به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، بهروز کلیدری روز پنجشنبه افزود: بیمارستان های بخش دولتی و خصوصی استان اصفهان در یک سال گذشته بدلیل شرایط موجود و همه گیری بیماری کووید ۱۹ از نظر اقتصاد درمان به شدت آسیب دیدند.
وی اظهار داشت: اگر در سال آینده نتوانیم نواقص موجود را برطرف کنیم و منابع جدید مالیدیده نشود، بیمارستان ها تحت تاثیر قرار می گیرند و ممکن استبرخی خدمات را در تعدادی از بیمارستان ها نتوانیم ارایه کنیم.
کلیدری اضافه کرد: بیمارستان های دولتی و خصوصی ازطرفی با چالش شیوع ویروس کرونا مواجه بودند و از طرف دیگر هزینه های جاری آنها به شدت رشد کرد درحالیکه تعرفه ها، افزایشی نداشت.
وی با بیان اینکه هزینه خرید تجهیزات و اقلام مورد نیاز بیمارستان ها از ابتدای سال تا کنون تغییر کرد، خاطرنشان کرد: حقوق کارکنان بیمارستان ها که باید پرداخت می شد نیز در چند ماه اخیر رشد خوبی داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه افزایش حقوق کارکنانبیمارستان ها به حق بود، اضافه کرد: اما این موضوع هزینه هایی را به بیمارستان هاتحمیل کرد درحالیکه منابع درآمدی آنها ثابت مانده است.
کلیدری،اصلی ترین راهکار برای رفع این مشکل رارشد تعرفه ها دانست و گفت:رشد تعرفه ها در بیمارستان ها باید به سمت هدایت شود که بیمارستانداری از روند منطقی برخوردار شود و اگر این اتفاق نیفتد، بیمارستان ها بدون شک ورشکست می شوند.
وی با بیان اینکه این موضوع به طور مکرر به وزارت بهداشت اعلام شده است، اظهار امیدواری کرد کهکمیسیون بهداشت و درمان مجلس و شورای عالی بیمه به این جمع بندی برسند و رشد منطقی برای افزایش تعرفه ها در سال ۱۴۰۰ در نظر بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه رشد تعرفه ها به معنی افزایش پرداخت از جیب مردم نیست، تصریح کرد: لازم استاعتبارات در بخش سلامت کشور افزایش چشمگیری یابد وسازمان های بیمهگرتوان کافی را برای حمایتاز افزایش تعرفه ها داشته باشند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی دیگر از مشکلات بیمارستان ها در سال جاری را خسته شدن کارکنان آنها عنوان و اضافه کرد: آنها در ماه های اخیربا بیماران بدحال مبتلا به کرونا و مرگ و میرهای ناشی از آن مواجه بودند و همین امر به فرسودگی شدید در بین کادر درمان منجر شده است.
به گفته وی، کارکنان بیمارستان عیسی بن مریم در ایام قبل از کرونا شاید در هر ماه یک تا ۲ مورد مرگ را در این مرکز می دیدند اما در روزهایی از مهر و آبان امسال در هر روز سه تا چهار مرگ ناشی از کرونا داشتند یا در بیمارستان الزهرا (س) در اوج کرونا روزی مرگ ۱۵ تا ۲۰ نفر تجربه می شد درحالیکه پیش از آن شاید هر ۲ روز یک مورد مرگ در آن مرکز اتفاق می افتاد که این موارد برای کارکنان، آزار دهنده است.
کلیدری، فرسودگی ایجاد شده در بین کادر درمان را یکی از دغدغه ها و نگرانی های اصلی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خواند و از مردم خواست تا با رعایت شیوهنامه های بهداشتی از اوج گیری مجدد بیماری کووید ۱۹ جلوگیری کنند.
استان اصفهان دارای ۵۸ بیمارستان دولتی، خصوصی و وابسته به سازمان ها با هفت هزار و ۱۱۷ تخت فعال، ۵۴۱ تخت مراقبت های ویژه (ICU) ، ۱۹۳ تخت مراقبت های ویژه نوزادان و کودکان و۲۵۸ تخت سی سی یو (CCU ) است.
بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، حدود ۴۵۰ بیمار دارای علائم ابتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که حدود ۷۰ نفر آنها بدحال و در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.
استان اصفهان در زمان حاضر در وضعیت زرد (خطر متوسط) همه گیری بیماری کووید ۱۹ قرار دارد.
از اسفند پارسال تا کنون حدود ۱۵۱ هزار مبتلای قطعی به کرونا،بستری شدن ۷۵ هزار بیمار دارای علائم ابتلا و جان باختن حدود هشت هزار و ۷۰۰ نفر (مشکوک و قطعی) در استان اصفهان ثبت شده است.