جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۲۳۰۶
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹
عجب شیر ما – اعتیاد بلای خانمان سوزی است که در سال های اخیر بسیاری از خانواده ها را درگیر خود کرده و افراد زیادی به دلیل اعتیاد، کار، زندگی و خانواده خود را از دست داده اند و برخی نیز به دلیل طرد از آغوش گرم خانواده شان مجبور به کارتون خوابی و خیابان خوابی شده اند.

به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایرنا، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید کاهش پنج آسیب اجتماعی مهم در اولویت کار دولتمردان قرار گرفت که اعتیاد یکی از این موارد است.

در آذربایجان شرقی نیز مدیریت ارشد استان با تاکید براینکه اعتیاد بیماری است و نباید در خیابان های استان معتاد متجاهر وجود داشته باشد، با همکاری و تعامل بالای همه دستگاه های مسئول با نیروهای امنیتی و انتظامی و دستگاه قضای استان در کمترین مدت معتادان متجاهر از سطح خیابان ها جمع آوری شد.
بدیهی است شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی به عنوان ساختار متولی مقابله و مبارزه با اعتیاد با تشکیل جلسات مرتب و پیگیری جدی مصوبات خود نقش مهمی در برنامه جمع آوری معتادان متجاهر دارد. 
در این بین تاکیدات استاندار آذربایجان شرقی بر ضرورت ایجاد استانی بدون متجاهر از عوامل مهمی بود که موجب شد امروز تبریز به عنوان شهر بدون معتاد متجاهر تبدیل شود، به طوری که حتی برای پیدا کردن یک معتاد متجاهر در سطح شهر جایزه تعیین شده است.
بدیهی است که احداث مرکز نگهدای معتادان متجاهر موسوم به 'مرکز ماده 16' با هزینه 40 میلیارد ریالی، اوج تلاش برای ساماندهی موضوع معتادان انگشت نما در آذربایجان شرقی در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید بوده است. 

** اعتیاد، خاستگاه اغلب بزه هاست
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی در این مورد می گوید: در هشت ماهه سال جاری در حدود یک هزار و 300 کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ضبط شد.
محمد علی نصرتی افزود: در این مدت 14 هزار و 784 نفر قاچاقچی، توزیع کننده، حمل کننده و معتاد متجاهر دستگیر شدند.
وی ادامه داد: در هشت ماه امسال 23 باند قاچاق تهیه و توزیع مواد مخدر با سه هزار و 190 مرحله عملیات پلیسی دستگیر و متلاشی شد.
نصرتی با اشاره به فعالیت های کارگاه های تولید مواد صنعتی در سال های گذشته اظهار کرد: در سال جاری هیچ کارگاه تولید مواد مخدر صنعتی کشف نشده در صورتی که در سال های گذشته این موضوع یکی از نگرانی های این ستاد بود و با تلاش های انجام شده فعالیت های این کارگاه ها در استان به صفر رسیده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری 706 نقطه آلوده استان توسط عملیات نیروهای انتظامی پاکسازی شد که نسبت به مدت مشابه در سال گذسته 15 درصد رشد داشته است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی گفت: در حوزه فرهنگی و پیشگیری از مواد مخدر با محوریت محیط های خانواده، کاری، محل های شهری و روستای و مناطق آلوده اقدام های ارزنده ای جهت پیشگیری و آگاهسازی مردم انجام شده است.
وی ادامه داد: 42 درصد قتل ها، 82 درصد تجاوزها، 27 درصد خودکشی ها، 62 درصد دعواها و درگیری ها، 50 درصد همسر آزاری ها، 38 درصد کودک آزاری ها و 50 درصد طلاق ها ناشی از مصرف مواد مخدر و الکل است.
نصرتی افزود: اگر این دو معضل جامعه که ام الفساد می باشند را برطرف کنیم خواهیم توانست از بروز مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی جلوگیری کنیم.
وی بر استفاده از ظرفیت مردم و خیران استان برای بهبود وضعیت و پیشگیری از اعتیاد در جامعه تاکید کرد.

** رفع دغدغه جمع آوری معتادان متجاهر 
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی نیز در این خصوص گفت: جمع آوری و نگهداری معتادان زمانی دغدغه نیروی انتظامی بود که با تلاش مسئولان استانی در دولت یازدهم برطرف شد. 
سرهنگ قاسم دهقان ادامه داد: ثبات امنیت موجود یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه جدی داشت تا بتوانیم این موضوع را به صورت درازمدت در استان تحت کنترل داشته باشیم.

** بازگرداندن معتادان به آغوش جامعه، اولویت مدیریت ارشد آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی نیز تاکید کرد: قابل قبول نیست که در این استان افراد بی خانمان به ویژه بانوان بی سرپناه مانده و شب ها را در خیابان ها بگذرانند.
اسماعیل جبارزاده گفت: معتاد فرد بیماری است که دچار اشتباه شده و تمام تلاش مدیریت استان برگشت به زندگی عادی این افراد است.
وی خاطرنشان کرد: باید شرایط را فراهم کنیم تا افرادی که مرحله درمانی را می گذرانند بار دیگر به سمت مواد مخدر و اعتیاد بازنگردند.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه نباید از درمان این افراد حتی برای بار دهم خسته و ناامید شد، افزود: یکی از علل جلوگیری از اعتیاد اشتغال افراد بهبود یافته است.
وی تاکید کرد: ادارات کل فنی و حرفه ای و تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تلاش کنند تا این افراد وارد بازار کار شوند.
جبارزاده اظهار کرد: منابع مختلف خوداشتغالی در استان وجود دارد که می توانیم از این منابع تسهیلاتی به معتادان بهبود یافته از طریق معرفی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به بانک ها ارائه دهیم.
وی ادامه داد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید ضوابط ومشوق های به کارگیری این افراد را به کارآفرینان اطلاع رسانی کنند تا ترغیب به جذب بهبود یافتگان شوند.
استاندار آذربایجان شرقی اظهارکرد: اگر توفیقی در خصوص استان بدون متجاهر ایجاد شده به واسطه همکاری دستگاه قضایی بوده است.
وی اضافه کرد: نیروهای انتظامی و اطلاعات استان در خط مقدم مبازه با مواد مخدر هستند که به صورت شبانه روزی در این حوزه تلاش می کنند.

برچسب ها: معتاد ، مهاجر ، تبریز
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: