به گزارش عجب شیر ما به نقل از تسنیم، حسین صبوری امروز در نشست خبری با خبرنگاران، به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت، با اشاره به اینکه امروز با جرات اعلام میکنیم که وسیعترین خدماتدهی در شرکت برق منطقهای آذربایجان اتفاق میافتد، اظهار داشت: با استفاده از برق بهعنوان زیرساختِ زیرساختها، توانستهایم 100 درصد جمعیت شهری و نزدیک به 100 درصد جمعیت روستایی را تحت پوشش قرار دادهایم.
وی بابیان اینکه کشور ما رتبه اول خاورمیانه و رتبه 14 دنیا در برق منصوبه نیروگاهی را دارد افزود: نیروگاههای تبریز و آذربایجان نقش مهمی در کسب این موضوع بر عهدهدارند.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان، با بیان اینکه این سازمان، وظیفه تأمین نیروی برق استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل را بر عهده دارد، گفت: برق منطقهای آذربایجان، پوششدهنده 10 درصد جمعیت کشور و 11 درصد مشترکین ایران است که علیرغم مصرف 2950 مگاوات برق آذربایجان، 3 هزار مگاوات برق از نیروگاه بهرهبرداری میکنیم.
وی افزود: آذربایجان شرقی با تولید و مصرف 1550 مگاوات برق، جزو استانهایی است که با دارا بودن برابری تولید و مصرف برق، میتوان با ایجاد نیروگاه، به صادرکننده انرژی تبدیل شویم.
صبوری، با اشاره به اینکه برق منطقهای آذربایجان وظیفه صادرات و واردات برق و تبادل انرژی به کشورهای ترکیه، آذربایجان ارمنستان و نخجوان را برعهده دارد، تصریح کرد: تابستان، فصل پرمصرف برق در ایران است که در این فصل برق موردنیاز را وارد کرده و در فصل زمستان به دلیل مازاد تولید، آن را صادر میکنیم.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان، با اشاره به درخواست سرمایهگذاریهای خارجی در صنعت برق استان، خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیلشدن به هاب منطقهای تولید و صادرات برق کشور را داراست.
وی با اشاره به دارا بودن بیش از 7 هزار کیلومتر شبکه انتقال برق در 3 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل، ابراز داشت: نگهداری این شبکه پیچیده و فعال، کار سخت و نفسگیری است، و به دلیل تعطیل ناپذیری خدمات و قضاوت لحظهبهلحظه مردم در اثر قطع یا وصل برق، کار ما بسیار سخت شده است.
صبوری، سیاست وزارت نیرو را تغییر سبد سوخت تولید برق عنوان کرد و گفت: استفاده از سوخت مایع به دلیل پرهزینه بودن و آلایندگی بالا مقرونبهصرفه نیست و باید به سمت استفاده از انرژیهای تجدید پذیر بادی، خورشیدی و زمینگرمایی حرکت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه قرارداد تضمینی 20 ساله با سرمایهگذاران این بخش به امضا میرسد که تا دو دهه تولید برق آنها را به ده برابر قیمت مصرفکننده خریداری کنیم، تصریح کرد: در تلاش برای استفاده از سرمایهگذاری تولید نیروگاه مقیاس کوچک و تولید پراکنده هستیم و 20 مگاوات از این نیروگاهها در حال تولید و بهرهبرداری است و پروانه 1700 مگاوات نیز در سه استان صادر کردهایم.
این مقام مسئول، با بیان اینکه در سه ساله دولت یازدهم، بیش از 40 پروژه با اعتبار 3 هزار میلیارد ریال افتتاحشده است، گفت: در هفته دولت امسال، 30 پروژه با اعتبار 2 هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده و 45 پروژه نیز با اعتبار 8 هزار و 500 میلیارد ریالی در دست اجرا است.
وی، با بیان اینکه برخلاف توصیههای دینی برای صرفهجویی در مصرف برق، متأسفانه سالانه 5 الی 6 درصد رشد مصرف برق در استان و کشور داریم، ادامه داد: 500 الی 600 ساعت در سال اوج و پیک مصرف برق است که برای سرمایهگذاری تأمین برق، به میلیاردها دلار اعتبار نیاز داریم و باید در زمان و میزان مصرف برق صرفهجویی کنیم.
صبوری، با تأکید بر اینکه بههیچوجه انتظار خاموش کردن برق از سوی مردم را نداریم خاطرنشان کرد: مصرف برق مساوی با مصرف نفت و گاز است و با مصرف بیرویه سرمایههای کشور به هدر میرود و باید تنها مقداری را که لازم است و درزمانی غیر پیک مصرف کنیم
وی با بیان اینکه تنها راهحل برای برونرفت از مشکلات، عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، یادآور شد: در صنعت برق، کاهش تلفات برق، مدیریت مصرف، هوشمند سازی کنتورها و جذب سرمایهگذاری خارجی ازجمله اقدامات در راستای اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری است.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان، با اشاره به اینکه با اقدام جهادی و چشمگیر، اتلاف برق در شبکه انتقال را به نزدیک 10 درصد رساندهایم، گفت: ما در مدیریت مصرف بر روی خاموش کردن یک لامپ اضافی در خانواده و استفاده از وسایل برقی با بهرهوری بالا تمرکز کردهایم تا مصرف سوخت تولید برق را کاهش دهیم.
وی، با بیان اینکه بیش از 70 درصد قیمت تمامشده برق مربوط به سوخت است، تصریح کرد: مصرف خانگی برق در ایران 3 برابر مصرف متوسطه سرانه دنیا است که باید در میزان مصرف تجدیدنظر کنیم.
این مقام مسئول، صنعت برق، جذب سرمایهگذار در نیروگاههای تجدید پذیر و تولید پراکنده سه استان شمال غرب را مورد تأکید قرار داد و گفت: از بانک توسعه اسلامی 125 میلیون یورو وام برای توسعه زیرساختهای برق کشور دریافت شده که با احداث 8 پروژه بزرگ نیروگاهی در ایران، استانهای شمال غرب سهم ویژهای در این زمینه دارد.
وی با اشاره به اینکه هرچقدر انرژی به سمت تولید رود، نشان از توسعهیافتگی یک کشور و منطقه است، افزود: در استان آذربایجان شرقی میزان مصرف برق در بخش صنعت 40 درصد است که با افزودن مصرف بخش کشاورزی، این میزان به 65 درصد میرسد و این در حالی است که میانگین مصرف کشوری در بخشهای تولید و صنعت، 32 درصد است.
صبوری با بیان اینکه حدود 150 میلیارد تومان در قالب 5 پروژه در تبریز بهعنوان مرکز سیاسی و اقتصادی شمال غرب کشور در تأمین برق مطمئن سرمایهگذاری میشود، ابراز داشت: مشکل جدی ما در هسته مرکزی شهر تبریز بود که با برنامهریزی دو پروژه کوتاهمدت و میان مدت برای حل این مسئله، جوابگوی نیازهای تبریز بوده و در این زمینه، تونل انرژی در زیرزمین تبریز ایجاد میشود.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان، با اشاره به بهرهبرداری از زیرساخت اساسی در مسکن مهر شهر جدید سهند تبریز گفت: پست 132 کیلوولتی با ظرفیت 50 مگاوات و اعتبار 10 میلیارد تومانی در شهر جدید سهند به بهرهبرداری رسیده است که مشکل نیاز برق مسکن مهر این منطقه را حل کرد.
وی با بیان اینکه قیمت تمامشده تولید هر کیلووات برق، 100 تومان است که به قیمت 50 تومان به مصرفکننده تحویل میشود، تصریح کرد: بیش از 90 درصد قبوض برق زیر 10 هزار تومان است و این مسئله، این صنعت را با مشکلات جدی برای تأمین مالی پروژههای برق و انرژی مواجه کرده است.