جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۷۵۳۳
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۴
عجب شیر پرس _ معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: کاهش بارندگی ها در سال آبی جاری ( اول مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد) باعث کاهش پوشش علوفه ای و مراتع در استان به میزان ۶۵ درصد شده یافته است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از خبرگزاری ایرنا، حجت اله فتحی اظهار داشت: کاهش پوشش مراتع باعث کاهش تولید علوفه احشام دامداران به مقدار ۵۰ درصد و خود دام ها به میزان ۴۵ درصد شده است.

وی افزود: طبق مطالعات به ازای هر ۱۰ میلیمتر بارندگی ۱۰ کیلوگرم علوفه تولید می شود ولی در سال آبی جاری بارش ها با تاخیر آغاز شد و از مقدار ریزش، پراکنش مکانی و زمانی مناسب نیز برخوردار نبود.

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام یادآور شد: بارش های موثر مربوط به فصل پاییز است که در پاییز سال آبی جاری نزولات جوی در استان کم و غیرموثر بود و این امر در کاهش تولید علوفه و مراتع تاثیر محسوس داشت.

فتحی تاکید کرد: کاهش بارش نزولات جوی به موقع و موثر علاوه بر پوشش مرتعی تاثیر منفی بر روی درختان نیز دارد چرا که وضعیت بیولوژیکی و متابولیسم آنها را مختل می کند و در بهار نیز موجب طغیان آفات و امراض و حتی کاهش عمر طبیعی درختان می شود.

وی با بیان اینکه مساحت مراتع استان ایلام یک میلیون و ۱۴۶ هزار هکتار است، ادامه داد: به طور میانگین در سال های پربارش ۱۱۶ هزار تن علوفه از مراتع استان برداشت می شود که کفاف خوارک ۵۰۰ هزار راس دام در فصل چرایی احشام را می کند.

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام افزود: اما امسال به علت کاهش بارندگی ها میزان برداشت علوفه از سطح مراتع ۵۰ درصد معادل ۵۸ هزار تن و برای تامین تنها ۲۵۰ هزار راس دام می رسد که کفاف احشام دامداران را نمی کند.

فتحی گفت: مراتع منبع اصلی تامین غذای احشام عشایر و دامداران هستند که در صورت عدم رشد مناسب مراتع، آنها مجبور به فروش دام های خود خواهند شد و اقتصاد و تولید این خانوارها و حتی جوامع مصرف کننده شهری نیز به مخاطره می افتد.

وی یادآور شد: خشکسالی ۱۵۰ میلیارد تومان خسارت به اراضی مرتعی استان ایلام وارد کرده است و البته میزان خسارت ها به عرضه های جنگلی در سال آتی خود را نمایان خواهد کرد.

فتحی اظهار داشت: در این برآورد فقط خسارت های وارده به مراتع محاسبه شده و دیگر خسارت های زیست محیطی، فرسایش خاک، تغییرات اقلیمی و جغرافیایی، اقتصادی و کاهش ذخیره سازی نزولات جوی لحاط نشده است.

وی ادامه داد: بذرپاشی، قُرق، بوته کاری و کودپاشی از جمله راه های احیای عرصه های مرتعی استان است که به علت خشکسالی دچار تنش و آسیب جدی شده اند.

تولید یک کیلوگرم گوشت نیازمند وجود ۲۰ کیلوگرم علوفه است که از مراتع تامین می شود.

از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام، یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را عرصه های طبیعی تشکیل داده است.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: