وی تصریح کرد: بر اساس قانون وظایف و اختیارات شوراهای شهر و روستا، شوراهای اسلامی موظف هستند بعد از به رسمیت یافتن نخستین جلسه، نسبت به انتخاب شهردار نیز اقدام نمایند.منظور مقنن در قانون مذکور این است که شوراهای اسلامی شهر در هر دوره باید پس از به رسمیت یافتن جلسه، اعم از اینکه مدت چهار ساله خدمت شهردار فعلی به اتمام رسیده و یا نرسیده باشد نسبت به انتخاب شهردار اقدام نمایند.
این مقام مسئول عنوان کرد: با توجه به اینکه، فرآیند فوق مستلزم رعایت برخی تشریفات قانونی است اعضای شوراهای اسلامی مکلف هستند با استفاده از یکی از روش های زیر نسبت به انتخاب شهردار اقدام نمایند.
شهرتیفر در تبیین این موضوع گفت: اعضای شورا در اولین حالت می توانند که شهردار فعلی را ابقا نمایند که دراینصورت تا زمان صدور حکم انتصاب توسط مراجع ذی صلاح قانونی(استاندار؛ وزیر کشور)، فعالیت شهردار کما فی السابق ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در حالت دوم، در صورتی که شورای شهر، شهردار جدیدی را برای مدیریت شهر انتخاب کند تا زمان طی تشریفات قانونی مقرر و صدور حکم انتصاب شهردار جدید، شهردار فعلی و یا یکی از کارکنان رسمی شهرداری به عنوان سرپرست شهرداری ایفای خدمت خواهد کرد.
فرماندار تبریز تصریح کرد: در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و مراکز استان ها، شهردار جدید با حکم وزیر کشور و در سایر شهرها با حکم استانداران، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.