جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۹۲۲۰
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸
معاون استاندار خراسان جنوبی:
عجب شیر پرس - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: احیا و نگهداری باغ‌های تاریخی استان در اولویت است و برای حفظ فضای سبز موجود این اماکن باید تلاش مضاعف شود.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، علیرضا عباس‌زاده روز سه‌شنبه در نشست بررسی مباحث زیرساختی بافت و عمارت تاریخی رحیم‌آباد بیرجند افزود: باغ‌ها جزو ذخایر و شناسنامه هر منطقه‌ بوده و کاری است که گذشتگان انجام دادند و ما امروز باید از این میراث ارزشمند به‌درستی نگهداری کنیم.

وی تصریح کرد: خشک شدن برخی درختان چندین ساله تعدادی از باغ‌های تاریخی محرز و در حال از بین رفتن است که احیای این باغ‌ها باید در دستور کار جدی قرار گیرد.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: وقتی فضای سبز در حال از بین رفتن است، گاهی نیاز به افزایش فضای سبز نیست و نباید بگذاریم فضای موجود از بین برود.

وی یادآور شد: باغ‌های هندسی و با دوراندیشی در گذشته شکل گرفته اما در حال حاضر شرایط خوبی ندارند که انسان متاسف می‌شود.

عباس‌زاده افزود: باغ‌های متعددی در خراسان جنوبی وجود دارد که به این وضعیت گرفتارند در حالی که می‌توانند شناسنامه شهر باشند و وجود آنها نشان می‌دهد گذشتگان در دل کویر به چه زیبایی اقدام کردند.

وی تاکید کرد: همه دستگاه‌های متولی باید نسبت به حفظ و نگهداری باغ‌های تاریخی فعال شوند تا با هم‌افزایی بتوان این باغ و عمارت‌های تاریخی را نگهداری کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: مردم همواره نسبت به بسته بودن باغ‌های تاریخی گلایه‌مند هستند و باید با مرمت و نگهداری درست این اماکن زمینه بهره‌برداری عمومی را فراهم کنیم.

وی درباره باغ و عمارت تاریخی رحیم‌آباد بیرجند که پس از یک دوره سه ساله مرمت و بهسازی ۲۷ خرداد امسال با حضور استاندار خراسان جنوبی بازگشایی شد، گفت: بنیاد مستضعفان، شهرداری و میراث فرهنگی باید برنامه درستی برای این مجموعه داشته باشند و ظرفیتی برای میراث فرهنگی است که می‌توان در قالب آن بافت‌های تاریخی را احیا کرد.

عباس‌زاده اظهار داشت: برای عرصه باغ رحیم‌آباد که قسمتی متعلق به بنیاد مستضعفان است، پیگیری‌های لازم برای واگذاری کامل آن به میراث فرهنگی انجام می‌شود تا بتوان از ظرفیت کامل باغ برای فعالیت‌هایی نظیر راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی بهره گرفت.

وی افزود: عرصه‌های بیرونی باغ باید با بوستان شهدای گمنام و پیاده‌روها سنخیت پیدا کند تا مردم به‌خوبی بتوانند از این فضا استفاده کنند و شهرداری بیرجند در این زمینه برای زیباسازی فضا از هیچ تلاشی چشم‌پوشی نکند، استانداری هم در تامین اعتبارات مورد نیاز به شهرداری کمک خواهد کرد.

باغ و عمارت تاریخی رحیم‌آباد در شهر بیرجند که به جهت مرمت و بهسازی تعطیل شده بود، از اواخر خرداد امسال به روی گردشگران و عموم مردم باز شد.

استاندار خراسان جنوبی در آیین بازگشایی باغ رحیم‌آباد اعلام کرد: برای مرمت و بازسازی کامل این باغ و عمارت تاریخی به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که ۲ میلیارد تومان آن را ما اختصاص خواهیم داد تا این مجموعه به‌طور کامل بهسازی و برای بهره‌برداری عمومی آماده شود.

جواد قناعت گفت: جلسه‌ای با محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیرکل بنیاد مستضعفان استان برگزار و بسته پیشنهادی تعریف شود.

۱۱ باغ تاریخی در شهر بیرجند وجود دارد که برخی از آنها در اختیار دستگاه‌های اجرایی و نهادها قرار دارد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: