جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۱۱۶۷۰
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
عجب شیر پرس - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: دولت سیزدهم با تعریف محرومیت زدایی درصدد ایحاد افزایش سرانه خدمات رفاهی در مناطق کم برخوردار این استان است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، یکی از مشکلات جدی که دولت سیزدهم در تلاش برای رفع آن است بحث محرومیت زدایی است که مسوولان اجرایی و نهادهای حمایتی و خدماتی در این میان عزم جدی دارند.

استان آذربایجان عربی که در آمارهای منتشر سال‌های پیشین جزو کم برخوردارترین استان‌ها بود، امسال با عزم مدیران سعی بر جابجایی آمار از طریق ایجاد زیرساخت‌ها و اماکن خدماتی و رفاهی در این مناطق دارد.

با همین رویکرد سراغ یاسر رهبردین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی رفتیم و با او گفت وگوی کوتاهی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانیم.

برای سال ۱۴۰۲ در خصوص محرومیت زدایی چه برنامه‌هایی دارید؟

رهبردین: سال ۱۴۰۲ یکی از سال های پر ‌از اتفاقات خوب برای مناطق کم برخوردار شهری است.

تمام تلاش ما بر محرومیت زدایی این مناطق در شهرستان‌ها است تا با توجه به این موضوع بتوانیم سرانه خدمات مختلف رفاهی و ورزشی را ارتقا دهیم.

با پالایش استانی اینگونه سنجش شد که اغلب امکانات رفاهی در مناطق برخوردار و داخل شهری است اما برخی مناطق که در حاشیه شهر هستند متاسفانه امکانات رفاهی و خدمات رفاهی کمتری دارند که در صدد ایجاد این امکانات در این مناطق هستیم.

عزم دولت بر افزایش سرانه رفاهی مناطق کم برخوردار آذربایجان غربی است

کدام شهرستان‌ها مد نظر برای اجرای طرح‌های محرومیت زدایی در آذربایجان غربی هستند؟

رهبردین: مسلما تمامی شهرستان‌ها در چارت محرومیت زدایی قرار دارند اما اولویت استانداری در حال حاضر بر سر هفت شهرستان بزرگ تعریف شده است.

شهرستان‌های ارومیه، پیرانشهر، مهاباد، خوی، بوکان، میاندوآب و سردشت از جمله هفت شهرستان در گام اول دولت برای محرومیت زدایی است.

علاوه بر تامین اعتبارات ملی، اعتبارات استانی نیز برای این امر در نظر گرفته شده است که با توجه به هر پروژه تامین اعتبار می‌شود.

شناسایی مناطق کم برخوردار این هفت شهرستان طی جلسات مختلف با فرمانداران که رییس ستاد باز آفرینی شهرستان‌ها هستند شکل گرفته و با تعریف پیمانکاران هر اداره‌ای، با توجه به شرایط و تکلیف خود درصدد ساخت و تجهیز خدمات رفاهی هستند.

منظور از اجرای خدمات رفاهی به صورت مصداقی چه فرامینی است؟

رهبردین: خدمات متفاوت و گوناگون بر اساس اولویت شهرستان‌ها برنامه ریزی و اجرایی می‌شود.

به عنوان مثال اگر در یک منطقه کم برخوردار سرانه ورزشگاه پایین باشد مسلما بر ساخت سالن‌های ورزشی و زمین چمن مصنوعی برای حل مشکل تاکید داریم.

در برخی مناطق نیز وجود مدارس جوابگوی مردم این مناطق نیست لذا بر ساخت مدارس در مقاطع مختلف درسی برنامه ریزی می‌کنیم.

خدمات رفاهی چون ساخت درمانگاه، مراکز بهداشت، مراکز جامع سلامت، مراکز مهارت آموزی و ایجاد فضای سبز از اولویت‌های ارتقای سرانه در مناطق کم برخوردار است.

حال برخی مناطق با مشکلات آب شرب مطمعن مواجه هستند که در این مناطق بر ساخت و تجهیز تصفیه خانه در صدد ارایه خدمات و انشعاب فاضلاب های شهری هستیم.

اعتبارات این طرح ها چقدر است؟

رهبردین: اعتبارات این پروژه‌ها بر اساس اقدامات صورت گرفته است که علاوه بر اعتبارات ملی از اعتبار استانی نیز استفاده می‌شود و تمام اهتمام دولت سیزدهم و استاندار آذربایجان غربی بر محرومیت زدایی در این  مناطق تعریف شده است.

با شروع مجدد کارهای عمرانی و ارایه خدمات در مناطق کم برخوردار سعی بر ایحاد افزایش سرانه در این نقاط هستیم.

اعتبارات دقیق نیز با آغاز عملیات‌ اجرایی مشخص و در هفته‌های آتی اعلام می‌شود.

اولویت در این هفت شهرستان در چه مناطقی و چه سازه‌هایی است؟

رهبردین: موضوعاتی که برای استان اولویت دارد و استاندار آذربایجان غربی در این خصوص ریل گذاری می‌کنند بحث‌های محرومیت زدایی و بازآفرینی شهری است و اینکه طرح اقدام مشترک باید اتفاق بیافتد.

ابتدای برنامه استان بر این است که تمامی طرح‌های نیمه تمامی که باعث شدن سرانه این مناطق در پایین ترین نقطه درجا بزند و تبدیل به منطقه‌ای کم برخوردار شوند را با تعریف اعتبار کافی به اتمام برسانیم و با ساخت و ساز تکمیلی پروژه را صد درد صد تمام کنیم.

سپس تعریف پروژه‌ها در بخش‌های مختلف است که ان‌شالله بتوانیم در سال ۱۴۰۲ به اتمام برسانیم.

مشخصا در ارومیه در چه مناطقی بنای محرومیت زدایی دارد؟

رهبردین: در شهرستان ارومیه که طرح‌هایی همزمان با ۶ شهرستان دیگر در حوزه محرومیت زدایی در حال اجراست با شناسایی مناطق کم برخوردار تلاش داریم تا تمامی امکانات رفاهی را برای این مناطق تعریف و اجرا کنیم.

کوی سالار، کوی لاله، کوی رشادت و کوی دین پرست شهرستان ارومیه با توجه به اینکه ورزشگاه، درمانگاه، مرکز مهارت آموزی و اورژانس اجتماعی نداشته و از سرانه پایین آموزشی و مدارس برخوردار هستند لذا با طرح جامع این منطقه در صدد توجه ویژه دولت در سال جاری به این مناطق هستیم.

امسال در برنامه‌های دولت است تا در این مناطق کم برخوردار سرانه این برخورداری را ارتقا بخشیم.

مناطق دیگری چون اسلام آباد و کشتارگاه نیز طرح های نیمه تمام دارند که باید تکمیل شود و درکنار آن فضای ورزشی و مرکز جامعه سلامت ایجاد شود.

یکی از اصلی ترین گلایه‌های مناطق حاشیه نشین شهری بر سر نبود امکانات و خدمات رفاهی است که مردم این مناطق بارها طی نامه‌های مردمی به رییس جمهور و استاندار آذربایجان غربی اعلام کرده‌اند که خوشبختانه با تعریف طرح بزرگ محرومیت زدایی، تمام مناطق کم برخوردار شامل اجرای این طرح‌ها شده‌اند.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی چندی پیش گفته بود: تاکنون ۹۱۵ میلیارد ریال اعتبار به روز در راستای محرومیت زدایی از محلات هدف بازآفرینی شهری شهرستان ارومیه هزینه شده است.

سید محسن حمزه لو اظهار کرد: این اعتبار برای ساخت مدرسه، خانه سلامت، خانه محله و بهسازی معابر و سکونتگاه‌های محلات هدف هزینه شده است.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۱ طرح بازآفرینی در محلات وکیل آباد، کشتارگاه، طرزیلو و جلوچاپان شهر ارومیه توسط ستاد بازآفرینی شهری اجرا شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی افزود: همچنین در محله جلوچاپان ارومیه نیز هشت هزار مترمربع زمین به دستگاه‌های دولتی جهت اجرای پروژه‌های توانمندسازی واگذار شده که این اراضی برای راه اندازی مراکز آموزشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و ورزشی اختصاص یافته است.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: