به گزارش عجب شیر ما به نقل از باشگاه جوان، در اولین گردهمایی بین المللی بانکداری و تامین مالی اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و استاد دانشگاه امام صادق به تشریح چالشهای پیش روی بانکداری در ایران پرداخت و گفت: بانکها اکنون در حال رقابت برای بدست آوردن سود علی الحساب بیشتر هستند.
وی همچنین از نرخ بالای تسهیلات اعطایی بانکها به مردم انتقاد کرد و افزود: بانکها وعده داده بودند که اگر نرخ تورم کاهش یابد نرخ تسهیلات نیز کاهش مییابد، ولی اکنون این اقدام رخ نداده است و شاهد عدم وفاداری بانکها به وعده هایشان هستیم.
مصباحی مقدم در ادامه از سیستم و روش اعطای تسهیلات بانکها انتقاد کرد و بیان کرد: برای مثال اکنون اگر فردی صد میلیون تسهیلات از بانکها دریافت کند، بانکها درواقع هشتاد میلیون تسهیلات پرداخت میکنند اما با این حال میزان نرخ بازپرداخت تسهیلات را از صد میلیون تومان محاسبه میکنند درحالی که هشتاد میلیون تسهیلات پرداخت کرده اند، و این در نوع خود اجحاف محسوب میشود.
استاد دانشگاه امام صادق به عدم توانایی بخش تولید جامعه برای بازپرداخت تسهیلات بانکها اشاره کرد و گفت: چون بخش تولیدی جامعه توانایی بازپرداخت وامها و تسهیلات اعطایی بانکها را ندارد به همین خاطر اکثر منابع مالی خود را برای بدست آوردن سود بیشتر به بانکها و سپرده گذاری میسپارند و سود بیشتر و آسان تر بدست میآورند و بنابراین از روی آوردن به فعالیت تولیدی خودداری میکنند.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دریافت هزینه دیرکرد بانکها از مشتریان و ناعادلانه و ربوی دانستن آن بیان کرد: براساس آمار قوه قضاییه فردی در سالهای قبل حدود هزار و پانصد میلیارد تومان بدهکار بانکی بود ولی اکنون با احتساب هزینه دیرکرد توسط بانکها، این رقم اکنون به حدود شش هزار و پانصد میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی در ادامه به قابل توجه بودن میزان بدهی شرکتهای دولتی به بانکها اشاره کرد و گفت: میزان بدهی شرکتهای دولتی درسالهای اخیر روند صعودی داشته است.
مصباحی مقدم از افزایش روزافزون شعب بانکها نیز انتقاد کرد و گفت: اکنون به ازای هر3650 ایرانی یک شعبه بانک وجود دارد که این به نوبه خود در جهان بی نظیر است.
استاد دانشگاه امام صادق به تاسیس بانک توسط نهادهایی همچون شهرداری، نیروهای مسلح، تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی و... اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه وظیفه این نهادها تاسیس بانک و بانکداری نیست ولی سود قابل توجه آن باعث شده که این نهادها دست به تاسیس بانک بزنند.