وی با بیان اینکه هم اکنون ۵ آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا در آذربایجان شرقی فعال است، اظهار داشت: ۴ آزمایشگاه در تبریز و یک آزمایشگاه نیز در شهرستان مراغه فعال است که مناطق جنوبی استان را تحت پوشش قرار می دهد.
صومی اضافه کرد: علاوه بر مراکز آزمایشگاهی یاد شده که در حوزه مقابله با ویروس کرونا فعالیت شبانه روزی در استان دارند، کلینک های اسدآبادی، سینا و امام خمینی (ره ) در تبریز نیز وظیفه معاینه و اخذ نمونه از افراد مشکوک به کرونا را بر عهده دارند.
وی خدمت شایسته و بی منت را از ویژگی های بسیار مهم و بارز کادر درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی برشمرد و از پرستاران، پزشکان، رزیدنت ها که در بیمارستان های دولتی و خصوصی در شناسایی، کنترل، مقابله، بستری و درمان بیماران کرونایی خدمت می کنند، قدردانی می کنم.
صومی مجموع کادر درمانی درگیر با ویروس کرونا در مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی را ۳ هزار و ۴۶۵ نفر اعلام کرد که از تعداد، ۵۹۴ نفر پزشک، یکهزار و ۱۳۰ نفر مراقب سلامت و یکهزار و ۷۴۱ نفر را بهورزان تشکل می دهند.
به گفته وی، در حوزه بهداشت محیط نیز تعداد ۲۹۰ نفر در بخش مقابله با ویروس کرونا فعالیت دارند.
صومی با بیان اینکه هم اکنون یکهزار و ۴۱ خانه بهداشت، ۲۷۰ مرکز بهداشت عادی، ۴۰ مرکز ۱۶ ساعته و ۲۴ مرکز ۲۴ ساعته در آذربایجان شرقی برای خدمات رسانی به مردم جهت شناسایی و تشخیص مبتلایان به کرونا فعالیت دارد، گفت: از مجموع مراکز ۱۶ ساعته، تعداد ۱۵ مرکز در شهرستان تبریز، ۴ مرکز در مرند، ۳ مرکز در شبستر، ۲ مرکز در هریس و ۲ مرکز در هشترود فعال بوده و در بقیه شهرستان ها هر کدام یک مرکز در ساعات تعیین شده خدمات رسانی می کنند.
وی تعداد مراکز ۲۴ ساعته در تبریز و میانه را هر کدام ۳ مورد، در آذرشهر، اسکو، جلفا، شبستر، مرند و هریس هر کدام ۲ مرکز، در شهرستان های اهر، خداآفرین، کلیبر، ملکان، ورزقان و مراغه را هر کدام یک مرکز اعلام کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین تعداد پزشک فعال در شهر تبریز با ۱۸۳ نفر ثبت شده است، افزود: شهرستان های میانه با ۵۴ پزشک، مراغه با ۴۲ پزشک، مرند با ۳۵ پزشک، شبستر با ۲۸ پزشک و بستان آباد با ۲۷ پزشک در رده بعدی بیشترین تعداد پزشکان فعال در مراکز فوق را به خود اختصاص داده اند.