وی با بیان اینکه صادرات نیازمند استمرار عرضه میباشد، گفت: با توجه به اینکه بیش از نیمی از صادرات محصولات کشاورزی کشورمان به بازارهای کشورهای عراق، افغانستان و امارات انجام میشود، لازمه افزایش صادرات، توسعه بازارهای هدف است و باید ارکان بازار (عرضه مستمر) وجود داشته باشد.
فتحی با اشاره به اینکه اعمال محدودیت و ممنوعیت در بازارهای صادراتی موجب از دست دادن این بازارها میشود، گفت: در این زمینه کارشناسان اعتقاد دارند برقراری عوارض صادراتی از جایگاه ویژهای برخوردار میباشد.
وی با بیان اینکه تنظیم بازار داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است، ادامه داد: در شرایط کنونی اقتصاد کشور که نیاز به منابع ارزی جایگزین نفت وجود دارد باید طوری عمل شود که در کنار تامین نیازهای داخلی، بازارهای خارجی نیز حفظ و توسعه یابد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: بیش از ۹۰ درصد واردات مواد غذایی کشور به کالاهای اساسی نظیر ذرت، برنج، کنجاله، روغن نباتی، دانه سویا و جو اختصاص مییابد و دولت ارز دولتی را برای واردات کالاهایی مانند گوشت قرمز، کره، حبوبات، چای، حذف کرده و این کالاها با ارز نیمایی وارد کشور میشود.
سال گذشته ۲۹۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی از گمرکات استان آذربایجان شرقی صادر شده است و ۱۳ درصد از کل صادرات غیرنفتی استان به این بخش اقتصادی اختصاص دارد.