به گزارش عجب شیرما به نقل از فارس کسی بر هم پوشانی فرهنگ و اقتصاد خرده نمیگیرد این که اقتصاد بر روی فرهنگ و فرهنگ هم بر اقتصاد تاثیرگذار است شکی نیست اما آنچه در چند سطر پایین قرار است به آن اشاره شود تفکیک تخصصی این دو حوزه و کارکرد هر کدام با ویژگیهای خاص خود است.
اتفاق جالبی در شهر افتاده است گویا بزرگان شهر تخصصگرایی و مفهوم واژهها را در حوزههای مختلف پاک از یاد بردهاند. جالب است این اتفاق شگرف باز در شهر اولینها و در جمع متخصصان شهرسازی و اقتصاددانان آنچنانی میافتد!
خبر از کمسیون کمیسیون سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار شورای شهر تبریز به بیرون درز میکند. عدهای میخواهند هفتهای را در آلمان و شهر برلین بگذرانند و بهانه این اتفاق مهم « هفته فرهنگی» است! تصمیمگیری در این جلسه پر نشاط با بخش اقتصادی انجمن شهر است و گویا در این بین کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر که در حوزه تخصصی «فرهنگ» قرار است خودی نشان دهد خود را بخواب زده است.
به قطع یقین این که قرار است هفته فرهنگی در یکی از بلاد اتحادیه اروپا با رویکرد اقتصادی برگزار شود،از ارزشهای کمسیون فرهنگی نخواهد کاست. گفته میشود حوزه فرهنگی هم همانند پزشکی شاخه ای تخصصی خود را دارد و اصولا اگر قرار است هفته فرهنگی تبریز در هامبورگ اتفاق بیفتد باید کسی یا کسانی در کمسیون فرهنگی از اساتید کمسیون سرمایهگذاری دعوت بعمل آورند در حد رهنمود و فرامین مرسوم به متولی اصلی برگزار کنندگان « هفته فرهنگی » راه و چاه نشان دهند.
نه این که موضوع هفته فرهنگی با این اظهار نظر رییس کمسیون سرمایهگذاری با ذکر جزییات این گونه بیان شود: هدف از برگزاری هفته فرهنگی تبریز در هامبورگ جذب سرمایهگذار برای کل استان است و از جمله اهداف این رویداد جذب سرمایهگذار در تمام حوزهها از جمله حاشیه نشینی، سلامت، محیط زیست و ... است از این رو باید تمام سازمانهای مرتبط و برندهای استان در این رویداد دخیل باشند.
با تعریف و توصیف فرمایشات رییس کمسیون اقتصادی شهر « هفته فرهنگی » واژهای است که اشتباهی از طرف شهردار تبریز در این جلسه به کار گرفته شده است و اصلا جلسه هفته فرهنگی در کمسیون سرمایهگذاری چیز دیگری است و از نو باید اسم گذاری شود.
شهردار تبریز در این جلسه از هفته فرهنگی تبریز در برلین چنین گفته است: با حضور نخبگان و متخصصان حوزههای مختلف و ایده پردازانی که کارنامه موفق در این برنامهها دارند برای برگزاری این مراسم برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم.
ایرج شهین باهر در بخش دیگری از سخنانش به موضوع جذب سرمایهگذار خارجی در این برنامه برای شهر تبریز اشاره کرد و اظهار داشت: امروز با شرایطی مواجه هستیم که در همه شهرها و کشورها شرایط مشابهی برای سرمایه گذاری وجود دارد و همه تلاش دارند توجیه اقتصادی لازم را به سرمایه گذاران ارائه کنند.
شهردار تبریز افزود: لذا در این شرایط باید روی مسائلی از قبیل محل تولد و زندگی گذشته افراد تاکید کنیم و خوشبختانه تبریز ظرفیت بالایی در این خصوص در شهرهای آلمان بویژه هامبورگ دارد.
حالا با تعابیری اینچنینی از گفته های شهردار تبریز که هضم آن بسختی امکان پذیر است و از درگاه روابط عمومی شهرداری تبریز عینا آورده شد برگزاری هفته فرهنگی در تمام حوزه ها از طرف کمسیون سرمایهگذاری و اقتصادی کار بسیار دشواری به نظر میرسد و به این چیزی که از سفر هامبورگ به نظر می آید هر چیزی است به غیر از برگزاری « هفته فرهنگی».
«نمایشگاه سرمایه گذاران استان در هامبورگ» یا «سفر عدهای برای چانه زنی اقتصادی بیشتر به هامبورگ » آنهم با امکانات مردم شهر، میتواند عنوان مناسبی برای این اتفاق نیفتاده باشد.
گویا واژهها، مفاهیم و متخصصان و اظهارنظرها به طور عجیبی جابجا شدهاند!
شهردار تبریز در خبر اعلام اهمیت موضوع چنین گفته است: برای برگزاری مناسب هفته فرهنگی تبریز در هامبورگ تمام ظرفیتهای بخشهای مختلف اقتصادی و فرهنگی شهر تبریز و استان باید به کار گرفته شود.
براستی شهردار تبریز و اعضای کمسیون سرمایهگذاری شورا میخواهند در هامبورگ چه کنند؟!