عجب شیر پرس - پیشکسوت والیبال با بیان این که تعداد زیادی از بازیکنان قدیمی خانهنشین شدهاند و استفادهای از آنها نمیشود، گفت: مشکل والیبال ایران سرمربی نیست بلکه مشکل در مدیریت والیبال است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از مهر، اکبر نائینی در واکنش به صحبتهای داورزنی در جلسه با اعضای کمیته فنی مبنی بر اینکه الکنو انتظارات را در المپیک برآورده نکرد، اظهار داشت: همان زمانی که داورزنی لیست ۵ نفر از مربیان برتر جهان را برای هدایت تیم ملی عنوان کرد در مصاحبههایم گفتم اگر هر ۵ نفر هدایت تیم ملی را به عنوان سرمربی، مربی، دستیار و … بر عهده بگیرند باز هم نمیتوانیم در المپیک موفق شویم چرا که مشکل والیبال ایران سرمربی نیست بلکه مشکل در مدیریت والیبال است.
داورزنی به صدای کارشناسان گوش نمیدهدپیشکسوت والیبال ایران تصریح کرد: المپیک توکیو، اولین بار نبود که داورزنی قول حضور در جمع چهار تیم برتر جهان را میداد، سالهاست که او قول چنین جایگاهی را در لیگ جهانی (لیگ ملتها) داده اما محقق نشده است. داورزنی هر سال وعدههای خود را به سال بعد موکول میکند. انواع و اقسام مربیان خارجی بزرگ را به ایران آورد و قراردادهای سنگین منعقد کرد اما موفق نشد. چرا که اکثر این مربیان در ایران حضور نداشتند و فقط در زمان اردو میآمدند. ما نیز گفتیم با چنین شرایطی امکان ندارد یک مربی فقط با تماشای فیلم مسابقات به نتیجه برسد. داورزنی به صدای کارشناسان گوش نمیدهد و برگزاری جلسات آسیب شناسی و کمیته فنی فقط یک شوی نمایشی است. افراد کمیته فنی نیز مدام تغییر میکنند.
قهرمانی در آسیا ۳۰ سال گذشته اتفاق بزرگی بودنائینی در پاسخ به این سوال که والیبال ایران چه زمانی قرار است فراتر از آسیا عمل کند که رئیس فدراسیون هنوز قهرمانی در آسیا را به جبران ناکامی در المپیک ترجیح میدهد،؟ گفت: قهرمانی در آسیا ۳۰ سال گذشته اتفاق بزرگی بود اما بیش از ۳۰ سال است که کشورهای آسیایی از جمله چین، کره و ژاپن دیگر سرمایه گذاریهای زیادی در والیبال ندارند چرا که فیزیک آنها مناسب والیبال نیست و به سمت فوتبال رفتهاند. در واقع کارشناسان چینی، کرهای و ژاپنی به این نتیجه رسیدهاند که سرمایه گذاری در والیبال برای شان بیفایده است. داورزنی نیز برای فرار از بار مسئولیت قهرمانی در آسیا را بزرگ جلوه میدهد.
تا کجا قرار است آزمون و خطا کنندوی اظهار داشت: نمیدانم تا کجا قرار است آزمون و خطا کنند. همیشه گفتهایم که نتیجه در مسابقات جوانان و نوجوانان مهم نیست و فدراسیون تازه امروز به این نتیجه رسیده است. آنها سالها با استفاده از صغر سن به دنبال مقام در رده نوجوانان و جوانان بودند عجیب است در سالی که تیم نوجوانان ایران قهرمان جهان شد فقط فرهاد قائمی به تیم بزرگسال راه پیدا کرد اگر این تیم واقعاً قهرمان بود چرا باید فقط یک بازیکن به رده بزرگسال بیاید؟ یا مدیریت داورزنی ضعیف بوده که نتوانسته از آن بازیکنان و تیم حمایت کند یا بحث صغر سن مطرح است اگر راه سومی وجود دارد بگویند تا ما هم بدانیم.
کمیته فنی باید از افراد متخصص تشکیل شودکارشناس والیبال در پاسخ به این سوال که سال آینده بازیهای آسیایی و قهرمانی جهان با هم تداخل دارند و هنوز مشخص نیست راهکار و برنامه فدراسیون در این زمینه چیست، این را چگونه ارزیابی میکنید گفت: در واقع کمیته فنی بسیار متفاوت از کمیته آموزش، کمیته داوران، کمیته مربیان و یا هر کمیته دیگری است و این کمیته باید از افراد متخصص تشکیل شود، حتماً باید بازیکنان تیم ملی که پس از اتمام بازیگری خود کار مربیگری را نیز در سطح باشگاهی و تیم ملی انجام داده باشند تا به کمیته فنی راه پیدا کنند و تجربیات سی ساله خود را در اختیار فدراسیون و تیم ملی قرار دهند اما متاسفانه کمیته فنی حال حاضر مدام در حال تغییر است و برخی از افرادی در آن حضور دارند که هیچ تخصصی ندارند.
برای پر کردن صندلی کمیته فنی از افراد استفاده میشودوی تاکید کرد: چرا باید پورحسن که یکی از داوران خوب کشور بوده در کمیته فنی شرکت کند، مگر از مربیان کسی در کمیته داوران شرکت میکند؟ البته پورحسن در جلسه کمیته فنی به نکته درستی اشاره کرد و متذکر شد که داورزنی نباید در ابتدای جلسه نظراتش را مطرح کند تا افراد صحبتهای او را تایید کنند، بهتر است اول اعضای کمیته فنی نظراتشان را بگویند. این کمیته فنی فقط شو است، کمیته فنی باید جای متخصصان باشد نه اینکه داورزنی برای پر کردن صندلیها و تایید صحبتهایش از برخی افراد استفاده کند همین میشود که دو مسابقه مهم با هم تداخل دارند و هنوز چیزی مشخص نیست. البته برای داورزنی مشخص است چرا که او هر کاری بخواهد انجام میدهد. برخی برای حضور در جلسات کمیته فنی و منافع مالی مجبور به تایید صحبتهای داورزنی هستند. اما تعجبم از آنهایی است که وضع مالی خوبی دارند آنها چرا باید طبق نظر داورزنی عمل کنند.
باید با مربی ایرانی قرارداد چهار ساله امضا کنندنائینی ادامه داد: پس از انقلاب ملیپوشان بسیار زیادی داشتهایم که تعداد انگشت شماری از آنها در فدراسیون حضور دارند، اکثر آنها خانه نشین شدهاند چرا که خواستههای غیرفنی داورزنی را قبول نمیکنند، داورزنی فقط میخواهد کار خودش را انجام دهد. در حال حاضر نیز منتظر هستند تا ببینند کادر فنی ایرانی در لیگ ملتها چه نتایجی به دست میآورد و سپس تصمیم گیری کنند. اگر برایشان مربی ایرانی با خارجی تفاوتی نداشت باید با مربی ایرانی قرارداد چهار ساله امضا کنند پس چرا این کار را انجام نمیدهند، مربی ایرانی باید فقط در راس تیم ملی حضور داشته باشد و تمام مسابقات لیگ را زیر نظر بگیرد تا در ادامه با دست باز بازیکنان را انتخاب کنند. مربی که در تیم باشگاهی مشغول باشد به بازیکنان وابسته میشود و این در نحوه انتخابها تاثیرگذار است. سرمربی تیم ملی نباید دغدغهاش تیم باشگاهی باشد اگر یک سوم قرارداد مربیان خارجی را به مربیان ایرانی بدهند دیگر نیازی ندارند تیم باشگاهی را هدایت کنند.
مسابقات لیگ برتر بی برنامه استوی با اشاره به فشردگی مسابقات لیگ برتر و عدم درست برنامهریزی گفت: یکی دیگر از ایرادات فدراسیون برگزاری مسابقات لیگ از نظر زمان بندی است. مسابقات لیگ ایران اواسط لیگهای معتبر دنیا و اروپا به پایان میرسد. آنها بر اساس تقویم فدراسیون جهانی رقابتهای خود را برنامهریزی میکنند و ۱۵ روز مانده به لیگ ملتها رقابتهای لیگ خود را به پایان میرسانند در حالی که لیگ ایران حدود چهار ماه پیش از لیگ ملتها به پایان میرسد و بازیکنان در این مدت بدون مسابقه هستند.
پاسور بالای ۴۰ سال یعنی خداحافظ والیبال ایراننائینی تصریح کرد: از طرف دیگر رقابتهای لیگ نیز به صورت فشرده پیش از پایان سال به پایان میرسد و بازیکنان هیچ ریکاوری ندارند و همین آسیبها را افزایش میدهد. تا زمانی که این عدم برنامهریزیها درست نشود هیچ چیزی خوب پیش نمیرود. نمیدانم چه زمانی که این اتفاقات قرار است رفع شود، ایراد بعدی این است که تیمهای برتر لیگ برتر امسال و سال گذشته پاسورهای بالای ۴۰ سال در اختیار دارند. این یعنی خداحافظ والیبال ایران. چرا نباید پاسورهای جوانی داشته باشیم که جایگزین پاسورهای بالای ۴۵ سال را بگیرند. این مشکلات فنی وجود دارد چون در کمیته فنی فقط ۲۰ درصد افراد دارای صلاحیت در آن حضور دارند و افراد دارای صلاحیت و تخصص نمیتوانند در آن حضور پیدا کنند.