عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بخش خصوصی بهعنوان مثال برق را با کیلوواتی 300 تومان تولید میکند اما به میزان 80 تومان از آن خریده میشود که این تفاوت قیمت را باید دولت پرداخت کند و یکی از مشکلات بخش خصوصی این است که دولت مابه تفاوت را به وزارت نیرو و وزارت نیرو نیز آن را به بخش خصوصی پرداخت نکرده است.
رئیس کمیته نیرو کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: در ماده 10 طرح «توسعه و مانعزدایی از صنعت برق» سازمان برنامه و بودجه را مکلف به اختصاص ردیف بودجه مشخص کردیم تا بخش خصوصی رغبت به ادامه تولیدات داشته باشد و این امر سبب افزایش تولید برق نیز میشود.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی بیش از 3 هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارد و هیچ آینده روشنی نیز برای تعیین تکلیف این طلب وجود ندارد افزود: در ماده دیگری از طرح مذکور بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی را مکلف کردیم تا صورت وضعیتهای تأیید شده طرحهای نیروگاهی گشایش شده قبلی از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی توسط شبکه بانکی را در اولویت قرار دهد.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با اشاره به ماده 13 طرح « توسعه و مانعزدایی از صنعت برق» تصریح کرد: بسیاری از تجهیزات نیروگاهی که مجوز ورود داشتند بهدلیل مشکلات گمرکی ماهها در گمرک باقی ماند و به فرآیند تولید برق نرسید که البته این اتفاق در مورد نهادههای دامی نیز اتفاق افتاد.
محمدنژاد با بیان اینکه گمرک شفافیت مناسبی به جهت تنوع در دستورالعملها ندارد گفت: دستورالعملهای متنوع سازمانی و تشکیلاتی در موضوعات مختلف تحت عنوان دستورالعملهای خلقالساعه وجود دارد که موانع زیادی را در گمرک ایجاد میکند لذا در ماده 13 طرح مذکور گمرک را موظف کردیم ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این طرح به عنوان قانون، کلیه تجهیزات صنعت برق را از ترخیص کند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس درباره اقدامات انجام شده در جهت ممانعت از واردات برنج در فصل برداشت عنوان کرد: طبق قانون 3 ماه قبل و بعد از برداشت برنج، دولت حق واردات برنج را ندارد و نباید مجوز وادرات را برای هیچکس صادر کند؛ مجلس و نمایندگان نیز با جدیت از این قانون این حمایت میکنند.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بحث صادرات برنج نیز فعالیتهایی انجام میشود اما در حد بسیار محدود و کوچک است و به عقیده بنده باید این حوزه را گسترش دهیم ابراز داشت: باید صادرات برنج گیلان را که یکی از مرغوبترین برنجها و ارگانیک نیز هست افزایش دهیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس با اشاره به اینکه چای استان گیلان یکی از بینظیرترین چایهای دنیا از لحاظ کیفیت، عطر، طعم، سلامت بوده و همچنین ارگانیک و با نگاه بهداشتی تولید میشود افزود: چای و برنج گیلان با دارا بودن از کیفیت مرغوب میتوانند در دنیا جای خوبی برای خود باز کنند.
محمدنژاد خاطرنشان کرد: اتحادیه اوراسیا بازار بسیار خوبی است اما متأسفانه تاکنون نتوانستیم از این بازار بهرهگیری لازم را داشته باشیم البته تلاشهایی برای ورود به این بازار در حال انجام است چراکه این بازار گردش مالی تقریباً 300 میلیارد دلاری دارد و سهم ما در این بازار بسیار پایین است.
وی اظهار داشت: بنده در جلسات استانی در کارگروه بخش خصوصی و دولت این موضوع را مطرح کردم که باید بستر لازم برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شود همچنین نگاه مجمع نمایندگان گیلان نیز بر افزایش صادرات محصولات کشاورزی بهویژه چای و برنج است اما تصمیمات نهایی در این زمینه هنوز اتخاذ نشده است.