دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - November 25 2024
کد خبر: ۷۳۱۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۵
با دستور رئیس جمهوری
عجب شیر پرس _ نخستین اسکله صادرات گاز مایع ال پی جی در بندر سیراف پارس با ظرفیت بارگیری پنج هزار مترمکعب بر ساعت روز یکشنبه در هشتاد و هشتمین برنامه افتتاح طرح‌های دولت تدبیر و امید در آیینی ویدئو کنفرانسی با دستور حجت الاسلام حسن روحانی به بهره‌برداری رسمی رسید.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، روابط‌عمومی شرکت نفت و گاز پارس روز دوشنبه اعلام کرد: بندر سیراف پارس دومین پایانه صادرات فرآورده‌های گازی فازهای پارس جنوبی است که با حجم سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیون دلاری در زمینی به مساحت ۳۶۰ هکتار با هدف بارگیری و صادرات گاز مایع و ذخیره‌سازی و صادرات گوگرد تولیدی پالایشگاه‌های پارس۲ توسط پیمانکاران داخلی در منطقه کنگان احداث شده است.

با بهره‌برداری کامل از این بندر، تمامی محصولات گاز مایع و گوگرد تولیدی مجتمع‌های پالایشگاهی واقع در پارس ۲، بارگیری و به بازارهای هدف صادر می‌شود از سوی دیگر با اتصال طرح پتروپالایش کنگان به این بندر، امکان دریافت و صادرات گاز مایع تولیدی این مجتمع پتروپالایشی نیز فراهم شده است.

بندر سیراف پارس دارای دو پست اسکله صادرات ال پی جی با ظرفیت بارگیری پنج هزار مترمکعب بر ساعت، جهت صادرات گاز مایع توسط شناورهای ازپنج هزار تا ۵۰ هزار تن، یک پست اسکله صادرات گوگرد با ظرفیت هزار تن بر ساعت با هدف افزایش صادرات گوگرد به سایر کشورها و ۲ انبار ذخیره گوگرد با ظرفیت هر کدام ۴۳ هزار تن، ساختمان‌های اداری و عملیاتی بندر با مساحتی در حدود ۶ هزار مترمربع و خطوط انتقال ال پی جی به طول بیش از ۴۵ هزارمتر برای انتقال گاز مایع تولیدی فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ برای صادرات است.

از دیگر فعالیت‌های اصلی انجام‌شده در این بندر می‌توان به تأمین و نصب چهار هزار و ۶۰۰ تن سازه فلزی برای اسکلت انبارهای ذخیره گوگرد و سیستم انتقال آن، احداث بازوی شرقی به طول یکهزار و ۸۰۰ متر و بازوی غربی به طول سه هزار متر به صورت کیسونی و سنگی، تأمین و اجرای حدود هشت میلیون مترمکعب مصالح سنگی برای ساخت بازوهای شرقی و غربی اسکله اشاره کرد.

اجرای حدود ۲۲ هزار اینچ قطر خط لوله زیرزمینی جی آر ای مربوط به رینگ آب آتش‌نشانی، اجرای حدود ۲۱۰ هزار اینچ قطر خط لوله روزمینی مربوط به خطوط پروپان و بوتان، اجرای حدود پنج هزار و ۵۰۰ تن سازه فلزی مربوط به پایپرک اصلی خطوط پروپان و بوتان و اجرای حدود ۴۵۰ کیلومتر کابل برق و ابزاردقیق از دیگر فعالیت‌های انجام شده در این بندر است.

عملیات اجرایی بندر سیراف پارس در قالب قرارداد EPC از سوی شرکت ملی نفت ایران به کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های ایرانی با هدایت قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) واگذار شده و شرکت پتروپایدار ایرانیان و مؤسسه عمران‌ساحل به عنوان پیمانکاران اصلی، عملیات اجرای این طرح را برعهده دارند.

نقش مهم بندر سیراف پارس در صادرات و ارزآوری برای کشور

بندر سیراف پارس، بستر مناسبی برای صادرات محصولات گاز مایع و گوگرد پارس جنوبی و ارزآوری برای کشور ایجاد کرده است.

مجری طرح بندر سیراف پارس در آیین بهره‌برداری رسمی از طرح‌های ملی وزارت نفت در پارس جنوبی و افتتاح فاز اول طرح بندر سیراف پارس، تولید محصولات گاز مایع و گوگرد از گاز ترش غنی پارس جنوبی را یکی از مزیت‌های اقتصادی این میدان مشترک عنوان کرد.

پیام معتمد افزود: با احداث بندر سیراف پارس از سوی شرکت ملی نفت ایران، بستر مناسب صادرات این محصولات در منطقه کنگان ایجاد شده و ارزآوری فراوانی برای کشور به همراه دارد.

وی تصریح کرد: ساخت این بندر در زمینی به وسعت ۳۶۰ هکتار از سال ۱۳۹۳ از سوی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در ۲ بخش زیرسازه دریایی و روسازه خشکی آغاز و در چهل و دومین دهه فجر انقلاب اسلامی با صادرات اولین محموله گاز مایع، عملیاتی شد.

این مقام مسئول با اشاره به انتقال گاز مایع تولیدی در منطقه پارس ۲ به بازارهای هدف از سوی سومین شناور عظیم دریایی در هفته گذشته افزود: بدین ترتیب، چرخه تولید و مصرف این محصول استراتژیک کامل‌تر شده است.

قابلیت‌های توسعه در بندر سیراف پارس برای صادرات

به گفته معتمد، با توجه به تأثیرات شگرف اقتصادی این بندر برای پنج مجتمع بزرگ پالایشگاهی واقع در منطقه پارس ۲ کنگان، امکان توسعه و ساخت اسکله‌های جدید برای صادرات دیگر محصولات طرح‌های آتی در این منطقه خاص اقتصادی نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه پالایشگاه‌های طرح‌های توسعه فازهای ۱۳ ،۱۴، ۱۹، ۲۲-۲۴، مجتمع پتروپالایش کنگان و دیگر طرح‌های کوچک و بزرگ این منطقه، با بهره‌مندی از موقعیت و امکانات خاص بندر سیراف پارس، می‌توانند راه ترقی و توسعه آینده خود را با سرعت بیشتری بپیمایند، ادامه داد: از سوی دیگر با اتمام ساخت و راه‌اندازی اولین انبار مکانیزه و اسکله صادرات گوگرد تا قبل از پایان سال جاری، بندر سیراف پارس علاوه بر ارزآوری، نقش عمده خود را در حفظ و صیانت از محیط زیست منطقه نیز عملی خواهد کرد.

معتمد گفت: نخستین اسکله گاز مایع در فاز اول طرح به بهره‌برداری رسیده و صادرات ال پی جی تولیدی پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی و مجتمع پتروپالایش کنگان را آغاز کرده است.

تکمیل طرح بندر سیراف پارس تا پایان امسال

معتمد به راه‌اندازی خطوط ارسال ال پی جی سرد به بندرسیراف پارس، از صادرات گاز مایع از پالایشگاه‌های فازهای ۱۳ و ۲۴-۲۲ پارس جنوبی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: انتظار می‌رود با تأمین پیوسته منابع مالی مورد نیاز، تکمیل اسکله دوم صادرات ال پی جی و ترمینال گوگرد نیز تا پایان سال جاری محقق شده و این طرح عظیم اقتصادی حداکثر تا خرداد ماه ۱۴۰۱ به‌طور کامل به بهره‌بردار نهایی تحویل شود.

وی در تشریح مشخصات عمومی طرح بندر سیراف پارس اظهار کرد: احداث موج شکن شرقی به طول هزار و ۸۰۰ متر به صورت توده سنگی و موج شکن غربی به طول سه هزار متر به صورت مرکب کیسونی و توده سنگی، لایروبی و ساخت حوضچه آرامش به مساحت ۱۶۷ هکتار با عمق آبخور ۱۵ متر، احداث ۲ پست اسکله صادراتی ال پی جی هر کدام دارای سه بازوی بارگیری گاز مایع سرد با ظرفیت بارگیری پنج هزار متر مکعب بر ساعت برای شناورهای تا ۵۰ هزار تن از بخش‌های این بندر به شمار می‌رود.

معتمد همچنین اجرای خطوط لوله انتقال ال پی جی از فازهای ۱۳ و ۲۴-۲۲ تا اسکله بارگیری جمعاً به طول تقریبی ۴۵ کیلومتر، ساخت یک پست اسکله صادرات گوگرد با ظرفیت هزار تن بر ساعت برای شناورهای پنج تا ۵۰ هزار تنی، ساخت تأسیسات انبارش گوگرد شامل ۲ سوله هر کدام به ظرفیت ۴۳ هزار تن، احداث تأسیسات تامین سرویس‌های جانبی بندر و احداث مجتمع اداری بندر به مساحت ۶ هزار متر مربع را از دیگر قابلیت‌های این بندر برشمرد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: