عجب شیرپرس – معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری برای تولید دانشبنیان، گفت: دولت بستههای تامین مالی خوبی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان ایجاد کرده است.

به گزارش عجب شیرپرس به نقل از ایرنا، حسین افشین شنبه پس از بازدید از نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان و فناور پارک علم و فناوری فارس، به خبرنگاران گفت: یکی از این بستهها، گواهی توسعه فناوری است که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان به آن اختصاص یافته و شرکتها میتوانند از آن استفاده کنند.
او افزود: بسته دیگر، استفاده از ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی است که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز در این صندوق موجود است.
افشین ادامه داد: میتوانیم این ظرفیت را اهرم حمایت از دانشبنیان ها کنیم و تسهیلات خوبی از این طریق در اختیار شرکتها قرار دهیم.
معاون رئیسجمهور اضافه کرد: شرکتهای با ریسک پذیری بالا نیز تحت حمایت قرار میگیرند تا خطر پذیری سرمایه گذاری برای آنها کاهش یابد.
او اعلام کرد: تسهیلات سرمایه در گردش تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲ فراخوان شده و فراخوان تبصره ۲ سال۱۴۰۳ نیز از اواخر خرداد ماه اعلام خواهد شد.
افشین عنوان کرد: در شیراز دو گونه واحدهای فناور و دانش بنیان وجود دارند که برخی نیازمند حمایت هستند و برخی نیز از شرکتهای خاص هستند که شاید در کشور منحصر به فرد باشد.
جمعیت دانشبنیان های فارس کم اما کیفیت آنها قابل توجه استمعاون رئیسجمهور گفت: با توجه به جمعیت پنج میلیونی فارس و ظرفیت دانشگاهی آن، تعداد ۳۶۳ شرکت دانش بنیان متناسب این استان نیست.
افشین افزود: بر اساس ظرفیت های فارس و استاندار کشوری، این استان باید حدود ۶۰۰ شرکت داشته باشد.
او کیفیت و درآمدزایی این شرکتها را قابل ملاحظه دانست و افزود: سال ۱۴۰۲ میزان فروش محصولات دانش بنیان فارس حدود هفت هزار میلیارد تومان و فروش شرکتها حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان بود.
افشین با اشاره به بازدید خود از شرکتهای فناور و دانشبنیان فارس گفت: آمدیم با مشکلات آشنا شویم و تا از طریق ظرفیتهای قانونی که برای تامین مالی است به آنها کمک کنیم.
او عنوان کرد: بیشترین مشکلاتی که شرکتها مطرح کردند مشکل کمبود فضا و تامین مالی بود که در زمینه مساله فضا استان کمک خواهد کرد تا فضای کافی در اختیار پارک علم و فناوری قرار گیرد و برای تامین مالی نیز دولت چند بسته تامین مالی خوب ایجاد کرده است.
شرکتهای دانشبنیان اهرم توسعه کشور هستنداستاندار فارس در جریان این بازدید به خبرنگاران گفت: شرکتهای دانش بنیان از اهرم های توسعه کشور هستند و برای افزایش رقابت پذیری محصولات کشور در بازارهای جهانی باید قیمت تمام شده آن کاهش یابد که از طریق شرکتهای دانش بنیان امکان پذیر است.
حسینعلی امیری اظهار کرد: تولیدات شرکتهای دانشبنیان باید اقتصادی شوند و در این مسیر باید برای کمک به تجاری سازی محصولات دانش بنیان باید در سطح ملی چاره اندیشی شود.
او با اشاره به مشکلات تامین مالی شرکتهای دانشبنیان فارس، افزود: معاونت علمی، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور قول دادند با استفاده از فرصتهای قانونی و متناسب با بودجه محدود کشور در این زمینه واحدهای فارس را کمک کنند.