جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۱۰۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۸
عجب شیر پرس - قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه تحت تاثیر تصمیم وزیران اوپک پلاس برای عدم تغییر اهداف تولید پیش از آغاز تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه و اجرای مکانیزم سقف قیمت گروه هفت، حداکثر دو درصد صعود کرد.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۷۲ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، به ۸۶ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۰ سنت معادل ۰.۹ درصد افزایش، به ۸۰ دلار و ۶۸ سنت در هر بشکه رسید.

وزیران اوپک پلاس شامل اعضای اوپک و متحدانشان نظیر روسیه، در جلسه روز یکشنبه موافقت کردند اهداف تولید نفت فعلی خود را حفظ کنند و همچنان برنامه تصویب شده در اکتبر که هدف تولید را به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش داد را ادامه دهند.

وزارت نفت کویت پس از جلسه وزیران اوپک پلاس، در بیانیه‌ای اعلام کرد تصمیمات اوپک پلاس بر مبنای آمار بازار نفت بوده و ثبات بازار را تضمین می‌کند. وزیر نفت کویت گفت تاثیر کندی رشد اقتصادی جهانی، افزایش تورم و نرخ بهره بالا روی تقاضا برای نفت، عامل تداوم احتیاط این گروه بوده است.

به گفته تحلیلگران، این تصمیم اوپک پلاس قابل پیش بینی بود زیرا تولیدکنندگان بزرگ منتظرند تاثیر ممنوعیت واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا و اجرای مکانیزم سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه از سوی گروه هفت برای نفت دریابرد روسیه را ببینند. روسیه تهدید کرده است عرضه نفت به کشورها و شرکت‌هایی که به این مکانیزم ملحق شوند را قطع خواهد کرد.

بیدن مور، مدیر تحقیقات کالا در بانک ملی استرالیا در این باره گفت: اگر چه اوپک در دیدار اخیر وزیران این گروه، سیاست تولید را تغییر نداد اما انتظار می‌رود به متوازن کردن بازار ادامه دهد. برداشت نفت از ذخایر استراتژیک و اجرای تحریم‌های اتحادیه اروپا و مکانیزم سقف قیمت، عرضه نفت را محدود خواهد کرد اما بازار خود را برای چنین چشم اندازی آماده کرده است.

آن لوئیس هیتل، نائب رئیس شرکت مشاوره وود مک‌کنزی در یادداشتی نوشت: اتحادیه اروپا باید نفت خاورمیانه، غرب آفریقا و آمریکا را جایگزین نفت روسیه کند که در کوتاه مدت مانع افزایش بیشتر قیمت‌ها خواهد شد. قیمت‌ها اکنون با وجود ممنوعیت واردات نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا و سقف قیمت گروه هفت، تحت تاثیر انتظارات برای کندی رشد اقتصادی قرار دارند. اجرای این ممنوعیت‌ها، احتمالا در کوتاه مدت از قیمت‌ها حمایت خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، عامل مهمی که تقاضا برای نفت را ضعیف کرده است، سیاست‌های سخت گیرانه پکن برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ بوده است اما آخر هفته گذشته، شهرهای بیشتری در چین، محدودیت‌های کرونایی را تسهیل کردند که نشانه مثبتی برای تقاضا برای سوخت است.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: