جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۲۵۵۲
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۰
استاندار آذربایجان شرقی اعلام کرد
عجب شیر ما - استاندار آذربایجان شرقی از آغاز رسمی برنامه‌های تبریز ۲۰۱۸ از دهم دی ماه امسال خبر داد و گفت: تا این تاریخ باید مقدمات کار فراهم شود و بخش خصوصی نیز متناسب با برنامه‌های پیش‌بینی‌شده از سوی دستگاه‌های مسئول، برنامه‌ریزی کند.
به گزاش عجب شیر ما به نقل از تسنیم، اسماعیل جبارزاده در نشست بررسی راهکارهای مشارکت بخش خصوصی در رویداد تبریز 2018، با اشاره به کسب عناوین بین‌المللی برای تبریز در سال‌های اخیر، اظهار کرد: تلاش برای کسب این عناوین در جهت رونق بخش خصوصی است.

وی افزود: کسب عنوان شهر جهانی فرش دستباف برای تبریز حاصل دو سال تلاش مستمر بود و باید امروز ارزیابی کنیم که چه میزان توانسته‌ایم از این عنوان استفاده کنیم.

جبارزاده خاطرنشان کرد: برای انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 نیز دو سال تلاش کردیم و این انتخاب با وجود سخت‌گیری سازمان‌های بین‌المللی و وجود رقبای قدرتمند داخلی و خارجی، نشان‌دهنده عزم و اراده مسئولان استان است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای آماده کردن زیرساخت‌های این رویداد مهم، بالغ بر یک‌هزار میلیارد تومان هزینه پیش‌بینی شده است، افزود: بخش عمده‌ای از این کار مهم بر عهده بخش خصوصی است.

وی با اشاره به اینکه در نوروز امسال 70 هزار نفر از مردم استان به کشورهای خارجی سفر کردند، افزود: در آن ایام، روزهایی بود که 30 پرواز خروجی از فرودگاه تبریز داشتیم و انتظار داریم که در سال 2018 روزانه حداقل 10 پرواز ورودی به تبریز داشته باشیم.

جبارزاده با بیان اینکه گردشگران، با دعوت مسئولان به تبریز نمی‌آیند، گفت: افراد زیادی در کشورهای مختلف دنیا، تشنه سفر به ایران و تبریز هستند و این تخصص و هنر شرکت‌های مسافرتی و تورهای گردشگری است که چگونه آنها را جذب کنند.

وی با تأکید بر اینکه هدف ما رونق بخش گردشگری در کنار فعالیت‌های تولیدی و صنعتی است، افزود: مشکلات بخش‌های مختلف را مشکلات خودمان می‌دانیم و با تمام توان برای حل آنها تلاش می‌کنیم و در مقابل انتظار داریم که بخش خصوصی از فرصت‌های ایجاد شده استفاده کند.

جبارزاده گفت: ما از سود بردن هیچ بخشی ناراحت نمی‌شویم و اگر در مقطعی، چنین دیدگاهی در استان وجود داشت، امروز ادعا می‌کنیم که این فضا اصلاح شده و هیچ مانعی در برابر فعالیت بخش خصوصی ایجاد نمی‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه اتحادیه‌های مربوط به بخش گردشگری، برنامه‌های خود را برای تبریز 2018 اعلام کنند، افزود: این رویداد مهم نباید در تبریز خلاصه شود و همه محورهای استان باید از این فرصت بهره‌مند شوند.

جبارزاده با اشاره به اهمیت تبلیغات در حوزه گردشگری، گفت: خوشبختانه شهر تبریز در سایه میزبانی همایش‌ها و برنامه‌های ملی و بین‌المللی، در این حوزه شاهد رکود نبوده است که بخشی از این موفقیت به تبلیغات صداوسیما و رسانه‌ها مربوط است.

وی گفت: ما در تابستان سال گذشته، دغدغه کمبود فضا در مراکز اقامتی و هتل‌های استان را داشتیم که این اتفاق، فوق‌العاده مهم و ارزشمند است و باید رونق گردشگری بیشتر از این باشد.

جبارزاده تصریح کرد: صداوسیما بحث معرفی و تبلیغ تبریز را به‌صورت استانی و ملی انجام خواهد داد، اما باید توجه کنیم که شرط تبلیغ، آماده بودن زیرساخت‌ها پذیرش گردشگر است.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود از پذیرش میهمانان فرهنگی در مدارس و مراکز اقامتی آموزش و پرورش استان دفاع کرد و گفت: توان مالی همه گردشگران یکسان نیست و اگر هتل‌ها و مراکز اقامتی بخش خصوصی بتوانند خدمات خود را متناسب با قشرهای مختلف گردشگران، ارائه کنند اولویت با این مراکز خواهد بود.

وی افزود: از آموزش و پرورش خواسته‌ایم که سیاست میزبانی از فرهنگیان کشور در تبریز را ادامه دهد و مهم این است که این رفت‌وآمدها تنها محدود به بحث اقامت نیست، بلکه موجب رونق بخش‌های مختلف می‌شود.

جبارزاده با اشاره به نگاه‌های منفی به مقوله گردشگری در سال‌های نه‌چندان‌دور گذشته، گفت: اصلاح این نگاه، نیازمند زمان است و باید باورها تغییر یابد.

وی با بیان اینکه گردشگری می‌تواند یکی از جایگزین‌های درآمد نفتی باشد، گفت: وقتی گردشگری، منبع درآمد باشد، احترام به گردشگر معنا می‌یابد؛ باید نوع برخورد با گردشگران، فرهنگ‌سازی شود و باور کنیم که گردشگر مساوی است با درآمد، اشتغال، تبادل فرهنگ‌ها و ده‌ها مزیت دیگر.

جبارزاده همچنین با فعالیت مراکز اقامتی فاقد مجوز به شدت مخالفت کرد و گفت: مراکز و محل‌های اقامتی گردشگران حتما باید ضابطه‌مند بوده و هیچ‌کس حق ندارد گردشگران را در محل‌های فاقد مجوز اسکان دهد.

وی خاطرنشان کرد: ما علاقه‌مندیم که هر ایرانی را حداقل یک‌بار در تبریز میزبانی کنیم و برای تحقق این مهم باید با اقدامات مثبت و ایجابی توسط فعالان گردشگری، نگاهی مثبت به مقوله گردشگری در شهر تبریز ایجاد کنیم.

جبارزاده همچنین از برگزاری جلسات مستمر با بخش خصوصی در زمینه برنامه‌های تبریز 2018 استقبال کرد و گفت: ما این جلسات را تا حل شدن تمامی مشکلات ادامه می‌دهیم، به شرطی که بخش خصوصی برای اجرای کردن تصمیمات این جلسات، همت کافی را داشته باشد.

استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه همچنین بر کاهش تأخیر در پروازهای خروجی از فرودگاه تبریز، پیگیری موضوع اجرای موسیقی زنده در مراکز گردشگری استان، حمایت از مراکز خدمات رفاهی بین‌راهی، حل مشکلات احتمالی در صدور ویزای فرودگاهی، آموزش کارکنان مراکز خدمات گردشگری و اقامتی توسط نهادهای آموزشی استان، پیش‌بینی امکانات امنیتی و حفاظتی در مراکز اقامتی، زیباسازی چهره شهرهای استان و استفاده از مجوزهای ویژه شهرداری‌های استان برای ساخت مراکز اقامتی و گردشگری تأکید کرد.

در این نشست، فعالان بخش خصوصی استان در حوزه گردشگری نظرات و دیدگاه‌های خود را در خصوص مشکلات این بخش و برنامه‌های بخش خصوصی برای جذب گردشگران در سال 2018 ارائه کردند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: