عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، اقصی نخشیپور اظهار داشت: امروز با ورود نخستین محموله کالا شامل ۳۸۰ حلقه لاستیک و ۲ هزار و ۸۰۰ چایساز به ارزش بیش از ۳۵ هزار دلار، واردات کالا از این مرز آغاز شد.
وی بیان کرد: این اقدام در راستای اشتغالزایی و رونق بخشی به معیشت مردم منطقه و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز داخل انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه پیش بینی میشود با آزاد شدن واردات کالا از این مرز برای تعداد زیادی از اهالی منطقه اشتغال فراهم شود، افزود: در این شهرستان بیش از ۶۰۰ کارت پیلهوری صادر شده که از این تعداد ۳۵۰ کارت معتبر و بیش از ۱۰۰ کارت فعال است.
فرماندار سردشت اظهار کرد: همچنین برای ۲۳ هزار و ۷۰۰ نفر کارت الکترونیک مرزنشینی صادر و فعال شده است.
نخشی پور گفت: در این شهرستان، ۱۸ هزار و ۸۵۰ خانوار مشمول مزیت کولبری در شعاع ۲۰ کیلومتری از مرز شناسایی شده که برای آنها نیز ۱۳ هزار و ۵۰۰ کارت فعال شده است.
گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در ۲۰ کیلومتری شهر "قلعه دیزه" در شمال عراق قرار دارد؛ بازارچه مرزی "کیله" سردشت سال گذشته به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیات دولت به تصویب رسید.
فعالیت این بازارچه به دلیل آنکه سازو کار لازم برای ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت، بازگردانده شدن ارز و کارت بازرگانی وجود نداشت، از نیمه دوم سال ۱۳۹۷ تعطیل شده بود که با تمهیدات جدید دولت دوباره فعالیت خود را از سرگرفت.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مصوب "کیله" و "اشکان" است.
با تصویب هیات وزیران و بر اساس طرح بازارچههای مرزی، معافیتهایی برای
مردم مناطق مرزی در نظر گرفته شده است و هر خانوار چهار نفره
میتواند حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در ماه از پرداخت هزینه ورود ۱۳۳
قلم کالا معاف شود.