به گزارش عجب شیر پرس به نقل از تسنیم، فاطمه السادات حمیدیان با اشاره به اینکهیکی از موضوعات آسیب زننده به مدیریت شهری،دخالت جناحبندیهای سیاسی در عرصه مدیریت شهری است، اظهار کرد:فضای شهرداری در دوره شورای پنجم بهشدت دچار سیاستزدگی شد و موضوعات جناحی توانستند در مباحث مدیریت شهری تاثیرگذار باشند.
وی افزود: همان طور که در ابتدای دوره شواری پنجم با مواردی برخورد داشتیم که به افراد برچسب اصلاحطلبی یا اصولگرایی زده میشد در صورتی که اصولگرایی و اصلاحطلبی تنها یک عقیده شخصی است و به هیچ عنوان به نحوه فعالیت افراد ارتباطی ندارد چراکه ممکن است فرد توانمندی بالایی در حوزه مربوط به فعالیتهای خود داشته باشد اما عقاید شخصیاش به گونهای دیگر باشد.
کارشناس امور شهریبا اشاره به ورود مدیران وارداتی در شهرداری گفت: موضوع مهم دیگری که از آسیبهای جدی این فضا به شمار میآید ورود مدیران وارداتی و خارج از چارچوب شهرداری و کنار گذاشتن نیروهای پیشکسوت است.
وی افزود: در همین دوره ما مدیران بسیاری را در مناطق مختلف تهران داریم که بعد از دو سال ورود به شهرداری در حال حاضر به عنوان شهردار منطقه فعالیت میکنند که این موضوع بیشک انگیزه را از نیروهای باسابقه سلب کرده و باعث از بین رفتن فضای رقابتی سالم شده است.
این کارشناس مسائل شهری با تاکید بر تقلیل جایگاه بانوان بهعنوان یکی دیگر از آسیبهای مورد نظر در شهرداری گفت: در دوره پنجم که شعار شایستهسالاری را به همراه داشت با حذف 22 پست مربوط به مشاوره بانوان که هم رده با معاونین بود، مواجه شدیم و این تقلیل جایگاه بانوان توانست منجر به حذف 22 بانوی مدیر 5 در شهرداری شود، این در حالی است که این اقدام با صحبتهای مربوط به شایستهسالاری در تناقض است؛همین موضوع عدم انگیزه کافی به منظور رشد و پیشرفت در کار را از سوی بانوان به دنبال داشته است.
حمیدیان با اشاره به طرح ادغام دو معاونت در شهرداری تهران اظهار کرد:متاسفانه از دیگر اقداماتی که منجر به آسیب به بدنه شهرداری و کارکنان آن شد، طرح ادغام دو معاونت بود که به بهانه اجرای این طرح نیروهای مورد نظر خود را تثبیت کرده و از این رو نیروهای متخصص را در حوزه مدیریت شهری حذف کردند؛ یک رصد کلی در مناطق 22 گانه شهرداری تهران نشان میدهد،نیروهایی فارغ از تجربه و تخصص کافی و تنها به دلیل متصل بودن به شهردار به کار گرفته شدهاند.
این کارشناس مسائل شهری تصریح کرد: حذف 22 پست مربوط به قائم مقامها که هر یک از آنها به عنوان مدیران داخلی مناطق خدمت میکردند و رها کردن 123 ناحیه بدون متولی نیز از دیگر اقداماتی است که آسیبهای مربوط به بدنه شهرداری را به دنبال داشت.
وی با اشاره به اجرای طرح دستیاران مدیر گفت: از دیگر اقداماتی که ضربه اساسی به روحیه پرسنل شهرداری وارد کرد اجرای طرح دستیاران مدیر و بهکارگیری 261 نفر و قرار دادن آنان در گروه حقوقی 18 بود! با توجه به قوانین استخدامی شهرداری، در بدو ورود هر نیرویی به این سازمان ، فرد مورد نظر در گروه 12 حقوق میگیرد، این درحالی که 261 نفر از افراد به محض ورود به شهرداری در غالب اجرای این طرح در گروه هجده قرار گرفته و حقوق در نظر گرفته شده برای آنها هم دریف با شهردار منطقه در نظر گرفته شد!
این کارشناس مسائل شهری خاطرنشان کرد: این موضوع این سؤال را در ذهن ایجاد میکند که چه میشود که این شرایط برای این افراد لحاظ میشود و آیا اینکه واقعاً در شهرداری نیروی نخبه وجود نداشته است که بتواند در غالب دستیار مدیران فعالیت کنند یا اینکه این تعداد از افراد چه ثمراتی برای شهرداری داشتهاند که دلیلی منطقی بر حذف 22 قائم مقام زبده مناطق بودند.