نماینده عالی دولت در مازندران اظهارداشت : تفاهم نامه های دو جانبه در حوزه صنعتی ،گردشگری و کشاورزی و سایر حوزه ها است که باید این تفاهم نامه ها به مرحله اجرایی برسد.
حسین زادگان برقراری پرواز هوایی را بین ساری و ولگاگراد زمینه ساز توسعه همکاری تجاری دو جانبه دانست و اظهارداشت : هم اکنون این استان دارای سه فرودگاه بین المللی است که یکی از این فرودگاهها در رامسر به عنوان یکی از شهرهای توریستی و زیبای دنیا در مازندران قرار دارد که بستر لازم برای فرود هواپیمای پهن پیکر را نیز داراست.
حسین زادگان پیشنهاد کرد :تا در اولین سفر هوایی برقراری پروازبین دو استان ابتدا سفر خبرنگاران در اولویت قرار گیرد تا بتوانند ظرفیت های دو استان را برای مردم به خصوص تجار معرفی کنند.
وی اضافه کرد : استان مازندران دارای یک شرکت هواپیمایی خصوصی بومی است که می تواند با زیرساخت های موجود فرودگاهی این پروازها برقرار شود تا بتوانیم شاهد توسعه همکاری بیشتر تجاری دو استان باشیم.
استاندارمازندران تصویب منطقه ازاد استان را بستری مناسب برای افزایش سطح مبادلات اقتصادی دانست و گفت : با عضویت ایران در سازمان اقتصادی اوراسیا فرصت مهمی برای افزایش مبادلات اقتصادی ایجاد شد که عملیاتی شدن تفاهم نامه ها می تواند مناسبات تجاری استان ولگاگراد را با دیگر استان های ایران فراهم کند.
حسین زادگان اظهارداشت : بندرامیراباد در استان مازندران در کنار سایر بنادر استانی این ظرفیت را دارند تا مبادلات تجاری دو استان را بر دوش بکشد و حتی ارتباط ولگاگراد را به کشورهای خلیج فارس برقرار کند.
وی در این نشست پیشنهاد کرد تا کارگروه پیگیری تفاهم نامه ها با مسولیت معاونان اقتصادی استانداران و روسای اتاق بازرگانی دو استان تشکیل شود.
حسین زادگان برپایی نمایشگاه محصولات تولیدی دو استان را از دیگر پیشنهادات پس از مهار کرونا اعلام کرد.
استاندار ولگاگراد نیز از استان مازندران به عنوان شریک راهبردی تجاری اعلام کرد و گفت : با شیوع ویروس کرونا وقفه کوتاه در روابط تجاری دو استان ایجاد شد که امیدوارم با مدیریت خوبی که در کنترل و مدیریت این ویروس در دو استان انجام شد ،بتوانیم روابط دوجانبه را بار دیگر گسترش دهیم.
اندری ایوانوویچ بوچاروف نیز در این نشست ویدیو کنفرانسی افزود : راه اندازی سرای تجاری مازندران در ولگا گراد توانست مبادلات تجاری دو جانبه را افزایش دهد و همچنان ظرفیت برای افزایش سطح مبادلات تجاری دو جانبه در زمینه صنعتی ،کشاورزی و گردشگری بین دو استان وجود دارد.
وی اجرایی شدن تمام تفاهمنامه دو جانبه را در حوزه سازمان اقتصادی اوراسیا منوط به هماهنگی با روسیه دانست و خواهان حضور استاندار مازندران در کارگروه مشترک ایران و روسیه شد.
وی از پیشنهاد استاندار مازندران برای تشکیل کارگروه پیگیری تفاهم نامه و نمایشگاه تجاری دو جانبه استقبال کرد.
استان ولگاگراد با ۱۱۳ هزار کیلومتر وسعت با دو میلیون و ۷۰۰هزار جمعیت درحنوب غربی روسیه قرار دارد.
پیش از این در سال های ۹۷ و ۹۸ سفر استانداران دو استان به ساری و ولگاگراد انجام شد و سرای تجاری مازندران سال گذشته با حضور استاندارمازندران در ولگا گراد راه اندازی شد.
براساس اخرین امار در سال ۹۷ ولگا گراد حدود ۶۳ میلیون دلار صادرات به ایران داشت و بیش از این میزان نیز کالاهای غیر نفتی شامل مرکبات و کیوی از مازندران به ولگاگراد صادر شد.