عجب شیر پرس _ مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری گفت: با تداوم خشکسالیها طی ۱۰ سال گذشته ذخایر آب زیرزمینی استان با کسری ۵۷۰ میلیون مترمکعبی مواجه شده است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از خبرگزاری ایرنا، فردوس کریمی با اشاره به تبعات خشکسالی و تغییر اقلیم بر منابع آب این استان به ویژه در بخش ذخایر زیرزمینی اظهار داشت: تداوم خشکسالی در طول سالهای اخیر، دشتهای استان را در وضعیت ناگواری قرار داده است و منابع آب زیرزمینی با افت شدید مواجه شده به طوری که از ۱۰ دشت اصلی استان ۶ دشت ممنوعه و چهار دشت ممنوعه بحرانی اعلام شده است.
وی وابستگی استان به منابع آب زیرزمینی را بیش از ۷۰ درصد اعلام کرد و افزود: افت ذخایر زیرزمینی بیشک استان را برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت با مشکل مواجه کرده و این موضوع استفاده از آب سطحی به جای منابع زیرزمینی را به یک ضرورت تبدیل کرده است.
کریمی با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی بارشهای سال آبی جاری نسبت به سال گذشته آن، تصریح کرد: این موضوع نشان میدهد که کاهش بارشها به ویژه بارش برف در سال آبی جاری، تغذیه منابع آب زیرزمینی استان را به همین میزان کاهش داده است و باید نسبت به مصرف این منابع، مدیریت بهینه مصرف آب را بیش از پیش به کار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری، اصلاح الگوی کشت را یکی از راهکارهای مدیریت مصرف در زمان خشکسالی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ۹۰ درصد آب موجود به مصرف بخش کشاورزی میرسد از همین رو اصلاح الگوی کشت میتواند تا حد زیادی از مشکلات ناشی از کمآبی بکاهد.
کریمی خاطر نشان کرد: در سایر بخشها نیز انتظار میرود صرفهجویی و مصرف بهینه آب از سوی مردم رعایت شود تا با مشکل جدی تامین آب شرب مواجه نشویم.
کارشناسان بر این عقیده هستند که با وجود وضعیت بحرانی دشتها و منابع آب زیرزمینی چهارمحال و بختیاری، بهرهبرداری از منابع آب سطحی یک ضرورت است و چنانچه در این خصوص تدبیری اندیشیده نشود این استان نیز ظرف سالهای آینده با مشکل کمی و کیفی آب روبرو خواهد شد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
هماینک ۱۰۰ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است.