جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 10 2024
کد خبر: ۲۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۵
عجب شیر ما - معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای آذربایجان شرقی تراز سطح آب دریاچه ارومیه در روز جاری را 1270.65 اعلام کرد و گفت: این تراز همسطح با روز 20 اسفند سال گذشته است.
به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایرنا، مجتبی جلیل زاده، روز یکشنبه با اعلام اینکه سطح آب دریاچه ارومیه از ابتدای مهر امسال 34 سانتی متر افزایش یافته است، گفت: در صورتی که روان آب ها مناسب بود و با افزایش تبخیر به علت افزایش دمای هوا مواجه نمی شدیم در زمان حاضر شاهد افزایش 60 تا 70سانتی متری سطح آب دریاچه بودیم.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر حجم آب دریاچه ارومیه یک میلیارد و 840 میلیون متر مکعب است، گفت: نسبت به مدت مشابه سال گذشته 70 میلیون متر مکعب و نسبت به اول مهر امسال 720 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
جلیل زاده خاطرنشان کرد: میانگین حجم آب دریاچه ارومیه در دراز مدت 16 میلیارد و 270 میلیون متر مکعب است که در زمان حاضر نسبت به میانگین یاد شده شاهد کاهش 14 میلیارد و 430 میلیون مترمکعبی هستیم.
 دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران ‌است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شمسی شروع به خشکیدن کرد و بنا بر آمار بین المللی بیش از ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شده است.
خشکسالی و عوامل مختلف چون مصرف بی رویه آب سبب شده است وسعت این دریاچه نسبت به ۱۵ سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۴۹۵ کیلومتر مربع کاهش یابد.
دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آبراهه ها و 21 رودخانه دائمی و 39 رودخانه دوره ای رودخانه ها تامین می شود.
بنا بر نظر کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته و بر روی دمای هوا و وزش بادهای نمکی تاثیر گذاشته است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه طرح های متعددی چون لایروبی رودخانه ها، انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب به دریاچه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز و اصلاح روش آبیاری در ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی را در دستور کار دارد.
طرح احیای دریاچه ارومیه از سال 1393 با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید آغاز شده و در صورت مناسب بودن بارش ها انتظار می رود تا سال 1402 تراز آبی این دریاچه به میانگین دراز مدت برابر با 1274.67 متر برسد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: