جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۷۲۹۵
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۳
بخاطر وحدت ملی برخی واقعیت ها را به مردم نگفتم
عجب شیر پرس _ رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما در این سال‌ها واقعیت‌ها را به مردم گفتیم، گفت: ما خیلی از اشکالات را پاسخ ندادیم تا وحدت ملی در کشور حفظ شود.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز(یکشنبه) در آخرین جلسه هیئت دولت با بیان اینکه ما در این سال‌ها واقعیت‌ها را به مردم گفتیم، گفت: البته بخشی از واقعیت‌ها را نگفتیم چراکه به نظر من نمی‌شود آنها را بگوئیم زیرا من گفتن آنها را مفید فایده نمی‌دانستم.

روحانی گفت: هدفی که ما باید دنبال کنیم وحدت ملی است و من می‌ترسیدم که این دُر گران‌بها صدمه ببیند. ما خیلی از اشکالات را پاسخ ندادیم تا وحدت ملی در کشور حفظ شود.

* ما دیپلمات‌ها و حقوقدان‌های قوی داریم و در خط مقدم مذاکرات حضور داشتند که دیدیم در مقاطع حساس به پیروزی رسیدیم، البته پیروزی یعنی در تعامل و مذاکره با یک قدرت و یا چند قدرت و با جهان، پیروزی نهایت امر هست و ممکن است جایی شکست و یا پیروزی باشد ولی پیروزی ما ۹۰ و شکست ما ۲۰ بود، پس پیروز هستیم.

*  ما پیروز بودیم و آثار آن نیز مشخص بود و بدانیم که پیروزی به صرف گفتن نیست و علائم و شاخص دارد، اگر بعد از ۲۳ تیر ۱۳۹۴ تورم کاهش یافت، رشد اقتصادی،اشتغال، سرمایه‌گذاری، صادرات و افزایش یافت یعنی که پیروز شدیم؛ هم در اقتصاد و  هم در سیاست به پیروزی رسیدیم.

* البته آرزوی ما این بود وقتی توانستیم تورم را کاهش دهیم و تک رقمی کنیم، در آن حد نگه داریم و ما تورم ۴۰ درصد را کاهش داده و در سال ۱۳۹۴  تک‌رقمی رسانده و تا سال ۱۳۹۷ تک‌رقمی نگه داشتیم ولی وقتی وارد جنگ اقتصادی شدیم شرایط تغییر یافت و این روشن و واضح است.

* اگر این دوران جنگ تحمیلی اقتصادی نبود، شاخص‌ها به ما می‌گوید که همان روند را ادامه می‌دادیم و اینکه مردم از نظر معیشت ناراحت هستند، حق دارند، ولی باید دید که در آن شرایط چه کاری می‌توانستیم انجام بدهیم؛ آن‌موقع بود که نگذاشتند نفت ما صادر شود و صادرات با مشکل مواجه بود و روابط بانکی ما را مسدود کردند.

* مردم ما به خوبی آگاهی دارند که شرایط این دولت در چهار سال نخست با چهار سال دوم یکسان نبود. در چهار سال اول از لحاظ داخلی، بین المللی و سرمایه اجتماعی و امید مردم به آینده شرایط بهتری داشتیم. در چهار سال دوم کمی متفاوت بود. به هر حال در چهار سال اول در دوران تعامل با جهان بودیم و به خودمان کاملاً اطمینان داشتیم که حریف قدرت‌های بزرگ در مذاکره هستیم.

* حتی ‌یک در میلیون تردید نداشتم که در مذاکره با جهان شکست نمی‌خوریم و شکست نخوردیم باز هم اگر مذاکره‌ای بود شکست نمی‌خوریم. آنقدر دیپلمات‌ها و حقوقدان‌های قوی و توانمند در خط مقدم داریم که دیدیم که در مقاطع بسیار حساس به پیروزی رسیدیم.

* وقتی در تعامل و در مذاکره با یک یا چند قدرت یا با جهان هستیم آنچه را که پیروزی می‌نامیم نهایت امر است. ممکن است جایی شکست و جای دیگری پیروزی باشد اما وقتی پیروزی ما ۹۰ و شکست ما ۲۰ بود تفاضل ما می‌شود ۷۰، بنابراین می‌گوییم پیروز هستیم و پیروز هم بودیم.

* آثار آن این پیروزی را هم مشاهده کردید. پیروز یا شکست تنها به گفتن نیست، که کسی بگوید، بلکه علائم و شاخص دارد. اگر بعد از مذاکره در ۲۳ تیر ۹۴ دیدید که تورم کاهش یافته، رشد اقتصادی و اشتغال و سرمایه‌گذاری بالا رفته و صادرات  بیشتر از واردات بود و در دهها شاخص دیگر پیروز شدیم.

* ما که مذاکره نکردیم فقط در سیاست پیروز شویم البته در سیاست هم پیروز شدیم در اقتصاد آثارش را دیدیم البته آرزوی ما این بود.

* ما می‌توانستیم دستورات  و چارچوبی که مقام معظم رهبری از دی ماه پارسال به ما اعلام کرده بود برای بازگشت امریکا به برجام، را اجرا کنیم که یک جای دیگری گرفتار شدیم که حالا محل بحثش نیست و گرنه ما می‌توانستیم دولت را بهتر به پایان ببریم.

* با کشورها صحبت کردیم اما انها گفتند تحریم سازمان ملل برداشته شود ما می‌توانیم به شما سلاح بفروشیم.

* ما این کار را هم کردیم تحریم سازمان ملل را برداشتیم اما به دلیل تحریم و عدم فروش نفت دیگر پولش را نداشتیم؛ می‌خواهم بگویم بعضی طرح‌ها آرزوی من ماند.

* توانمان را در این زمینه [تامین کالاهای اساسی در زمان جنگ تحمیلی اقتصادی] بکار گرفتیم؛ معنای این کار این نیست که کار ما بی نقص بوده است، حتماً نقص داشتیم و ما معصوم نیستیم؛ اگر عیب و نقصی داشتیم از مردم عذرخواهی و طلب عفو و رحمت می‌کنیم.

* در این جلسه می‌خواهم در حضور ملت ایران از معاون اول، تمام معاونین و وزرا تشکر کنم؛ من می دانم در ایام مختلف چه روزهای سختی بر این افراد گذشت؛ در این روزهای سخت همه دست به دست هم دادند و در کنار هم قرار گرفتند تا تصمیمات دولت اجرا شود.

* از ملت ایران به خاطر رنج هایی که کشیدند عذرخواهی و به خاطر پیروزی‌هایی که کسب کردند تشکر می‌کنم.

* ما در سیاست پیروز شدیم و آثار آن در اقتصاد مشاهده شد. آرزوی ما آن بود که ما وقتی توانستیم تورم را کاهش دهیم و تک‌رقمی کنیم این تک‌رقمی را حفظ کنیم.

* وقتی ما وارد جنگ اقتصادی شدیم تورم تغییر پیدا کرد. اگر کسی زمان صلح و جنگ را متوجه نشود خیلی باید غصه خورد. این در حالی است که جنگ را بر ما تحمیل کردند و ما آغازگر آن نبودیم. ولی اگر این جنگ نبود همان روند رشد اقتصادی ادامه پیدا می‌کرد.

* معاملات وقتی از طریق صرافی‌ها انجام می‌شود عملا ارزش صادرات وواردات با ۲۰ درصد کاهش مواجه می‌شود.

* در شرایط تحریم ورود ۲۵۰۰ قلم کالا ممنوع شد و وقتی ممنوعیت اعمال می‌شود، آن کالا در داخل کشور گران می‌شود و چاره‌ای جز آن نبود که این ممنوعیت در نظر گرفته شود چرا که بایستی فقط به اجناس، مواد اساسی و تولیدی کارخانجات اولویت می‌دادیم.

* معنای جنگ آن نیست که بتوانیم شرایط دوران صلح را داشته باشیم؛ ما در این جنگ  جیره‌بندی نکردیم و اجناس هم کوپنی نشد و توانستیم کشور را اداره کنیم.

* تأکید من بر آن بود که بایستی جنس در بازار به وفور باشد البته قیمت آن در دست ما نیست. ما برای کالای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی دادیم، این درحالی است که حمل و نقل و تورم در قیمت نهایی کالا تأثیرگذار است.

* وقتی کشور وارد جنگ می‌شود مسیر توسعه را ادامه دادیم. این درحالی است که ۳.۵ میلیارد دلار برای پالایشگاه بیدبلند سرمایه‌گذاری کرده تا گازهای فلر را جمع‌آوری کرده و اجازه ندهیم بسوزد.

* مار و ارقام در دولت من نشان می‌دهد که در زمینه سدسازی، تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب و رساندن آب به روستا فعالیت داشتیم.

* یک میلیون روستایی در سال ۹۲ از آب آشامیدنی سالم استفاده می‌کردند که این رقم در شرایط فعلی به ۱۰ میلیون نفر رسیده است.

* ۵۷ سد مخزن ملی در دولت من ساخته شد. در دولت من در بنزین خودکفا شدیم و حتی صادرکننده هستیم و مجبور نیستیم که در پتروشیمی‌ها بنزین تولید کنیم که سلامتی مردم به خطربیفتد.

* هیچ‌کس نمی‌تواند منکر افتتاح طرح‌ها و پروژه‌های ملی در پنج‌شنبه‌های هر هفته شود؛ شنبه و یکشنبه را می توانید انکار کنید اما افتتاح پنج شنبه ها را نه.

* تحریم‌ها مانع واردات قطار سریع السیر و نوسازی کامیون‌ها شد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: