سه‌شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 07 2024
کد خبر: ۱۳۵۴
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۵
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تبریز:
عجب شیر ما - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تبریز اظهار کرد: دیابت، بار اقتصادي عمده اي بر جامعه تحمیل مي‌كند.
به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایسنا، دکتر محمد حسین صومی در جمع خبرنگاران در خصوص افزایش بیماری‌های غیر واگیر در جامعه گفت: آمارهای سازمان بهداشت جهاني و فدراسيون بين المللي ديابت بيانگر افزايش سريع فراواني ديابت حتي در سنين پائين بوده اند اين مشكل بيشتر گريبانگير كشور هاي در حال توسعه است.

صومی اضافه کرد: هزینه درمانی این بیماری‌ها سنگین است، در این میان ديابت بار اقتصادي عمده اي بر جوامع تحمیل مي‌كند.

وی با بیان اینکه تغيير سبك زندگی در كشورهاي در حال توسعه، رژيم غذايي معمول را به شدت تحت تأثير قرار داده لست، گفت: قند به صورت طبیعی پایه متابولیسم بدن است، ولی در صورتی که بیش از مقدار لازم در بدن تجمع یابد، باعث بروز مشکلات عدیده می‌گردد.

وی یادآوری کرد: سومین علت قطع عضو در جوامع امروزی، دیابت قندی است، در صورتی که درمان مناسب دیابت انجام نگیرد یکی از ناگوارترین خطراتی که این بیماران را تهدید می کند، قطع شدن پاهایشان است. گرچه این مشکل در همه بیماران رخ نمی‌دهد، ولی به خاطر شیوع بسیار زیاد دیابت، موضوع جدی و شایعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: در صورتی که دیابت به‌خوبی کنترل نشود، قند خون بیمار بالا می‌رود. بالا بودن قند خون برای مدت طولانی باعث صدمه به اعضای مختلف بدن خواهد شد. به‌طوری که اعصاب، کلیه‌ها، چشم، عروق خونی و قلب همگی در معرض خطر قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به روش های جدید درمانی برای بیماری دیابت گفت: به رغم همه تلاش‌هایی که در درمان با استفاده از سلول‌های بنيادی و انتقال سلول انجام شده است، در شرایط کنونی پیشگیری از دیابت و خودمراقبتی نقش به سزایی در کنترل این بیماری در جوامع دارد.

وی با اشاره به دیابت بارداری اضافه کرد: یکی از علل عمده مرگ داخل رحمی و تولد نوزاد نارس و نوزاد با وزن بالا همین دیابت قندی است در طی دوران بارداری در برخی زنان بروز می‌کند.

وی اظهار کرد: یکی از دلایل عمده در بروز بیماری‌های مزمن، کاهش مصرف صیفی‌جات و میوه‌ها است، عدم دسترسی به سبزیجات سالم یکی از عوامل کاهش تقاضا برای مصرف این محصولات است.

وی با بیان اینکه آماری از درصد سبزیجات سالم و نا سالم در استان وجود ندارد، گفت: متاسفانه آب آبیاری برخی زمین‌های کشاورزی در فصولی از سال آلوده به فاضلاب‌ها می شود که در کل استان پیگیر رفع این معضل هستیم.

وی خاطرنشان کرد: برای رفع آلودگی آبهای کشاورزی از آب فاضلاب‌ها با سازمان جهاد کشاورزی هماهنگ هستیم، به عنوان مثال در سالهای گذشته مطالبی در خصوص وجود مقادیر زیادی نیترات و سرب در محصولات کشاورزی ذکر می‌شد که با پیگیری‌های صورت گرفته و ازمایشاتی که سال گذشته انجام دادیم به نتایجی قابل قبولی رسیدیم.

وی تاکید کرد: این توانایی را داریم که در طول 5 سال علاوه بر تولیدات شهری محصولات کشاورزی بر سلامت تولیدات روستایی نیز نظارت بکنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص احداث کلیلنیک‌های تخصصی دهان و دندان گفت: در این رابطه شخص وزیر پیگیر هستند و امیدواریم بتوانیم در سال‌ آینده چند کلیلنیک تخصصی در تبریز افتتاح کنیم.

دکتر صومی همچنین گفت: در سال 93 تا سال 94 تعداد عمل‌های جراحی برای پیوند اعضا دو برابر شده و بیش از 1000 پیوند در تبریز انجام شده است.برنامه ریزی برای احداث مرکز پیوند اعضا نیز صورت گرفته و امیدواریم تا پایان شهریور ماه سال جاری این مرکز راه‌اندازی شود.


برچسب ها: دیابت ، بار اقتصادی
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: