جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۶۴۸۱
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹
عجب شیر پرس - رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران با تاکید بر اینکه دولت به جای تشویق، بر سر ما پُتک سنگینی می‌کوبد، گفت: از اقدامات بانک مرکزی گلایه‌مندیم؛ چون هنوز هیچ رویه مشخصی برای ورود موقت کالا ارایه نکرده است.
بانک مرکزی هنوز هیچ رویه مشخصی برای ورود موقت کالا ارائه نکرده است

به گزارش عجب شیر پرس به نقل از تسنیم، یوسف مرادلو با بیان اینکه مشکلات فراوانی در حوزه سرب و روی وجود دارد اظهار داشت: بی‌پرده می‌گویم، مشکلاتی که دولت خدمت‌گذار زیر پای تولید، صادرات و واردات گذاشته است جای هفته‌ها صحبت و بحث دارد و من از این بابت بسیار متأسفم چون این اتفاق شایسته نظام و شعارهای ما نیست.

وی با بیان اینکه ورود موقت کالا بهترین و عملی‌ترین راه دور زدن تحریم‌ها است، افزود: در این مراوده هیچ ارزی مبادله نمی‌شود، ارزش افزوده وجود دارد و اشتغال، روابط و بازار حفظ می‌شود، بر این اساس صنعت سرب و روی که در زنجان با ورود موقت فعال است می‌تواند به شدت اوضاع اقتصادی را کنترل کرده و ایجاد اشتغال نماید.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران تصریح کرد: برای مثال در بحث تعهدات ارزی ورود موقت، بانک مرکزی هیچگونه دستورالعمل شفاف و مشخص ندارد که تعیین کند وارد کنندگان موقت کالا باید چه اقداماتی انجام دهند. در این زمینه تنها دستورالعمل گمرک مشخص است و در این دستورالعمل صادر کننده از سپردن تعهد برای برگشت ارز حاصل از صادرات معاف می‌باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس کلیات دستورالعمل بانک مرکزی باید صادرکننده‌ها ارز حاصل از صادرات را بازگردانند، گفت: بر اثر ناهماهنگی بین سازمان صمت، گمرک و مرکز توسعه تجارت، "واردات موقت" ما در هیچ جا مشخص نیست و شمرده نمی‌شود و در نهایت بانک مرکزی بدون در نظر گرفتن آورده ما در ورود موقت، برای ما بدهی اعلام می‌کند.

مرادلو با اشاره به برگزاری نزدیک به 100 جلسه برای رفع مشکلات با بانک مرکزی عنوان کرد: با این وجود مشکلات ما همچنان بلاتکلیف‌اند چون فرض می‌شود که ما بدهکار ارزی هستیم تمامی خدمات بانکی برای ما قفل شده است، از آنسو اداره دارایی "ارزش افزوده" ما را نمی‌دهد و از تمامی معافیت‌ها حذف شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ما تولیدکننگان در این فضای تحریمی باید به فکر فروش جنس و حفظ نیروی انسانی باشیم، با این حال دولت به جای تشویق و دادن انگیزه هر روز پُتک محکمی بر سر تجارت ما می‌زند و انگیزه ما را از بین می‌برد.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: