفاده در سایر موارد ارائه شود همچنین تهیه برنامه دراز مدت برای این بخش در دستورکار قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه صنایع کوچک و متوسط در توسعه استان اشاره کرد و افزود: با توجه به امکان ایجاد بیشترین سهم اشتغال در این گروه از صنایع، باید حمایت های لازم از این واحدها انجام شود.

فاطمی در ادامه با اشاره به بلاتکلیفی یا پیشرفت فیزیکی اندک برخی زمین های واگذاری جهت سرمایه گذاری اظهارداشت: با توجه به مسائل مربوط به واگذاری زمین و تامین زیرساخت های مورد نیاز برای پروژه های جدید سرمایه گذاری، مسائل مربوط به این گروه از اراضی، در کارگروه اقدام بررسی و وضعیت آن ها تعیین تکلیف شود.

استاندار یزد همچنین آسیب شناسی و حمایت از واحدهای راکد را یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان دانست و از پیگیری موضوعات این دسته از واحدها در جلسه ای با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور و وزرا خبر داد.

استاندار یزد به رشد قابل توجه شاخص های اقتصادی نسبت به سال های گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: به لحاظ نرخ رشد اقتصادی، استان با رشد۵.۱۳ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹،  در جایگاه هفتم کشوری قرار دارد همچنین نرخ مشارکت اقتصادی استان عدد۴۷.۸ درصد بوده و از این منظر بیشترین مشارکت اقتصادی را تجربه کرده است.

وی در ادامه نسبت اشتغال استان را ۴۲.۱ درصد (بالاترین نسبت اشتغال در کشور) دانست و اضافه کرد: بر اساس گزارش های مرکز آمار کشور، یزد بیشترین میزان کاهش نرخ بیکاری مردان در بهار ۱۴۰۱ را داشته است.

فاطمی ادامه داد: بر اساس گزارش های بهار سال ۱۴۰۰، نرخ بیکاری بانوان استان ۲۶.۵، نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال استان ۳۲.۳ و نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۵ سال استان ۲۲.۱بوده که این آمار در فصل بهار امسال به ترتیب به «۲۶.۵»، «۲۲.۸» و «۱۵.۷» رسیده است.

استاندار یزد خاطرنشان کرد: استان  از نظر نرخ کل بیکاری در بهار ۱۴۰۰ جز سه استان دارای نرخ بالای بیکاری بود که خوشبختانه در بهار امسال چهار پله بهبود داشته است.

وی در ادامه با بیان اینکه استان یزد برای نخستین بار، با حجم سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی، صاحب شرکت پروازی می شود، افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده این شرکت در مهرماه امسال افتتاح و راه اندازی می شود.

فاطمی همچنین با اشاره به طرح نهضت ملی مسکن در سایت ۴۰۰ هکتاری یزد و سکونت قریب به ۲۵ هزار خانوار در این سایت، خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت این مجموعه و ساخت تعداد زیادی واحد در آن، باید استانداردها و الزامات مدیریت مصرف آب از همین ابتدا و به صورت ویژه در این منطقه رعایت شود.

استاندار یزد همچنین با آخرین وضعیت استان در وضعیت پروژه های نهضت ملی مسکن اشاره کرد و افزود: در این مدت علاوه بر برگزاری جلسات هفتگی بررسی مسائل مربوط به پروژه های قبلی، زمین مورد نیاز برای ساخت ۵۴ هزار واحد تامین و کلنگ آن به زمین زده شد.

 فاطمی همچنین به خسارت های سیل اخیر به استان اشاره و گفت: تا بازگشت زندگی مردم به روال عادی همراه مردم خواهیم بود و پیگیری های لازم را انجام داده و می دهیم.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: