جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 10 2024
کد خبر: ۸۷۹۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۵
حاجی بابایی خبر داد:
عجب شیر پرس - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از ایجاد کمیته ای در این کمیسیون جهت شفاف سازی بودجه شرکت های نفتی در بودجه ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از خانه ملت، حمیدرضا حاجی بابایی در جلسه علنی امروز (سه شنبه 23 آذرماه) مجلس شورای اسلامی درخصوص گزارش کمیسیون برنامه درباره عملکرد بودجه سال ۱۳۹۹ گفت: در سال 75 وقتی گزارش تفریغ بودجه را قرائت می کردم، اشکالات کنونی که بر شرکت های دولتی و بانک ها وارد شده در آن زمان نیز مطرح بود، کما اینکه امروز وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه به آنها اشاره کردند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم با اشاره به نکات اساسی و کلیدی که مجلس و دولت باید در رابطه با بودجه به جمع بندی برسند، ادامه داد: امروز شرکت های دولتی به نحوی عمل کرده اند که عدد و رقمی که از آنها به مجلس ارائه می شود، براساس آنچه مسئولان مربوطه در صحن به آن اعتراف کردند، غیر متناجس و غیرواقعی است، یعنی در مجلس از آنها اطلاع نداریم و بعد که بودجه را مصوب کرده و با عملکرد آنها تطبیق بدهیم می بینیم که کاملا متفاوت است.
وی تصریح کرد: چرا 150 شرکت عنوان شده است؟ آیا کانون پرورش فکری کودکان نیز شرکت محسوب می شود؟ بنابراین تعدادی از شرکت هایی که ذکر شده با عنوان شرکت کار اداری انجام می دهند و همه بدون استثنا زیان ده هستند.
حاجی بابایی یادآور شد: امروز دولت 1880 هزار میلیارد تومان بدهی دارد، 954 هزار میلیارد تومان برای شرکت های دولتی است و بیش از 50 درصد بریا شرکت های ملی نفت گاز، پخش فرآورده و پتروشیمی هاست. چرا 358 درصد دریافت های بانکی شرکت های دولتی افزایش پیدا کرده است. چرا پایه پولی افزایش یافته اما اشتغال شکل نمی گیرد؟ چرا که این شرکت ها زیان ده هستند و با وام هایی که دریافت می کنند، اشتغال ایجاد نمی کنند! و فقط هر روز بودجه هزینه ای شرکت ها افزایش می یابد، کما اینکه به طور مثال یک شرکت در کشور در یک سال 17 هزار میلیارد تومان فقط سودن دارد، اما با این رقم چه اقداماتی برای اشتغالزایی انجام داده است؟
این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: امروز باید بین دولت و مجلس تفاهم شود که بعد از 42 سال رابطه شرکت ملی نفت، پخش فرآورده ها، گاز و پتروشیمی ها با دولت و عدد و ارقامشان شفاف شود، ضمن اینکه اگر 2 میلیون و 400 هزار بشکه نفت به پالایشگاه براساس بودجه ضربدر 60 و 23 کنیم، می بینیم 600 هزار میلیارد تومان درآمد دارند، اما تاکنون یک ریال در بودجه حسابرسی نشده است.
وی افزود: ما نمی خواهیم در بودجه شرکت های ملی نفت دخالت کنیم، اما 14.5 درصد از سال 75 تاکنون توسط آنها کجا هزینه شده است، بنابراین این نشان دادن آن جدول مشخص کنیم و هم دولت و هم مجلس انقلابی باید کمک کنند تا یک بار تبصره 14 را شفاف کرده، ضمن اینکه امسال شفافیت 470 هزار میلیارد تومان به خزانه دولت واریز می کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: علت مشکلات موجود پیرامون پول، اقتصاد و اشتغال؛ به عدم شفافیت در بودجه باز می گردد و هر چند امسال دولت شفاف سازی را آغاز کرده است، اما باید آقایان خاندوزی و میرکاظمی نیز کمک کنند تا در کنار هم هر آنچه در کشور اتفاق می افتد را شفاف کنیم.
وی افزود: ما در کشورمان واقعا مشکل پول نداریم، بلکه مشکل حسابرسی و شفافیت در عملکردها وجود دارد، ضمن اینکه سال گذشته هم کمیسیون تلفیق لایحه بودجه و هم کمیسیون برنامه و بودجه زحمت کشیدند و احکامی برای بودجه آوردند، امسال نیز به دنبال ایجاد جدولی هستیم که تمام آنچه در مورد 4 شرکت مهم اصلی نفت و 60 شرکت زیرمجموعه آنها اتفاق می افتد، در این جدول عدد و رقم آنها نشان داده شود و اگر یک ریال غیر از آن عمل کردند، جرم محسوب می شود. از سوی دیگر مجلس و دولت به دنبال شفافیت هستند، رهبر معظم انقلاب نیز بارها فرموده اند 60 میلیارد دلار در این کشور یارانه های پنهان می پردازیم، اما معلوم نیست و معتقدم 90 میلیارد دلار دیگر هم باید به آن اضافه کنیم که به 150 میلیارد دلار می رسد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم یادآور شد: قرار بر این شده است کمیته ای در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات شکل بگیرد که از کمیسیون های اقتصاد، انرژی و دولت در آن حضور پیدا کنند تا در طول 4 ماهی که بودجه بررسی می شود، بر روی شرکت های دولتی که بیش از 60 درصد بودجه به آنها تعلق دارد، متمرکز شویم و در نهایت در سال 1401 با افتخار اعلام کنیم که با همکاری مجلس و دولت، بودجه نفت در قانون بودجه شفاف شده است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: