پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - November 21 2024
کد خبر: ۱۱۱۳۲
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۲
عجب شیر پرس - فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از کشف نیم تن زغال بلوط غیرمجاز در یکی از کارگاه‌های تولید زغال در استان خبر داد و گفت: فرد متخلف شناسایی و به تعزیرات حکومتی معرفی شده است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، صادق محمدی روز یکشنبه افزود: پیرو تشدید اقدامات حفاظتی در سطح استان و در راستای ماده ۲۵ مکرر مبارزه با قاچاق کالا و ارز ،ماموران یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری، طی بازدیدهای مستمر از کارگاه‌های تولید زغال در شهرستان سامان با هماهنگی مقام قضایی، در نهایت نیم تن زغال بلوط جنگلی در یکی از این کارگاه‌ها کشف و ضبط شد.

وی ادامه داد: پس از انجام تحقیقات، فرد متخلف شناسایی و با تشکیل پرونده مراتب جهت پیگیری قانونی به مراجع قضایی ارسال شد.

محمدی ادامه داد: با استناد به ماده ۲۵ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر اینکه هرگونه حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج و یا خارج کردن چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی به طور مطلق و ارتکاب این اعمال در مورد سایر محصولات و فراورده‌ها یا مصنوعات منابع طبیعی اعم از جانوری و گیاهی به قصد تجاری، بدون تحصیل پروانه از مرجع ذصلاح ممنوع است و مرتکب علاوه‌بر ضبط کالاهای مزبور و آلات و ادوات مورد استفاده، جز در موارد مذکور در مواد (۲۵)و (۲۶) این قانون و سایر مواردی که مجازات بیشتری به موجب قوانین پیش‌بینی شده است مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر برای قاچاق کالای مجاز مشروط می‌شود، چنانچه خرید اقلام ذکر شده بدون علم و عمد نسبت به منشأ آن صورت گرفته باشد از شمول این ماده خارج است.

محمدی از مردم، گروه‌های مردم‌نهاد و همیاران طبیعت و تمام دوستداران طبیعت درخواست کرد تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از جمله قطع درختان جنگل، احداث کوره زغال، تخریب و تصرف اراضی ملی، آتش‌سوزی ، قاچاق چوب و زغال و یا هرگونه تخریب و تصرف منابع طبیعی، موارد را به شماره تلفن‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ اطلاع دهند.

جنگل‌های زاگرس در چهارمحال وبختیاری در سال های اخیر با عوامل تخریب روبه بوده است و تهیه زغال و قاچاق چوب درختان جنگل های زاگرس از عوامل اصلی و تشدید کننده تخریب این منابع به شمار می‌رود.

بخشی از جنگل‌های زاگرس در چهارمحال و بختیاری قرار دارد که طی سه دهه اخیر با تخریب ۳۰ هزار هکتار از این عرصه‌ها، سطح جنکلهای زاگرس در این استان از ۳۴۰ هزار هکتار به ۳۱۵ هزار هکتار کاهش یافته است.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: