عجب شیر پرس - کارشناس اقتصادی گفت: پنجره واحد دولت الکترونیک سبب تجمیع همه اطلاعات میشود و با اتصال خدمات بانک مرکزی به این پنجره، شفافیت معنا پیدا خواهد کرد.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ دستگاهها مکلف هستند تا برای تحقق دولت الکترونیک و یکپارچه سازی سامانهها به درگاه ملی خدمات دولت هوشمند متصل شوند. یکی از دستگاههایی که باید به پنجره واحد دولت الکترونیکی متصل شود، بانک مرکزی است.
بر همین اساس معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی نکاتی را مطرح کرد.
آقای مهران محرمیان گفت: با همکاری نزدیک وزارت ارتباطات با بانک مرکزی توانستیم چهار خدمت پرکاربرد بانک مرکزی را به پنجره واحد خدمات دولت الکترونیک منتقل کنیم که اکنون مراحل نهایی بازبینی در حال گذراندن است که ظرف چند روز آینده عملیاتی خواهد شد.
چهار سرویس بانک مرکزی به پنجره واحد متصل می شود
او میگوید:این چهار سرویس یکی بحث استعلام تمام حسابهای یک فرد در همه بانکهای کشور است. مورد بعد در خصوص استعلام چکهای برگشتی رفع سوءاثر نشده است که نشان داده میشود. همچنین اگر یک فردی بابت چکهای برگشتی که داشته است حساب هایش در شبکه بانکی مسدود شده باشد آنها نیز نمایش داده میشوند و مورد آخر نیز لیست تسهیلاتی است که فرد از شبکه بانکی دریافت کرده و آن نیز نشان داده می شود.
آقای حجت الله فرزانی کارشناس اقتصادی در رابطه با اتصال دستگاهها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و مزیتهای آن مواردی را بیان کرد.
فرزانی گفت:در خصوص پنجره ملی خدمات دولت هوشمند باید گفت که اقدام بسیار مفیدی است اگر به صورت کامل اجرایی شود، زیرا سبب کاهش هزینههای مردم و دستگاههای اجرایی خواهد شد.
پنجره واحد دولت الکترونیک به شفافیت معنا می بخشد
به گفته او، پنجره واحد سبب میشود همه اطلاعات مردم یک جا تجمیع شود و دیگر اطلاعات جزیرهای همراه با مشکلات خود وجود نخواهد داشت. دسترسی آسان و سریع و صرفه جویی در زمان از دیگر ویژگیهای اتصال دستگاهها به پنجره واحد خواهد بود. با اتصال دستگاهها استعلامها بسیار تسهیل میشود.
او میگوید: خدمات بانک مرکزی از جمله مواردیست که با اتصال به پنجره میتوان از آن بسیار بهره برد و اتصال بانک مرکزی به این پنجره خیلی حائز اهمیت است . در کل با اتصال به این پنجره شفافیت معنا پیدا خواهد کرد.
پایان شهریور آخرین مهلت دستگاه ها برای اتصال کامل به پنجره واحد دولت الکترونیک است. بر اساس گفتههای آقای زارع پور وزیر ارتباطات در صورت عدم همکاری دستگاهها برخورد لازم از سوی نهادهای نظارتی همچون دیوان محاسبات صورت خواهد گرفت.
حالا باید منتظر ماند و دید که آیا اتصال بانک مرکزی در زمان تعیین شده کامل و نهایی می شود و اگر دستگاهی به تکلیف قانونی خود عمل نکند چه برخوردی در انتظار آن خواهد بود؟