وی با اشاره به قدمت یکصد ساله هنرستان میرک و پرورش اساتید بنام کشوری و هنرمندان شاخص و برجسته در این هنرستان، هدف از برگزاری مراسم نکوداشت صد سالگی هنرستان میرک را بازتعریف آموزش هنر با تاکید بر پیشینه درخشان آن در تبریز عنوان کرد.
محمدپور تاکید کرد: این همایش صرفاً یک همایش گذرا و سطحی نیست، بلکه یک رویداد و پدیدهی فرهنگی و هنری است که باید دامنه تأثیرات آن در حوزه آموزش هنر قابل لمس باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: با مروری بر تاریخ آموزش هنر، میتوان مشاهده کرد که در دهههای گذشته ابتلاء به کمیتگرایی سبب آسیبهایی در کیفیت آموزش هنر شده است، اما در برهه کنونی دغدغه ما کیفیت آموزش و تربیت نسل هنرمندانی توانمند و اثرگذار است.
وی با تاکید بر لزوم احیا رابطه استاد و شاگردی در نظام سنتی آموزش هنر، تصریح کرد: نگاهی به رابطه استاد و شاگرد در نظام معاصر آموزش هنر، میتواند خلاءها و مشکلات این حوزه را نمایان سازد؛ چراکه بیشک یکی از مهمترین دلایل درخشش هنرها در گذشته همین رابطه بین استاد و شاگرد بوده که نمایانگر جهانبینی هنرمندان است و نشان میدهد که این نظام بیش از آنکه تعلیمی باشد، پرورشی است.
محمدپور تاکید کرد: این نظام آموزشی در کنار انتقال فنون و مهارتها محلی برای کسب فضائل اخلاقی و تربیتی نیز بود و این امر موجبات تعالی هنر و هنرمند را فراهم میآورد.
وی تاکید کرد: آموزش صرفاً در جهت تولید اثر هنری نیست بلکه تحلیل و درک مفهوم هنر و هدایت جریان هنر در جهت زایندگی و پویایی و تکوین شخصیت و جایگاه انسانی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین با اشاره به اینکه هنرستانها به عنوان یک مرکز علمی و کاربردی تلقی میشوند، یادآور شد: امیدواریم آموزش و پرورش و دانشگاههای هنری با حضور و همافزایی در کنار یکدیگر در این رویداد، نقش بیبدیلی در تعالی فرهنگ و هنر استان ایفا کنند.
در این مراسم پوستر نکوداشت یکصد سال آموزش هنر در تبریز رونمایی شد.