وی افزود: بعد از مشخص شدن این موضوع که هدف از این طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی است من و بیشتر نمایندگانی که این طرح را امضا کرده بودیم، امضاهای خود را پس گرفته و این طرح از حد نصاب افتاد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: آذربایجان بهفرموده مقام معظم رهبری سر ایران است و اتحاد، انسجام و همافزایی باید نقطه قوت نمایندگان مجلس باشد.
گفتنی است اعلام وصول طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی از سوی هیئت رئیسه مجلس در حالی حاشیههایی را در مجلس و شبکههای اجتماعی ایجاد کرد که این طرح با پس گرفتن امضا کنندگان آن به بایگانی سپرده شد، با این حال بهنظر میرسد انگیزه اصلی ارائه کنندگان چنین طرحهایی «توزیع متوازن امکانات» باشد.
اعلام وصول طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی از سوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی موجی در فضای رسانهای بهویژه شبکههای اجتماعی بهراه انداخت؛ تحلیل غالب این بود که این طرح درآستانه انتخابات و با هدف بهرهبرداری انتخاباتی ارائه شده است. عدهای هم ارائه چنین طرحی را در شرایط کنونی خلاف مصالح کشور عنوان کردند.
مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور هم اعلام کرد که «وزارت کشور هیچ برنامهای برای تقسیمات کشوری در سطح کاهش یا افزایش استانها در دستور کار ندارد» و با این شرایط این طرح به بایگانی سپرده شد.
در این بین نباید فراموش کرد که ارتقای هر واحد جغرافیایی مانند تبدیل شهرستان و تشکیل استان جدید، مستلزم برخورداری از مؤلفههای خاص، بررسیهای کارشناسی، مطالعات آیندهپژوهی بهلحاظ مطالعات جغرافیایی و جمعیتی در چارچوب قوانین موجود است.
بهنظر میرسد اگر راهکار مناسب و منطقی برای توزیع متوازن امکانات در همه شهرها و شهرستانهای همه استانها اندیشیده شود، اصولاً نیازی به ارائه چنین طرحهای حاشیهسازی وجود نخواهد داشت..
در هر صورت طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی هم با مخالفت نمایندگان منطقه مواجه شد و هم وزارت کشور اعلام کرد که دولت برنامهای برای تقسیمات کشوری ندارد. با این شرایط نمایندگان مجلس باید با ارائه طرحها و استفاده از ابزارهای نظارتی توزیع متناسب امکانات را در اولویت برنامههای خود قرار دهند.