عجب شیر پرس - وزارت بهداشت در نامهای به وزارت میراث فرهنگی، جزئیات پروتکلهای بهداشتی مبارزه با ویروس کرونا را در مراکز اقامتی تشریح و منتشر کرد.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از مهر، کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسخه بازنگری شده پروتکل بهداشتی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ در مراکز اقامتی با رویکرد طرح مدیریت هوشمند محدودیتها را جهت صدور دستور، اقدام و پیادهسازی در نامهای به علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی ارسال کرد.
در این نامه آمده است: ضمن ابلاغ این پروتکلها به واحدهای تابعه کشوری و استانی، حسن اجرا و نظارت این پروتکل با جنابعالی و واحدهای تابعه مرتبط است. مراکز فوق با رعایت پروتکلها، مجاز به فعالیت در تمامی شرایط رنگبندی بوده و در صورت تغییر در مصوبات ستاد ملی، مکلف به انجام مصوبات در هر زمان هستند.
این وزارت و واحدهای تابعه دانشگاهی و شهرستانی وابسته، بر اساس مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ناظر عالی بوده و مکلف به نظارت مستمر هستند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف و مغایرت، برخورد قانونی لازم را به عمل میآورند. همچنین انعکاس گزارش مستمر نظارتها توسط آن سازمان و واحدهای تابعه مربوط به این وزارت و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور مورد انتظار است.
در این شیوهنامه که آبان ماه ۱۴۰۰ تهیه و تدوین شده، آمده که دامنه کاربرد آن، هتلها، متلها، مهمانسراها، مسافرخانهها، مراکز اقامتی گردشگری و بوم گردی هستند. همچنین این مراکز به شرط انجام واکسیناسیون شاغلین یا تست PCR منفی با اعتبار حداکثر ۷۲ ساعته، مجاز به فعالیت طبق طرح هوشمند محدودیتهای مصوبه ستاد ملی هستند. همچنین مشاغل این گروه برای ادامه فعالیت دارای کارت واکسیناسیون یا تست منفی باشند و صحتسنجی کارت واکسن توسط ناظران انجام شود.
یکی دیگر از موارد برای کاهش مواجهه و قطع زنجیره انتقال، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی اعلام شده است که در این راستا نیز مواردی را متذکر شدهاند از جمله جلوگیری از ورود افراد بدون ماسک یا رعایت فاصله دو متری بین مشتریان، کارکنان و مهمان. استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت سرنشین خودرو برای جابجایی کارکنان در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب، کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان با مشتریان یا مهمان، رعایت حداقل چهار مترمربع برای هر مهمان، استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی آسانسور، غربالگری شاغلان، مراقبت از گروههای آسیبپذیر از دیگر موارد اشاره شده است.
همچنین در بخش رعایت بهداشت مواد غذایی آمده که عرضه غذا به شکل سلفسرویس فقط در شرایط قرمز کرونایی در محل ممنوع است. توزیع هر گونه آشامیدنی باید به صورت بستههای یک نفره دارای نِی پوششدار باشد. کلیه تجهیزات مورد استفاده در طبخ و فرآوری به طور مستمر گندزدایی شوند.
در حوزه بهداشت ساختمان نیز آمده است که باید محلهای تجمع در مراکز اقامتی گندزدایی شوند. همچنین از دکمههای سنسور بدون تماس در آسانسورها استفاده کنند. آبخوریها و آبسردکنها نیز به طور موقت حذف شود. از تهویه طبیعی در مراکز اقامتی استفاده کنند و توصیه شده که با توجه به اینکه در فصل پاییز و تابستان امکان باز کردن پنجرهها فراهم نیست، دستگاههای مجهز به فیلتر مناسب در اتاقهای فاقد پنجره نصب شود.
در این پروتکل آمده که در صورت عدم رعایت موارد ذکر شده، این مراکز اقامتی اجازه فعالیت نخواهند داشت و مسئولیت نظارت و کنترل آنها با سازمان صادرکننده مجوز آن واحد اقامتی خواهد بود. در بخشهای دیگری از این پروتکل درباره روشهای آموزشی مناسب جهت رعایت پروتکلها، روشهای درست شستشوی دستها نیز ذکر شده است.