جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 03 2024
کد خبر: ۱۱۴۱
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱
عراقچی:
عجب شیر ما - معاون حقوقی و امور بين‌الملل وزارت امور خارجه برجام را موفقيت و دستاورد بزرگ و مهمی براي ايران دانست و اظهار كرد: برجام، نتيجه مقاومت بيش از ١٢ ساله مردم ايران در برابر تحريم‌ها، تهديدها و فشارهاي مختلف است.مردم ما تمامی اين فشارها را تحمل كردند تا ثابت كنند زير بار حرف زور نرفته و ثابت می‌كنند كه انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست.

به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایسنا، سيد عباس عراقچی در همايش "ايران پسابرجام" كه با حضور فرمانداران، مديران كل دستگاه‌ها، سمن‌ها و نمايندگان احزاب و تشكل‌های سياسی برگزار شد، گفت: عبارت‌هايي كه مقام معظم رهبري در مورد تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي به كار مي‌برند هميشه ما را خجالت زده می كند.

وي با اشاره به سالگرد شهادت شهيد باكری افزود: سردار باكری يك قهرمان ملی است. تبريز از اين سالاران و قهرمانان به وفور دارد. هرچه داريم از خون شهداست و همه ما مديون شهدا هستيم .

وي برجام را موفقيت و دستاورد بزرگ و مهمی براي ايران دانست و تصريح كرد: برجام، نتيجه مقاومت بيش از ١٢ ساله مردم ايران در برابر تحريم‌ها، تهديدها و فشارهای مختلف است. مردم ما تمامی اين فشارها را تحمل كردند تا ثابت كنند زير بار حرف زور نمی‌روند و انرژي هسته‌ای حق مسلم آن‌هاست.

معاون حقوقی و امور بين‌الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران ابراز كرد: در حقيقت برجام، جنگ بين اراده‌ها بود. يك اراده در برابر شش اراده پرقدرت و متحد.

عراقچی ادامه داد: سه سال اخير روند مذاكرات، جدی تر بود و خوشبختانه در نهايت اجازه نداديم كه قدرت‌های جهانی به آن چه كه می‌خواستند دست يابند.

وي گفت: آمريكايی‌ها حق غني سازی ما را به رسميت نميشناختند. مي‌گفتند مركز فوردو بايد تعطيل شود ولي تلاش‌های ديپلماسی دولت و حمايت مردم و همچنين هدايت‌های داهيانه مقام معظم رهبری باعث شد كه هفت قطعنامه شورای امنيت عليه جمهوری اسلامی ايران لغو شود.

به گفته وی جمهوری اسلامی ايران با حفظ حق غنی سازی اورانيوم از صحنه مذاكرات بيرون آمد و اين حق حتی برای يك روز هم تعطيل و متوقف نشد.

وي از تثبيت برنامه هسته‌ای كشور پس از توافق هسته ای خبر داد و اظهار كرد: قطعنامه جديد شورای امنيت به نفع جمهوری اسلامی ايران است و تمامی كشورها را به همكاری با ايران تشويق می‌كند.

عراقچی گفت: از ديد غربی‌ها، شورای امنيت يعنی خدا و دستورات شورای امنيت يعنی دستورات خدا. در روند مذاكرات هسته‌ای همين كشورها از دستورات خود در شورای امنيت دست برداشته و حق غنی‌سازی جمهوری اسلامی را به رسميت شناختند.

وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از افرادی که می‌گویند هنوز تمامی تحریم‌ها بر علیه جمهوری اسلامی ایران لغو نشده است، اظهار کرد: تمامی تحریم‌های مرتبط با موضوعات هسته‌ای که بر علیه جمهوری اسلامی ایران بود، لغو شده است.

عراقچی گفت: ما در مقابل رسیدن به تمامی خواسته‌های خود، این اطمینان را برای طرف مقابل ایجاد کردیم که به هیچ وجه، به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای و بمب اتم نخواهیم رفت. این موضوع از نظر ما امتیازی نیست که در اختیار طرف مقابل قرار داده باشیم.

وی در همین راستا تصریح کرد: سلاح هسته‌ای و بمب اتمی در دکترین نظامی ما جایگاهی ندارد. مهم تر از تمامی این موارد، بر اساس فتوای مقام معظم رهبری به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده‌ایم، نیستیم و نخواهیم بود.

به گفته وی، پایمردی و مقاومت مردم ایران اسلامی، عامل اصلی پیروزی دستگاه دیپلماسی کشور در مذاکرات هسته‌ای بود. در حقیقت قدرت مردم بود که قدرت‌های برتر جهانی را به پای میز مذاکره با جمهوری اسلامی کشاند.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: اگر غربی‌ها احساس می‌کردند که جمهوری اسلامی ایران، توان مقابله نظامی با آن‌ها را ندارد، به هیچ وجه پای میز مذاکره با جمهوری اسلامی ایران نمی‌نشستند و حمله نظامی به ایران را بر مذاکره ترجیح می‌دادند.

عراقچی در همین راستا تصریح کرد: در حال حاضر هیچ قدرتی حتی فکر حمله نظامی به ایران را نمی‌تواند بکند. همه می‌دانند که اگر ما را تهدید بکنند با مقابله به مثل ما مواجه خواهند شد.

به گفته وی، دومین عاملی که باعث مذاکره قدرت‌های جهانی با جمهوری اسلامی ایران شد، نا امیدی غرب از تحریم اقتصادی جمهوری اسلامی بود. در حقیقت مردم همیشه در صحنه و وفادار کشورمان ثابت کردند که در مقابل تحریم ایستاده و به هیچ جه زانو نزده و دست‌های خود را بالا نمی‌برند.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به برخی عبارت‌های مهم به کار رفته در متن توافقنامه برجام ابراز کرد: غربی‌ها اسم تحریم‌های اقتصادی را تحریم‌های فلج کننده گذاشته بودند ولی تمامی نقشه‌های آنان نقش برآب شده و مردم ایران اسلامی در مقابل آنان زانو نزدند.

عراقچی در بخشی از سخنان خود با اشاره به مجاهدت‌های شهدای هسته‌ای عنوان کرد: افزایش توانمندی علمی جمهوری اسلامی ایران نیز از دیگر عواملی بود که باعث شد قدرت‌های جهانی با جمهوری اسلامی ایران در پای میز مذاکرات حاضر شوند. در حقیقت این توانمندی را دانشمندان و شهدای هسته‌ای ایجاد کرده و 20 دستگاه سانتریفیوژ را به دو هزار دستگاه افزایش دادند.

وی ادامه داد: غربی‌ها می‌دانستند که اگر با جمهوری اسلامی، مذاکره نکنند پیشرفت هسته‌ای ایران به شکل مهار نشدنی به استثنای ساخت بمب اتم پیش خواهد رفت.

به گفته معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات هسته‌ای، توانمندی دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران را در جهان به اثبات رساند.

عراقچی در پاسخ به کسانی که می‌گویند" تضمین اجرای برجام چیست؟" افزود: تضمین اجرای برجام، خود ما هستیم. تاکنون طرف مقابل نیز به تمامی تعهدات خود عمل کرده است. اگر طرف غربی، اجرای مفاد برجام را نقض کرد باید به قدرت‌های داخلی خود مراجعه کرده و با پرهیز از تضعیف نیروهای داخلی به سمت اهداف خود حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، قدرت بزرگ منطقه است، افزود: اگر می‌خواهیم در عرصه بین‌المللی نیز به یکی از قدرت‌های جهانی تبدیل شویم باید توانمندی‌های خود در تمامی زمینه‌ها را افزایش دهیم. همه باید بدانیم که جمهوری اسلامی یران، همان قدرتی است که شش قدرت برتر جهانی را به پای میز مذاکرات کشاند.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نیست. بلکه منظور اقتصادی است که در برابر هر گونه تهدید خارجی، مقاوم باشد. همه باید نهایت تلاش خود را بخصوص در دوران پسابرجام انجام دهیم تا به این مهم دست یابیم. دستیابی به این مهم، مانع تحریم جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای دیگر می‌شود چرا که در این حالت، تحریم آن‌ها اثری نخواهد داشت.

وی از تحریم‌های اقتصادی با عنوان دیوارهای سیمانی در برابر پیشرفت همه جانبه جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: رفع تحریم‌ها، موانع موجود در راه پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را برداشته است. از این پس باید خودمان تلاش کنیم تا به بهترین شکل ممکن به سمت پیشرفت همه جانبه حرکت کنیم.

عراقچی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه قبل از اعمال تحریم‌های اقتصادی به ایران اسلامی، روزانه بیش از دو و نیم میلیون بشکه نفت می‌فروختیم ادامه داد: متاسفانه در سال‌های نه چندان دور، فروش نفت ما کاهش پیدا کرد ولی با روی کار آمدن دولت جدید، فروش یک میلیون بشکه نفت در روز تثبیت شد. اگر وضعیت به همین منوال پیش می‌رفت و توافقی صورت نمی‌گرفت میزان فروش نفت کشور به صفر می‌رسید.

عراقچی ابراز کرد: در حال حاضر هیچ محدودیتی برای فروش نفت نداریم. بر اساس گزارش وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر میزان فروش نفت کشور به یک میلیون و 700 بشکه در روز افزایش یافته است.

وی با اشاره به انتقاد برخی‌ها از روند مذاکرات هسته‌ای و انتقاد آن‌ها نسبت به مسائلی از جمله باز نشدن سوئیفت گفت: در بحث مذاکرات هسته‌ای، دلواپس اصلی ما بودیم. به انتقاد منصفانه تمامی اشخاص، ارزش و احترام قائل هستیم ولی برخی‌ها که نمی‌دانستند سوئیفت چیست مدام تکرار می‌کردند که سوئیفت کی فعال می‌شود.؟

وی ادامه داد: پس از توافق هسته‌ای، شبکه سوئیفت نیز فعال شده و تمامی بانک‌های کشور به این شبکه وصل شده‌اند و در آینده نه چندان دور تمامی مشکلات موجود در این زمینه نیز رفع می‌شود چرا که در طول دوران تحریم، آمریکایی‌ها تمامی شبکه‌های انتقال بانکی جمهوری اسلامی ایران را قطع کرده بودند.

وی در بخشی از سخنان خود با تاکید بر لزوم اعتماد‌سازی برای کشورهای دیگر و همچنین شرکت‌های خارجی در دوره پسابرجام اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر آن‌چنان که باید و شاید، اعتماد لازم در راستای جذب کشورهای دیگر به سرمایه گذاری و حضور در ایران فراهم نشده است و باید به این مساله بیش از پیش توجه کرد.

به گفته وی، آن‌هایی که می‌گویند برجام تاکنون، منافعی برای کشور به همراه نداشته است، باید بدانند که به عنوان مثال میزان تبادلات بانک مرکزی پس از اجرای برجام از مرز یک میلیارد دلار گذشته است. حتی قبل از اجرای برجام نیز توانستیم 13تن طلای بلوکه شده ایران در یکی از کشورها را آزاد کنیم. همچنین ارزش یادداشت‌های تفاهم‌نامه همکاری در سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به کشور ایتالیا و فرانسه بیش از 40 میلیارد دلار است.

وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان مجدد اینکه برجام، دستاورد بزرگی برای ایران اسلامی است، تصریح کرد: برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تثبیت شده و در حال حاضر به سمت غنی‌سازی صنعتی حرکت می‌کنیم

برچسب ها: عراقچی ، برجام ، دلواپس
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: