جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۷۶۳۵
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۷
عجب شیر پرس - رئیس پلیس فتا کردستان به تشریح ترفند‌های جدید کلاهبرداران در فضای مجازی استان پرداخت.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از تسنیم، سرهنگ مهدی دانش‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درسنندج از ترفند جدید کلاهبرداران در فضای مجازی استان خبر داد و اظهار داشت: مجرمان سایبری با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثبت‌نام الکترونیک قوه‌ قضاییه و با ارسال پیامکی با محتواهایی نظیر ثبت شکوائیه، ابلاغ حکم و غیره کاربران را به آدرس جعلی هدایت و فریب داده و با درخواست کسر وجه،به دنبال سرقت اطلاعاتو برداشت غیر مجاز از حساب بانکی آنان هستند.

وی با تأکید بر اینکه پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه فاقد لینک است، گفت: شهروندان باید بدانند که به هیچ وجه جهت مشاهده ابلاغ قضایی، نیاز به واریز وجه نیست وپیامک ارسالی از سوی دستگاه قضا، هرگز با شماره سیمکارت شخصی ارسال نمی‌شود.

رئیس پلیس فتا استان کردستان با بیان اینکهکاربران می‌توانند جهت انجام و پیگیری هر درخواستیبه سایت اصلی ابلاغ الکترونیک قضایی به آدرس https:/eblagh.adliran.ir مراجعه کنند، تصریح کرد: متأسفانهجرائم اینترنتی در سال‌های اخیر در استانرشد قارچ‌گونه داشته است.

وی با اذعان به اینکه آگهی‌های جعلی در کمین شهروندان است، افزود:یکی از شگردهای مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از شهروندان انتشار آگهی‌های جعلی به عنوان فروش محصولات ارزان قیمت در سایت‌های واسط فروشگاهی بوده که مردم می‌توانند برای پیشگیری از وقوع این‌گونه جرائم، قبل از رویت و اطمینان از اصالت و مدارک کالا،بیعانه‌ای پرداخت نکرده و ضمنصحت هویت فرد آگهی‌دهنده، حتما از فروشگاه‌هایدارای نماد الکترونیکی، خرید کنند.

دانش‌پور به شیوه دیگر کلاهبرداریبا اکانت‌های هک شده در فضای مجازی اشاره کرد و بیان داشت: یکی از شگردهای مجرمان سایبری در شبکه‌های اجتماعی، دسترسی به حساب کاربری افراد و درخواست پول از دوستان و آشنایان فرد قربانی است که شهروندان باید پیش از هرگونه واریز وجه، از صحت پیام‌های ارسال شده اطمینان پیدا کرده ودر صورت دریافت هرگونه پیامک از مخاطبان و آشنایان خود مبنی بر درخواست کمک نقدی به عنوان قرض، ابتدا موضوع را بررسی و با تماس با وی و پرس ‌وجو از اطرافیان، از صحت و سقم موضوع مطمئن و هیچ‌گاه با عجله و شتاب و بدون تحقیقاقدام به واریز وجه نکنند.

وی از افزایش 6 درصدی وقوع جرائم مالی در فضای سایبری در چندماهه نخست سال‌جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در استان خبر داد و اعلام کرد: در سه ماه اول امسال 98 درصد کل جرائم مالی کشف شده است.

رئیس پلیس فتا استان کردستان با بیان اینکه فضای مجازی در کنار وجود فرصت‌های بی‌شمار، به دلیل فقدان آموزش مناسب و کافی، تهدیدهایی نیز دارد، تصریح کرد:باید تهدیدات و فرصت‌های پیش‌رو در این فضا شناسایی و تبیینو آموزش فراگیر سواد رسانه‌ای و مدیریت این فضا در دستور کار قرار گیرد.

وی سواد رسانه‌ای والدین را ابزار مهم در کنترل فرزندان در فضای مجازی دانست و گفت: از آنجائی‌که اینترنت، محیط جدیدی است که والدین تجربه استفاده از آن را در دوره نوجوانی خود ندارند، لذا عدم دقت در نوع کاربری فرزندان ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری در آنان ایجاد کند.

رئیس پلیس فتا استان کردستان با بیان اینکه سواد رسانه‌ای به عنوان توانایی دسترسی، تجزیه، تحلیل و ارزیابی محتوای رسانه‌ای تعریف شده است، تأکید کرد: والدین باید استقلال و فرصت‌های یادگیری رسانه‌های الکترونیکی را برای فرزندان خود فراهم کرده و در عین حال از فرزندان خود در برابر مضرات اینترنت محافظت کنند.

وی با یادآوری اینکه ارتقای سواد رسانه‌ای زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی نوپدید فضای مجازی است، اظهار کرد: مهارت‌های والدین در استفاده از اینترنت، می‌تواند موجب مدیریت بهتر والدین در کنترل و کاهش آسیب‌های وارد شده به فرزندان در فضای مجازی شود.

دانش‌پور با تأکید بر اینکه امروزه با گسترش اینترنت و فضاهای شبکه‌ای در کشور، سواد رسانه‌ای برای فعالیت در این فضای مجازی بیش از پیش احساس می‌شود، بیان کرد: ارتقاء سطح سواد رسانه‌ای در جامعه ایرانی به ویژه برای والدین در جهت آگاه‌سازی فرزندانشان در استفاده از فضای سایبری، یک نیاز و ضرورت برای تربیت نسل جوان به منظور ساختن آینده کشور محسوب می‌شود که باید در اولویت قرار گیرد.

رئیس پلیس فتا استان کردستاناز عموم مردم خواست در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی موضوع را از طریق نشانی اینترنتی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی با ما در‌ میان بگذارند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: