جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۲۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان ‌شرقی:
عجب شیر ما – رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان ‌شرقی گفت: وقتی غنی سازی انجام می‌شود، باید مشکل تعریف شده‌ای در جامعه داشته باشیم که بخواهیم برای رفع آن یا کاهش شیوع یا پیشگیری از وقوع بیشترش با غنی سازی قدمی برداریم.

به گزارش عجب شیر ما به نقل از تسنیم،  با اشاره به اینکه محصولات غنی شده مانند محصولات غذایی که توسط شرکت‌های صنعتی تولید می‌شود با رعایت میانگینی، میان حداقل تأثیر و حداکثری که ایجاد مشکل کند در نظر گرفته می‌شود، اظهار داشت: به عنوان مثال میزان 10 میلی گرم «روی» مناسب مصرف روزانه و مفید برای رشد کودکان است، اما میزان 40 میلی گرم آن ایجاد مسمومیت می‌کند، همچنین برای آهن 18 میلی گرم مفید و 45 میلی گرم مضر است به همین دلیل همیشه میزانی به کار گرفته می‌شود که مصرف روزانه این مواد مسمومیت ایجاد نکند یا از فعالیت دیگر ویتامین‌ها جلوگیری نکند.


وی افزود: در حال حاضر شیر و آبمیوه و ماکارونی ازجمله در دسترس ترین محصولات غنی شده در ایران برای تامین کسری مواد مورد نیاز بدن محسوب می‌شوند.

باید مشکل تعریف شده‌ای در جامعه داشته باشیم که برای غنی سازی قدمی برداریم

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان ‌شرقی گفت: غنی سازی به چند دلیل انجام می‌شود. گاهی در ضمن فرآیند آماده سازی ماده غذایی بخشی از آن که ضروری نیز هست از بین می‌رود. اضافه کردن این بخش از بین رفته در انتهای فرآیند و احیای آن، نوعی غنی سازی است؛ مثل افزودن فیبر به آرد سفید نان لواش.

حسین لطفعلی زاده افزود: گاهی اوقات نیز موادمغذی موجود در یک ماده غذایی کلاً کم است یا اصلاً وجود ندارد و ما خودمان به آن اضافه می‌کنیم؛ مثل افزودن ویتامین D یا کلسیم به شیر.

وی تشریح کرد: وقتی غنی سازی انجام می‌شود، باید مشکل تعریف شده‌ای در جامعه داشته باشیم که بخواهیم برای رفع آن یا کاهش شیوع یا پیشگیری از وقوع بیشترش با غنی سازی قدمی برداریم.

متخصصان تغذیه مدام مردم را به مصرف غذای سالم تشویق می‌کنند

لطفعلی زاده از لزوم بیشترین ماندگاری در ساختار سیمیایی موادغذایی گفت و ادامه داد: ماده غذایی که برای غنی سازی انتخاب می‌شود باید از نظر شیمیایی ساختاری داشته باشد که در فرآیند تولید ماده غذایی موردنظر کمترین آسیب را دیده و بیشترین ماندگاری را داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان ‌شرقی یادآور شد: ماده غذایی که برای غنی سازی انتخاب می‌شود باید به گونه‌ای باشد که تمام گروه‌های سنی و جنسی که جزو گروه در معرض آسیب هستند، بتوانند از آن استفاده کنند.

وی با اشاره به مشاهده محصولاتی ارگانیک و غنی شده در قفسه‌های سوپرمارکت افزود: این روزها در قفسه‌های سوپرمارکت‌های بزرگ و فروشگاه‌ها محصولاتی به چشم می‌خورند که اسامی ارگانیک، پروبیوتیک، غنی شده با ویتامین D و C و ... را یدک می‌کشند.

لطفعلی زاده تاکید کرد: متخصصان تغذیه مدام مردم را به مصرف غذای سالم تشویق می‌کنند تا سلامتشان به خطر نیفتد.

از نظر صنعتی عمل غنی سازی باید به بهترین شکل ممکن انجام شود

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به خبرنگار تسنیم اظهار کرد: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که با افزودن مقادیر کافی آنها به ماست اثرات مفیدی روی بدن می‌گذارند و در واقع این میکروارگانیسم‌ها نه تنها بیماری زا نیستند، بلکه در طول عبور از مجرای گوارشی، زنده و فعال بوده و با ایجاد لایه‌های حفاظتی مخاطی در روده‌ها با باکتری‌های مضر مبارزه کرده و منجر به افزایش سطح ایمنی بدن می‌شوند.

جابر سلیمانی افزود: جلوگیری از رشد باکتری‌های عفونی در بدن، کاهش کلسترول خون، پیشگیری از ابتلا به سرطان و... از دیگر خواص این باکتری‌هاست.

وی از لزوم غنی سازی به بهترین شکل گفت و تشریح کرد: از نظر صنعتی عمل غنی سازی باید به بهترین شکل ممکن انجام شود و از بهترین نوع ترکیبات مناسب، یعنی همان ماده غذایی که در نوع اصلی خوراکی‌ها موجود است، در این لبنیات هم استفاده شود.

سلیمانی ادامه داد: به عنوان مثال، بهترین ویتامین D، بهترین نوع اسیدهای چرب، بهترین کلسیم و... استفاده شود و کنترل کیفی نیز نشان دهد این محصولات بهترین نوع هستند، بنابراین با فرض رعایت اصول صحیح غنی سازی لبنیات می‌توان گفت، مصرف لبنیات غنی شده به طور قطع بهتر از مصرف لبنیات معمولی است و می‌تواند کمبودهای بدن را جبران کند.

تغذیه علم تنوع و تعادل است

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: زیاده روی در مصرف هر چیزی می‌تواند خطرآفرین باشد و لبنیات غنی شده هم از این قاعده مستثنی نیستند و بیش از حد مصرف کردنشان می‌توان خطرات خودش را داشته باشد؛ در کل نباید یادمان برود که تغذیه علم تنوع و تعادل است و بهتر است از تمام گروه‌های غذایی، با رعایت مقادیر مورد نیاز بدن و توصیه شده در علم تغذیه، مصرف کنیم.

وی با اشاره به مصرف مقدار متعادلی از محصولات غنی سازی شده افزود: مصرف مقدار متعادلی از این محصولات بین 50 تا 100 درصد مقدار مورد نیاز روزانه فرد به آن ماده مغذی را تأمین می‌کند و مزیتش این است که ویتامین‌ها و املاح مذکور از طریق یک تغذیه طبیعی تأمین می‌شود.

سلیمانی تاکید کرد: برای مثال اگر یک فرد سالم و بالغ روزانه به 400 تا 600 واحد ویتامین D نیاز دارد، در صورتی که بخواهد از شیر غنی شده با ویتامین D بنوشد، اگر یک یا 2 لیوان از این شیر غنی شده را میل کند، بین 50 تا 100 درصد ویتامین D مورد نیاز بدنش را دریافت کرده است.

به گزارش تسنیم، با تغییر شیوه زندگی و گرایش روزافزون مردم به سمت غذاهای فرآوری شده و همچنین عدم رعایت تنوع در استفاده از گروههای مختلف مواد غذایی، نگرانی‌ها در مورد بروز بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در حال افزایش است. درصد چشمگیری از جمعیت جهان از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی که معمولاً ریزمغذی‌ها نامیده می‌شوند رنج می‌برند. کمبود ریزمغذی‌های ضروری باعث ناتوانایی‌های یادگیری، عقب ماندگی ذهنی، بازده پایین کاری، نابینایی و مرگ زودرس می‌شود. ویتامین A، آهن و ید، سه ریزمغذی مهم هستند.


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: