عجب شیر پرس - رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی بر لزوم کاهش اتکا به اعتبارات دولتی و اتخاذ رویکردهای جدید تامین منابع برای تحقق رشد اقتصادی تاکید کرد.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایسنا، داود بهبودی در جلسهی تدوین و نهاییسازی برنامههای رشد اقتصادی استان در حوزهی زیربنایی اظهار کرد: خوشبختانه استان از دانش ضمنی انباشته در ارتباط با برنامهریزی توسعه و دستیابی به رشد اقتصادی چه به صورت بلند مدت مانند سند آمایش و برنامههای توسعهی پنج ساله و چه میان مدت مانند سند تدبیر توسعه برخوردار است.
وی افزود: با محدودیتهایی که وجود دارد قصد نداریم پروژهی جدید دولتی تعریف کنیم چراکه تاکید دولت این است که منابع را به نحوی ساماندهی کند که منجر به رشد اقتصادی شود؛ این در حالی است که عملکرد کشور در سالهای گذشته به دلایل مختلف در این خصوص چندان موفق نبوده است.
وی بیان کرد: در این ارتباط توجه به بازار سرمایه، تشکیل صندوقهای پروژه و جلب مشارکت بخش خصوصی میتواند راهگشا باشد و ماموریتهای مستمر دستگاهها نباید بهعنوان کارویژه تعریف شود.
بهبودی یادآور شد: برای تحقق رشد اقتصادی به دنبال لیست عریض و طویل پروژهها نیستیم؛ بلکه اهم اقدامات باید در قالب مگاپروژهها و کارویژههایی ساماندهی شود که اثربخشی آنها منجر به ارتقای تولید، بهرهوری، توسعهی صادرات و افزایش سهم اقتصادی و سرانهی درآمد استان در کشور شود.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس پروژههای زیربنائی استان باید به سمت و سوی قراردادهای مشارکتی و با حداقل اتکا به منابع دولتی پیش رود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی متذکر شد: اگر میخواهیم به جایگاه شایسته خود در زمینهی سهم اقتصادی، درآمد سرانه و تولید ثروت دست یابیم، لازم است سرعت رشد استان از میانگین رشد اقتصادی هدفگذاری شده برای کشور بیشتر باشد که در این خصوص نیازمند تغییر پارادایم و رویکرد هستیم.
بهبودی همچنین توجه به ارتقای بهرهوری، پررنگ شدن نقش بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت تمام نهادهای اثرگذار را از برنامههای اصلی دولتمردان استان برای تحقق رشد اقتصادی عنوان کرده و گفت: برای پیشبرد برنامههای توسعه باید از نگاه بخشی و محلی خودداری کرده و به یک اجماع عمومی برسیم.
محدودیتهای منابع دولتی و لزوم استفاده از ظرفیتهای استانیدر ادامه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانشرقی نیز اظهار کرد: برای اینکه از حالت روزمرگی و تقاضامحوری خارج شویم، باید نیازها و اولویتهای استان، موانع موجود در حوزهی کسب و کار و جذب سرمایهگذاری را شناسایی و بر اساس آن نقشه راهی ترسیم کنیم.
جواد رحمتی افزود: محدودیتهای منابع دولتی برای همه مشخص است و در این مسیر باید به فکر استفاده از سایر ظرفیتهای استانی باشیم.
ضرورت تکمیل زیرساختها و جذاب کردن سرمایهگذاری در بخش خصوصیمحمد کلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی نیز تاکید کرد: مسیر رشد اقتصادی استان تامین زیرساختها و جذاب کردن سرمایهگذاری در این حوزه برای بخش خصوصی و قطع اتکا به اعتبارات دولتی است.
نمایندگان با تیم مدیریتی ارشد استان همسو باشندمدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی نیز تکمیل پروژههای زیربنایی استان از جمله آزادراهها و بزرگراهها را ضروری دانست و گفت: لازم است نمایندگان استان نظرات کارشناسی دستگاههای ملی را در اولویتبندی پروژهها و تاثیرگذاری در تامین اعتبار آنها مد نظر قرار داده و ضمن همسو بودن با تیم مدیریتی ارشد استان از نگاه محلی اجتناب کنند.
ابوالقاسم سلطانی در ادامه گزارشی از اقدامات اساسی استان در خصوص طرح ملی جهش مسکن ارائه کرد.
لزوم تقویت شبکه انتقال برق و تشکیل کمیته راهبری صنعت برق استاندر ادامه افشین روشن میلانی، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی نیز بر لزوم تقویت شبکه انتقال برق و تشکیل کمیته راهبری صنعت برق استان و احداث نیروگاههای کوچک با مدیریت و سرمایهگذاری بخش خصوصی تاکید کرد.
ضرورت تکمیل پروژههی انتقال آب ارس به تبریزمدیرعامل شرکت آب منطقهای استان نیز انتقال آب ارس به تبریز را جزو مهمترین پروژههای استان برشمرد و افزود: تکمیل پایاب سدها جهت توسعه کشاورزی و جلب مشارکت مردم در این پروژهها در اولویت کاری ما قرار دارد.
یوسف غفارزاده یادآور شد: اگر موانع تکمیل سدهای استان رفع شود، در سال آینده شاهد افزایش قابل توجهی در محصولات کشاورزی استان خواهیم بود.
ضرورت افزایش بهرهوری در حوزه گاز و بهینه سازی مصرفبه نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی، رهنمای توحیدی، مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانشرقی نیز خاطرنشان کرد: برای اینکه صنایع استان با مشکل گازرسانی مواجه نشوند باید افزایش بهرهوری در حوزه گاز و بهینه سازی مصرف جدی گرفته شود.