شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - November 23 2024
کد خبر: ۴۸۷۵
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۲
عجب شیر پرس - اجرای طرح «فاصله گذاری هوشمند» در استان تهران سبب شد، تا در عمل شاهد ریختن ترس مردم از کرونا و عادی سازی شرایط در عین تداوم خطرات این ویروس باشیم.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از مهر،  قطعاً در مورد طرح‌های «فاصله گذاری اجتماعی» و نیز «فاصله گذاری هوشمند» مطالبی را شنیده و یا خوانده‌اید، این طرح طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طرحی است، که «با هدف قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا اجرا شد و هدف از آن صیانت از سلامت مردم، با رویکرد کاهش تماس‌ها، عدم برگزاری اجتماعات و حذف ترددهای غیر ضروری است.»

بر اساس این طرح در دوره اجرای طرح صرفاً افراد بومی هر شهر مجاز به ورود به آن شهر بوده و ورود افراد غیر ساکن ممنوع است و مدارس و دانشگاه‌ها تا زمان پایان این طرح تعطیل است، پارک‌ها، بوستان‌ها، استخرها و تفرجگاه‌ها که محل تجمع افراد هستند تعطیل اند و اصناف نیز در قالب گروه بندی سه گانه تعطیل شدند و ادارات دولتی نیز حداکثر با یک سوم نیروهای خود و به صورت شیفت بندی خدمت رسانی کردند و برگزاری هرگونه مراسم رسمی و غیررسمی که موجب تجمع افراد بود، ممنوع شد.

عادی سازی عجولانه شرایط ترس مردم را از کرونا ریخت

اجرای این طرح در ایام نوروز و برای جلوگیری از آغاز موج دوم سفرهای نوروزی بود، اما پس از نوروز، فاصله گذاری اجتماعی به سرعت جای خود را به طرح فاصله گذاری هوشمند داد و بسیاری از مشاغل آغاز به کار کردند، بسیاری از محدودیت‌ها برداشته و در واقع در موارد زیادی شاهد عادی سازی اوضاع بودیم.

اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند در حالی در تهران آغاز شد، که سبب عادی جلوه کردن شرایط کرونا برای مردم شد، هرچند در مترو و برخی ادارات استان تهران شاهد اجباری شدن استفاده از ماسک هستیم، اما مشاهدات میدانی نشان می‌دهد، در سطح معابر و اماکن عمومی استفاده از ماسک و دستکش در حال کاهش است و اغلب مردم اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند که با هدف کمک به اقتصاد اجرایی شد، را پایانی بر ویروس کرونا تلقی کردند و عملاً ترسشان از این ویروس ریخته است.

طبق اعلام رئیس ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران تعطیلات نوروزی سبب کاهش تردد و در نتیجه ماندن بیشتر مردم در خانه و کاهش آمارهای ابتلاء به کرونا بعد از ۱۶ فروردین شد.

اما اجرای فاصله گذاری هوشمند، سبب شلوغی خیابان‌ها شد و در واقع هر آنچه تعطیلات نوروز رشته بود، فاصله گذاری هوشمند پنبه کرد و خطر بحرانی شدن روزهای کرونایی دوباره ایجاد شد.

طرح فاصله گذاری هوشمند شکست خورده است

یک کارشناس اقتصادی که در این زمینه سخن می گفت، طرح‌های فاصله گذاری را شکست خورده دانست و افزود: اجرای این طرح‌ها عملاً تأثیر چندانی بر روی خروج فعالیت‌های اقتصادی از رکود نداشته است و از طرفی به دلیل عدم الحاق پیوست‌های اقتصادی لازم و نبود آموزش کافی و فراهم نبودن زیرساخت‌ها، اجرای این طرح سبب افزایش مخاطرات کرونایی در عین کاهش تأثیرات اقتصادی شد.

مهدی شیرکوند گفت: اجرای مناسب قرنطینه در کشور و نیز طرح‌های سختگیرانه تر می‌توانست، زودتر خطر این ویروس را کاهش دهد و برای اقتصاد نیز تبعات کمتری داشت، اما متأسفانه شاهد عزم جدی برای مقابله با شیوع این ویروس چه در تعطیلات نوروزی و چه قبل و بعد از آن نبودیم.

وی گفت: بازگشایی همه اصناف سبب شد، تا مردم گمان کنند، شرایط عادی و خطر کرونا رفع شده است و از سویی دیگر مردم مجبور بودند، برای کسب و کار و ارتزاق حضور خود در خیابان‌ها را افزایش دهند.

انتقاد از بازگشایی مراکز تجمعی بدون پیوست بهداشتی

یک پزشک متخصص پاتولوژی ضمن انتقاد به نحوه اجرای طرح فاصله گذاری در استان تهران گفت: زیرساخت‌های اجرای این طرح‌ها فراهم نبود و عملاً شاهد اجرای ناقص آنها بودیم و در شرایطی که جامعه تازه داشت، خطر کرونا را حس کرده و به رعایت بهداشت و نکات مورد نظر دقت می‌کرد، به نوعی به عادی سازی اوضاع پرداخته شد.

احمدرضا تاجیک افزود: متأسفانه موارد بهداشتی در بسیاری از بانک‌ها، مجتمع‌های تجاری و پاساژها، ادارات و مراکز تجمعی رعایت نمی‌شود و عملاً بازگشایی بدون پیوست‌های بهداشتی و عجولانه این مراکز خطر ابتلاء شهروندان به کرونا را افزایش داد.

حاصل ترددهای فعلی تهران را دو هفته دیگر مشاهده می‌کنیم

رئیس ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران نیز از جمله افرادی است، که نسبت به برداشتن بسیاری از محدودیت‌های کرونایی خوش بین نیست  گفت: طبق بررسی‌های انجام شده تنها ۶۲ درصد تهرانی‌ها پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و این آمار نگران کننده است، گزارش‌هایی مبنی بر تجمعات شبانه در برخی بوستان‌ها به دست ما می‌رسد، که اصلاً خوشایند نیست.

علیرضا زالی نسبت به عادی سازی اوضاع در استان تهران هشدار داد و گفت: شرایط فعلی در تهران بسیار شکننده است، حاصل ترددهای فعلی در تهران و ترافیک‌هایی که شاهد آن هستیم را دو هفته دیگر مشاهده می‌کنیم.

تهران در شرایط شکننده اپیدمی کرونا قرار دارد

وی نظارت بهداشتی بر اصناف و کسب و کارها در استان تهران را پیچیده‌تر و سخت‌تر از دیگر استان‌ها دانست و اضافه کرد: نباید به اشتباه گمان کنیم، کرونا تمام شده است، در حالی که هنوز به نقطه ثبات در مورد این ویروس نرسیده‌ایم و در حال حاضر در شرایط شکننده این اپیدمی قرار داریم.

رئیس ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران نسبت به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط برخی از اصناف نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: این بی اعتنایی برخی اصناف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند، به مردم و خود این کسب و کارها آسیب وارد کند، برای تداوم فعالیت‌های تجاری نیازمند همکاری بیشتر اصناف و مردم هستیم.

وی در خصوص کاهش آمار ابتلاء به این بیماری در تهران گفت: الگوی بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نسبت به دو هفته قبل تفاوت چندانی نداشته است و استان تهران از مناطق پر مخاطره است و باید در مورد فعالیت‌های تجاری و صنفی پر خطر در آن ملاحظات را مدنظر قرار داد.

رئیس ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران تنها مسئول بهداشتی نیست، که در خصوص حضور مردم در بیرون از خانه و میزان ترددها در تهران و استان ابراز نگرانی می‌کند، اما سوال اینجا است، که مگر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بر اساس توصیه‌ها و گزارش‌های مسئولان وزارت بهداشت اتخاذ نمی‌شود، پس مسئولان وزارت بهداشت می‌توانند، به جای اکتفا به ابراز نگرانی، مصوبات معقول تری در مورد مقابله با کرونا ارائه دهند، تا شاهد فراموشی کرونا در بین مردم نباشیم.

حدود دو هفته از تبدیل طرح فاصله گذاری اجتماعی به فاصله گذاری هوشمند می‌گذرد، که به نظر می‌رسد، این طرح با هدف افزایش فعالیت‌های اقتصادی اجرا می‌شود و موفقیت چندانی در زمینه کاهش بستری‌های بیمارستانی نداشته است، حال باید منتظر ماند و دید، عادی سازی دولتی اوضاع چه تأثیراتی بر رفتار مرموز ویروس منحوس کرونا خواهد گذاشت.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: