وی، فرسایش خاک، کاهش مواد آلی، کاهش تولید و ایجاد آسیب به محیط زیست را از جمله مهمترین خسارات آتش زدن مزاع عنوان کرد و ادامه داد: وجود کاه و کله در اراضی زراعی منعی برای کشت دوم در این اراضی ندارد و کشاورزان میتوانند بدون آتش زدن پسماند مزارع نسبت به کشت دوم اقدام کنند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان در سال زراعی جاری به کشت گندم آبی، ۲۰۰ هزار هکتار کشت گندم و ۴۷ هزار هکتار به کشت جو آبی و هشت هزار هکتار به کشت جو دیم اختصاص یافته است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور
محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده
است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در
بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه
فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم
درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن
تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه
ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.