جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۳۵۷۸
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶
عجب شیر ما - رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان‌شرقی گفت: برخی رفتارهای هیجانی مردم که ناشی از فضاسازی فرصت‌طلبان با سوءاستفاده از فضای مجازی در خصوص کمبود کالاها و برای افزایش قیمت آنها رخ می‌دهد موجب ملتهب شدن بازار می‌شود.
صرف ممانعت از صادرات نمی‌تواند موجب تعدیل و تنظیم بازار فروش محصولات شود

به گزارش عجب شیر ما به نقل از فارس، اکبر فتحی با بیان اینکه در اکثر تولیدات زراعی، دامی و باغی رتبه های اول تا پنجم کشوری به استان آذربایجان شرقی تعلق دارد اظهار داشت: با توجه به اینکه روند تولید محصولات کشاورزی در طول سال اتفاق می افتد و ما در مقاطعی از سال مجبور به تامین اقلام مورد نیاز مصرف استان از سایر استان‌ها می باشیم، در کل می‌توان گفت سرانه تولید اکثر محصولات کشاورزی در استان آذربایجان‌شرقی نسبت به سرانه مصرف بیشتر بوده و مازاد بر مصرف تولید داریم.

وی گفت: برخلاف شائبه‌های ایجاد شده در خصوص کاهش تولیدات کشاورزی در سال 97 و افزایش قیمت این محصولات نسبت به سال 96 در سطح بازار، صراحتاً به اطلاع عموم مردم و مسئولین ذیربط در استان می رسانم که در سال 97 نه تنها با کاهش تولید مواجه نبودیم، بلکه در این سال در تمامی اقلام کشاورزی از افزایش تولید نیز برخوردار بودیم به عنوان مثال می توان از محصول استراتژیک گندم نام برد.

وی ادامه داد: در سال 96 میزان گندم خریداری شده توسط شرکت غله از کشاورزان 160 هزار تن بود در حالیکه در سال 97 این مقدار به 630 هزار تن افزایش یافته است و این مهم نشان دهنده افزایش چشمگیر تولید گندم در سطح استان است.

فتحی با اشاره به ارتقاء تولید سایر محصولات کشاورزی در سال 97 نسبت به سال 96 گفت: در سال 96 میزان تولید گوشت مرغ در استان 80 هزار تن بود، این رقم در سال 97 به 82 هزار تن افزایش یافت و در گوشت قرمز هم به لحاظ افزایش پرورش دام سبک و سنگین با توجه به بازدیدهای میدانی کارشناسان سازمان و به طبع آن تولید گوشت قرمز نیز از افزایش قابل توجهی برخوردار است.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص تاثیر صادرات بی‌رویه محصولات کشاورزی بر افزایش قیمت این محصولات در بازارهای داخلی استان و کشور افزود: هر تولیدکننده برای خود هدف گزاری مشخصی دارد و سعی می‌کند تا تولید صادرات محور داشته باشد، اگر سال 98 به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است به این معناست که تولیدکننده با افزایش تولید هم نیازهای داخلی را تامین کند و هم مازاد تولید خود را در راستای درآمدزایی بیشتر صادر کند.

وی تاکید کرد: صرف ممانعت از صادرات نمی‌تواند موجب تعدیل و تنظیم بازار فروش محصولات گردد باید مجموعه عوامل را در نظر بگیریم و برای آن راهکار عملی و منطقی تعریف کنیم، فرآیند قیمت گذاری کالاهای اساسی در بستر عرضه و تقاضا اتفاق می‌افتد اگر تقاضا برای محصولی افزایش یابد طبیعتاً قیمت این کالا نیز افزایش پیدا می‌کند.

فتحی اضافه کرد: در گوشت مرغ عیناً این امر اتفاق می‌افتد وقتی تقاضا بیشتر می‌شود و عرضه محدود می‌شود قیمت‌ها افزایش می‌یابند، در این شرایط وظیفه دولت و نهادهای دولتی قیمت‌گذاری نمی‌باشد بلکه تعیین کالای جانشین است که برای گوشت گرم مرغ، گوشت منجمد مرغ به عنوان کالای جانشین و تعدیل کننده قیمت‌ها روانه بازار می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص تامین کالاهای مصرفی مردم در ماه مبارک رمضان نیز گفت: در جلسه تنظیم بازار استان پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی تاکید داشتند تا مردم در این ماه نباید دغدغه تامین کالا داشته باشند بر این اساس ما نیز در سازمان جهادکشاورزی استان تلاش می کنیم تا بتوانیم تمامی کالاهای اساسی و کالاهای سطح اول مورد نیاز مردم شریف استان را تامین و در اختیار این عزیزان قرار دهیم.

فتحی در بخشی از سخنان خود با اشاره به تخصیص سهمیه یک هزار و ۴۶۷ تنی برنج خارجی و ۲ هزار تن شکر برای مصرف خانوارها در این ماه به استان آذربایجان شرقی، ادامه داد: سیاست تامین امنیت غذایی جامعه، رسالت اصلی سازمان جهادکشاورزی استان می باشد و افزایش تولید محصولات کشاورزی با توجه به محدودیت هایی که در سطح زیرکشت داریم باید در واحد تولیدی، واحد سطح و واحد حجم اتفاق بیافتد.

وی با اشاره به اینکه حتی در مورد تامین خرما هیچ تکلیفی متوجه سازمان نبود تعاون روستائی را مکلف کردیم تا جهت رفع کمبود خرما در بازار از جنوب کشور خرما وارد استان نمایند  گفت: هدف گذاری عمده سازمان جهادکشاورزی استان در سال 98 نسبت به سال 97، افزایش 5 درصدی تولید انواع محصولات کشاورزی منجمله محصولات زراعی، باغی و دامی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه اگر اعتماد بین مردم و مسئولان شکل بگیرد بسیاری از مشکلات در خصوص گرانی‌ها و کمبود  محصولات اساسی در جامعه حل و فصل خواهد شد افزود: متاسفانه مشکلی که در جامعه ما در وضعیت فعلی وجود دارد اعتماد نادرست مردم به پیام‌های ناشناس در فضای مجازی در مورد کمبود محصولات کشاورزی به ویژه محصولات اساسی و انعکاس گسترده این پیام‌های دروغ در فضای مجازی می باشد و متاسفانه برخی رفتارهای هیجانی مردم که ناشی از فضاسازی فرصت‌طلبان با سوءاستفاده از فضای مجازی در خصوص کمبود کالاها برای افزایش قیمت آنها رخ می‌دهد موجب ملتهب شدن بازار می‌شود.

وی با دادن اطمینان به مردم مبنی بر تامین کامل کالاهای اساسی در سطح استان و اینکه نگرانی از بابت تامین کالاهای اساسی در استان وجود ندارد افزود: شایعاتی مبنی بر کمبود برخی کالاهای اساسی و محصولات غذایی از سوی افراد سودجو و فرصت طلب در فضای مجازی رواج می‌یابد و مردم بی‌اطلاع از پشت پرده این شایعات، به مراکز عرضه هجوم آورده و اقدام به خرید بیش از حد نیاز مصرف خود می‌کنند و این مساله در بسیاری از موارد موجب افزایش قیمت کالاها می‌شود که در کل ضرر آن به مصرف کننده بر می‌گردد.

مهندس فتحی با بیان اینکه تمام انبارهای استان پر از کالاهای اساسی بوده و از نظر توزیع و پخش نیز هیچ محدودیتی وجود ندارد افزود: کالاهای اساسی به وِزه نهاده های دامی مورد نیاز در صنعت دام و طیور به حد کافی در کشور و استان وجود دارد و در تامین این کالاها مانند گوشت، برنج، روغن، شکر و آرد هیچ گونه مشکلی وجود ندارد، زیرا میزان تولید کاهش که نیافته بلکه افزایش تولید نیز داشته‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه نیازی به انبار کالاهای اساسی در خانه‌ها از سوی مردم وجود ندارد، تاکید می‌کند: برای مقابله با افزایش قیمت کالاها باید مردم خودشان وارد عمل شده و با رعایت میزان مصرف خود مانع از رسیدن فرصت‌طلبان به مطامع خود شوند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: