عجب شیر پرس - مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی بهزیستی کشور گفت: ۱۶ مرکز پشتیبانی شغلی معلولین با ۱۸۳۴ معرفی شده به این مراکز در حال فعالیت هستند که ۱۴۸۶ نفر با گذار موفق ۱۴۸۶، ۳۴۸ نفر ناموفق، ۴۰۶ نفر شغل خود را از دست داده،۱۶۳ نفر به دلیل رضایت کارفرما اخراج شدهاند، ۲۴۳ نفر رضایت ندارند و ۱۰۸۰ نفر کل افراد موفق فعلی این مراکز است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایسنا، رامین رضایی روز دوشنبه، ۱۳ تیرماه، در نشست تخصصی مراکز پشتیبانی شغلی (SE) کشور اظهار کرد: اشتغال معلولین نکته مهمی است که از طرف ریاست سازمان بهزیستی نگاه ویژه و با حساسیتی به آن میشود چراکه میدانیم اشتغال موضوع مهمی است.
وی ادامه داد: توانبخشی به این معنا است که مجموعه اقدامات هدفمندی را به منظور ارتقاء جسمی و روانی افراد معلول انجام دهیم که اگر ما بهترین اقدامات توانبخشی را هم انجام دهیم، این فرد توانمند نمیشود.
وی افزود: زمانی افراد توانمند میشوند که مشارکت آنها در فعالیتهای اجتماعی افزایش یابد که اگر این اتفاق بیافتد، در انجام وظایف خود به خوبی تلاش کردهایم و توانمندی فرد بالفعل شده است.
رضایی خاطرنشان کرد: در امر اشتغال در کنار همهی این موارد روی خوش جامعه نسبت به این افراد هم مهم است تا قدرت رقابت فرد در کنار دیگر افراد جامعه را بالا ببریم که این اشتغال صدقهای نبوده و با توانمندی خود طرف ایجاد شده است.
وی همچنین یادآور شد: زمانی که شما برنامهای برای اقدامات خود دارید، سه مرحله را باید انجام دهید؛ درجهی اول مانیتورینگ است یعنی بر انجام کارها نظارت داشته باشید، بحث بعدی ارزیابی است که اقدامات ما درست انجام شوند و آخرین اقدام این است، کاری که درست انجام میشود، هدف گذاری شده است یا نه یعنی اثربخشی خود را داشته و ما را به هدف گذاری اولیه نزدیک کرده است یا نه.
وی در ادامه بیان کرد: اهداف برنامهها را نمیتوان تغییر داد و تنها چیزی که مطرح است، داشتن استراتژی است که هدفگذاری شود و موفقیت ما به هدف گذاری درست و راه رسیدن به آن بستگی دارد.
مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی بهزیستی کشور گفت: هدف گذاری یکی از اساسیترین بخش هر برنامهای است که انتخاب روش هم بسیار مهم است؛ بنابراین در این نشست تبیین میکنیم که برنامهریزی ما درست بوده و به اهداف نزدیک شده است یا نه اما مهم است که راه را درست رفته باشیم.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در مراکز فراوانی روزانه رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: تسهیل دستیابی به شغل پایدار در توانخواهان، انجام مراحل آماده سازی و اشتغال افراد معلول، کمک به حضور افراد معلول برای کار در کنار سایرین، پیگیری مراحل استخدام پس از اشتغال، افزایش مشارکت فرد دارای معلولیت در محیط کار و تقویت انگیزه کارفرمایان برای بکارگیری فرد معلول واجد شرایط کار از اهداف ایجاد این مراکز است.