عجب شیر پرس - خراسان جنوبی با داشتن ۳ هزار و ۳۰۰ ساعت آفتابی در سال از مستعدترین استانهای کشور در تولید برق خورشیدی است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اشعه های طلایی خورشید ارزش بالایی دارند و برخی ها به خوبی قدرش را دانسته و از ان درآمدزایی می کنند.
۳۰۰ روز آفتابی ظرفیتی بی نظیر برای تولید برق و ایجاد نیروگاه هایی است که همه جا قابلیت نصب دارند.
در پشت بام مدارس ، مساجد و منازل و حتی در واحدهای صنعتی هم می توان از این پنل ها درآمدزایی کرد.
خندان رو مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: در استان بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ ساعت آفتابی را در طول سال داریم.
آقای پورخباز در پشت بام منزلش پنل خورشیدی نصب کرده و برق تولید می کند.
او گفت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی یکی از پرپتانسیل ترین مناطق کشور در حوزه انرژی تجدید پدیر است ، سعی کردیم از تمام فضاهای موجود استفاده کنیم.
پور خباز افزود :متوسط درآمد ماهانه ام از نیروگاه ۱۰ کیلوواتی ۳ ونیم تا ۴ میلیون تومان است وسرمایه اولیه ام پس از ۳ سال بازگشت.
همچون این نیروگاه خانگی ۵۳۱ نیروگاه دیگر در خراسان جنوبی احداث شد که وزارت نیرو برقش را ۲۰ ساله به صورت تضمینی خریداری می کند.
تولید کننده دیگر برق هم گفت: سال ۹۶ حدود ۳۲ میلیون تومان برای راه اندازی نیروگاه هزینه کردم و همانطور که شرکت برق قول داده بود پس از ۳ سال سرمایه اولیه ام برگشت.
کشاورزی هم گفت در زمین کشاورزی ام که درگیر خشکسالی شده ، پنل خورشیدی قرار دادم و از این کار راضی ام.
نیروگاههایی که افزایش آن از برنامههای دولت است
قرار است تا پایان دولت سیزدهم ۱۰ هزار مگاوات برق از انرژی های تجدید پذیر در کشور تولید شود که بخشی از آن در قالب ۱۱۰ هزار نیروگاه خانگی ایجاد خواهد شد.
نیروگاه هایی که علاوه بر تولید انرژی پاک از منابع تجدید پذیر، به منبع درآمدی هم برای صاحبانش تبدیل شده است.
پوزشی مجری طرح انرژی های تجدیدپذیر شرکت توزیع برق استان گفت: نیروگاه های خانگی خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۰ حدود ۹هزارمگاوات انرژی تولید کردند و درآمدی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان نصیبشان شده است.
او گفت: اگر بنایی ، شرایط لازم از نظر استحکام را داشته باشند شرکت برق آمادگی دارد از طریق شبکه ای که در نزدیکی ملک قرار دارد با هم استانی ها قرارداد ببندد.