به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایرنا، بسنده کردن به رتبه پنجمی لیگ برتر و از دست دادن مقام
قهرمانی و سهمیه آسیایی توسط تراکتورسازی و رتبه سیزدهمی ماشین سازی،
اتفاقی نبود که هواداران پرانرژی خطه آذربایجان که در ادبیات فوتبال ایران
از آنان با عنوان «پرشورها» یاد می شود، به آن قانع باشند.
پرونده فصل هجدهم لیگ برتر درحالی برای تیمهای فوتبال تراکتورسازی و ماشین سازی تبریز با نیم قرن سابقه فوتبالی بسته شد که تراکتور در ۳۰ بازی فصل، با ۱۴ برد، ۶ باخت و ۵۲ امتیاز در رتبه پنجم قرار گرفت و سبزپوشان تبریزی ۴ برد، ۱۷ تساوی و ۹ باخت را تجربه کردند.
بنا به اظهار کارشناسان، انگیزه بالای بازیکنان، نقطه قوت ماشین سازی تبریز مقابل حریفان بود؛ چیزی که بازیکنان بزرگ تراکتورسازی نشانی از آن نداشتند و برای برد تلاش لازم را نمیکردند.
ماشین سازی با بضاعت کمتر، اما با انگیزه و تلاش بیشتر در مسابقات ظاهر میشد و اگر در خط حمله، تمام کننده خوبی داشت و داوران نیز مهربانتر بودند، ۱۷ تساوی این تیم که به عنوان رکورد لیگ برتر در تعداد تساویها ثبت شد، جایگاه ماشین سازی را حداقل در میانههای جدول رده بندی تثبیت میکرد.
سبزقباهای تبریز، فصل هجدهم را با هدایت فیروز کریمی شروع کردند و در ادامه کار، محمدرضا مهاجری جای وی را در نیمکت سرمربیگری قدیمیترین تیم فوتبال شمالغرب کشور، گرفت و برخی از بازیکنان ماشین سازی تبریز مثل دخسوس، سعید مهری و حسین کنعانی زادگان نیز ستارگان این تیم قدیمی در فصل گذشته لیگ برتر بودند.
اما تراکتورسازی تبریز با وجود اتفاقات بدی که در اواخر لیگ و بعد از بازی با سپید رود رشت و مسائلی که فروزان، دروازه بان تراکتور، ایجاد کرد، باید با وجود بازیکنان بزرگی مثل مسعود شجاعی، اشکان دژاگه، احسان حاج صفی و سوگیتای ژاپنی نتایج بهتری را تجربه میکرد، اما در واقع بی انگیزگی بازیکنان بزرگ، البته به جز بازیکن ژاپنی تیم، در مواقعی که به تجربه آنها نیاز وجود داشت، تیم را به سمت بی انگیزگی و بی تفاوتی برد.
در مقابل با وجود اینکه ماشین سازی در مسابقات فصل ۹۸-۹۷ فوتبال کشور از لحاظ کسب نتیجه و جایگاه جدولی توفیق چندانی نداشت، امّا بازیهای درخشان این تیم مقابل مدعیان قهرمانی از جمله پرسپولیس و استقلال، تحسین عموم کارشناسان و هواداران را به همراه داشت؛ ۱۹ گل زده و ۲۶ گل خورده حاصل عملکرد خط حمله و دفاع تیم فوتبال ماشین سازی در فصل هجدهم بود.
کسب ۲۹ امتیاز در پایان مسابقات و قرار گرفتن در رتبه سیزدهم را نمیتوان متناسب با تلاش شایسته شاگردان رضا مهاجری قلمداد کرد، زیرا اشتباهات داوری در این فصل، تأثیر بسزایی در نتایج سبزقباهای فوتبال تبریز داشت.
شاید اگر چندین پنالتی دقایق پایانی که به اذعان کارشناسان اشتباه مسلم داوری بود، برای ماشین سازی اعلام میشد، سبزقباها با شرایط به مراتب بهتری فصل را به پایان میرساندند.
به هر روی، فصل هجدهم نیز به پایان رسید و تیم فوتبال ماشینسازی با یکسال تجربه بیشتر، اکنون باید برای موفقیت در فصل آینده برنامهریزی کند.
در طرف دیگر تیم تراکتورسازی که انتظارات و توقعات بیشتری از آن نسبت به ماشین سازی میرفت، امسال دستش از قهرمانی لیگ برتر، جام حذفی ایران و کسب سهمیه باشگاههای آسیا خالی ماند تا تبعات بی ثباتی در سکانداری تیم و نبود یک مربی بزرگ از یک طرف و بی انگیزگی بازیکنان بزرگ از طرف دیگر بیش از هر چیز دیگری نمایان شود.
جان توشاک ولزی، محمد تقوی و ژرژ لیکنز بلژیکی سه مربی بودند که در فصل هیجدهم لیگ برتر فوتبال نتوانستند انتظارات هواداران میلیون تراکتورسازان را برآورده کنند و از طرف دیگر نفوذ مناسبی را در بین بازیکنان تیم نداشتند تا در مواقع لازم تیم را به خوبی مربی گری کنند.
حال باید هواداران تیم تراکتورسازی یکسال دیگر منتظر بمانند تا ببینند آیا تجربیات فصلهای گذشته موجب میشود تیمی یکدست، منظم و متعصب با سرمربی با کلاس در فصل نوزدهم لیگ برتر فوتبال ایران قدرت نمایی کند.
زمان نقل و انتقالات لیگ برتر از ۱۶ خرداد آغاز و ششم شهریورماه ۹۸ به پایان میرسد و باید تیم تراکتورسازی در کنار جذب بازیکنان مطرح داخلی و خارجی، نیم نگاهی هم به بازیکنان بومی آذربایجان شرقی داشته باشد، چون بیشترین انگیزه را جوانان و بازیکنان بومی برای اثبات شایستگی خود دارند؛ چیزی که در فصل گذشته دیده نشد.
تربیت بازیکنان پایه و شناسایی بازیکنان شایسته آذربایجان شرقی باید یکی از اولویتهای اصلی تراکتورسازی باشد تا در زمانهای اضطراری بتواند به تیم شوک وارد کرده و با تزریق نیروی جوان در کنار بازیکنان مجرب، تیم را در مسیر بردهای مستمر در طول لیگ برتر پیش ببرد و در هفته های پایانی فصل کم نیاورد، مشکلی که در لیگ هجدهم تراکتورسازی از این نقص آسیب دید.
مسابقات لیگ برتر از ۱۰ مردادماه آغاز میشود و طبق مصوبه هیئترئیسه سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال، باشگاههای لیگ برتری باید ۱۴ روز قبل از آغاز لیگ برتر حداقل باید نام ۱۴ بازیکن را ثبت کنند.
در نقل و انتقالات هر باشگاه لیگ برتری ۶ بازیکن لیگ برتری میتواند جذب کند و تاکنون تراکتورسازی، کنستانت، بازیکن سابق آث میلان ایتالیا را به تست پزشکی فرا خوانده است که در واقع بازیکن بازنشسته و کم انگیزهای به نظر میرسد؛ بر این اساس مدیران باشگاه تراکتورسازی نباید اشتباهات فصل گذشته را تکرار کنند.