رئیس اداره لجستیک و زیر ساخت های تجاری وزارت صمت ادامه داد: مدت زمان مشخصی به واردکنندگان مذکور فرصت داده شد تا به ازای ارزی که دریافت کرده بودند لاستیک وارد کشور کنند. با توجه به حجم کمی از لاستیک که وارد کشور شد میتوانیم بگوییم تا پایان سال گذشته تمام لاستیکهای ذکر شده وارد کشور شده و با شرایط مشخصی بین مصرف کنندگان توزیع شد.
امامی گفت: از حدود یک سال و نیم پیش ارز مورد نیاز واردکنندگان برای واردات لاستیک از ارز دولتی به ارز نیمایی تغییر پیدا کرد پس واردکنندگان با ارز ۲۴ تا ۲۵ هزار تومانی اقدام به واردات لاستیک میکنند. این اختلاف نرخ ارز باعث ایجاد تفاوت چشمگیر قیمت برای راننده شده است و حق دارد این تفاوت قیمت را به صورت ناگهانی نپذیرد. در برخی از انواع لاستیک قیمت فروش چند برابر شده است.
او درباره ساز و کار عرضه لاستیک گفت: از آنجایی که لاستیک کالای اساسی محسوب میشود چه وارد شود و از تولیدات داخل کشور باشد باید در سامانه توزیع شود و هر مرحله فروش آن به عمده فروش و خرده فروش باید در سامانه به ثبت برسد. هیچ لاستیکی که به صورت رسمی وارد کشور شده یا در کشور تولید شده باشد خارج از سامانه عرضه نخواهد شد.
رئیس اداره لجستیک و زیر ساخت های تجاری وزارت صمت گفت: لاستیکهای نیمایی امروز این وضعیت را دارند و مرحله به مرحله در سامانه پیگیری میشوند، اما زمانی که لاستیک با ارز دولتی وارد کشور میشد، اختیار مرحله آخر را به سازمان راهداری میدادیم تا با دارندگان خودروهای سنگین با حواله و معرفی نامه سازمان راهداری قادر به دریافت لاستیک باشند. امروز فرایند اداره حواله حذف شده و تنها باید با مراجعه به سامانه، موجودی لاستیک عوامل توزیع را بررسی کرده و بعد از ثبت درخواست لاستیک مورد نیاز خود را دریافت کند.