جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۳۹۹۵
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۴
عجب شیر پرس - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: تفکیک و تکه تکه شدن استانها باعث تشدید مسائل قومیتی می‌شود و این موضوع نیز مورد توجه استکبار جهانی است.
تفکیک استان‌ها به مصلحت منافع ملی نیست

به گزارش عجب شیر پرس به نقل از تسنیم، سلمان خدادادی با اشاره به لایحه مطرح‌شده در مجلس شورای اسلامی مبنی بر تشکیل استان مرزی به‌مرکزیت خوی اظهار داشت: این طرح دور از مصالح ملی بوده و تفکیک استانها در نگاه ملی به مصلحت کلیات کشور و منافع ملی نیست.

وی افزود: تفکیک و تکه تکه شدن استانها باعث تشدید مسائل قومیتی می‌شود و این موضوع نیز مورد توجه استکبار جهانی است به طوری که در ردیف‌های اعتباری آمریکا میلیاردها دلار برای دشمنان و مخالفان خود و براندازی کشورهایی که به دنبال استقلال هستند اختصاص داده‌اند.

خدادادی تشدید مسایل قومیتی داخل کشور را یکی از ردیف‌های مستقل بودجه‌ای آمریکا عنوان کرد و گفت: هر ساله این بودجه اختصاص یافته که تحت عناوین مختلف داخل ایران خرج می‌شود تا بین قومیت‌ها اختلاف به وجود آید.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: یکی از مزیت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران تنوع قومیتی است که دشمنان می‌خواهند این نقطه مثبت را منفی جلوه دهند لذا بحث مطرح کردن تفکیک استان‌ها در نگاه ملی به ضرر نظام و انقلاب است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه من این طرح را امضا نکردم، گفت: برخی از نمایندگان که این طرح را تأیید کرده‌اند نیز رأی خود را پس گرفته و این طرح از حد نصاب افتاد و منتفی شد.

بنابراین گزارش،  اعلام وصول طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی از سوی هیئت رئیسه مجلس در حالی حاشیه‌هایی را در مجلس و شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرد که این طرح با پس گرفتن امضا کنندگان آن به بایگانی سپرده شد، با این حال به‌نظر می‌رسد انگیزه اصلی ارائه کنندگان چنین طرح‌هایی «توزیع متوازن امکانات» باشد.

اعلام وصول طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی از سوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی موجی در فضای رسانه‌ای به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی به‌راه انداخت؛ تحلیل غالب این بود که این طرح درآستانه انتخابات و با هدف بهره‌برداری انتخاباتی ارائه شده است. عده‌ای هم ارائه چنین طرحی را در شرایط کنونی خلاف مصالح کشور عنوان کردند.

مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور هم اعلام کرد که «وزارت کشور هیچ برنامه‌ای برای تقسیمات کشوری در سطح کاهش یا افزایش استان‌ها در دستور کار ندارد» و با این شرایط این طرح به بایگانی سپرده شد.

در این بین نباید فراموش کرد که ارتقای هر واحد جغرافیایی مانند تبدیل شهرستان و تشکیل استان جدید، مستلزم برخورداری از مؤلفه‌های خاص، بررسی‌های کارشناسی، مطالعات آینده‌پژوهی به‌لحاظ مطالعات جغرافیایی و جمعیتی در چارچوب قوانین موجود است.

به‌نظر می‌رسد اگر راهکار مناسب و منطقی برای توزیع متوازن امکانات در همه شهرها و شهرستان‌های همه استان‌ها اندیشیده شود، اصولاً نیازی به ارائه چنین طرح‌های حاشیه‌سازی وجود نخواهد داشت.

در هر صورت طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی هم با مخالفت‌ نمایندگان منطقه مواجه شد و هم وزارت کشور اعلام کرد که دولت برنامه‌ای برای تقسیمات کشوری ندارد. با این شرایط نمایندگان مجلس باید با ارائه طرح‌ها و استفاده از ابزارهای نظارتی توزیع متناسب امکانات را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: