«همه مردها، به نوعی متاثر از زنان، روح انسانی و زندگی اجتماعی و حتی اقتصادی خود را می سازند. من نیز از این قاعده مستثنی نیستم. تاثیرات شدید رفتاری و اخلاقی مادرم با گذشت زمان نه تنها کمتر نشده بلکه هنوز اثرگذاری عمیقی بر زندگی امروز من دارد.
در طول این سالیان پس از فقدان مادر، هنوز وقتی دچار روزهای سخت می شوم مادرم با همان چادر سفید و گلهای آبی، در خواب سرم را بر زانویش می گذارد و در حالیکه با انگشتانش لابلای موهایم را مورد نوازش قرارمی دهد برایم دعا میکند.
فاطمه (س) الگویی جاودان در همه وجوه اجتماعی و کنشگری فعال در عرصه های اجتماعی و سیاسی در همه دورانهاست و در عین حال الگوی مادری فداکار و خانواده ای سرشار از مهر و عطوف و تربیت است. فاطمه زهرا (س) این وجوه به ظاهر ناهمگن را در یک منظومه سازگار قرار داده بودند.
نامگذاری زاد روز فاطمه (س) برای پاسداشت مقام مادران و زنان، روز مادر و زن ر ا پر از معنی و مفهوم غنی ساخته است.
این روز را به تمامی بانوان هموطن ایرانی خصوصا زنان کارگر که در مزارع و کارخانه ها در طلب معاش برای خانواده خود، تلاشی سخت دارند، به زنان کم توان و معلولی که حقوق شان در جامعه آن چنان که شایسته است ایفا نمیشود، به زنانی که با چنگ و دندان مفهوم خانواده را پابرجا داشته، با جان خود کار کرده و مادری میکنند _من با بسیاری از آنها نشستهام، سن چهره و شناسنامهشان تفاوتی به اندازه یک دهه دارد_، به زنانی که از جامعه خشن و مردانه آسیب دیدهاند، به زنان سالمند تنها که در خشونت شهری و مدرنیته شدن جامعه بیش از همه له شده اند و انگار کسی آنها را نمی بیند تبریک می گویم و از خداوند میخواهم حافظ و مددکار آنها باشد.
با توجه به موانع مختلف برای حضور اثربخش زنان در عرصه های مختلف ما کماکان نیازمند سیاستگزاری های معطوف به زنان هستیم. در این میان شیوه سبک زندگی فاطمه زهرا (س) الگویی برای ما و سرنمون مشی عملی ما می تواند باشد.
کارهای زیادی برای همه خصوصا زنان باید انجام شود. امنیت شغلی زنان کارگر، جلوگیری از سو استفاده از زنان، حقوق کم، کار زیاد، فرصت های نابرابر شغلی و اجتماعی، حمایتهای اجتماعی خصوصا در دوران سالمندی زنان تنها و ... از دغدغههای کاری زنان است که همت ویژه و سیاستگزاریهای معطوف به جنسیت را طلب میکند.
در این شب میلاد، از خداوند مهربان مدد میخواهیم که ما را در کاستن از آلام و بهبود وضعیت این گروهها یاری دهد.