جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۲۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۴
وزیر کار:
عجب شیر ما - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه 4 میلیون و 888 هزار نفر بازنشسته مستمری بگیر داریم، گفت: پیشی گرفتن میزان دریافتی مستمری بگیران از تورم جزو راهبردهای عملی شده در دولت تدبیر و امید است.
به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایرنا، علی ربیعی روز دوشنبه در همایش منطقه ای سالمندی جمعیت و پیامدهای مرتبط با سیاست گذاری با اشاره به اینکه بهداشت سالمندی تحت پوشش بیمه رفته وهیچ سالمندی نیست که دفترچه درمان نداشته باشد، گفت: این در حالی است که هزینه درمان بیماری های سالمندی بالاست.
وی با اشاره به اینکه سن بازنشستگی در کشور پائین آمده است، گفت: در سند سالمندی باید در جهت امنیت فیزیکی سالمندان تلاش کنیم .
ربیعی اظهارکرد: اگر در قرن بیستم با انقلاب جمعیتی روبرو بودیم در زمان حاضر با تحولات جمعیتی و سالمندی مواجه هستیم که تغییران ساختاری را الزامی می کند.
وی با اشاره به تاثیرگذاری تحولات جمعیتی بر مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، گفت: در نیمه قرن حاضر 24 درصد جمعیت جهان سالمند خواهند بود.
ربیعی ادامه داد: 1.2 میلیارد نفر معادل 45 درصد این جمعیت سالمند مربوط به کشورهای آسیایی خواهد بود .
وی گفت: هر چند مسئله سالمندی در کشورهای توسعه یافته هم مطرح است اما آن ها دوره گذار را طی کرده اند و آمادگی ساختاری برای برخورد با این مسئله اجتماعی دارند.
ربیعی با بیان اینکه زیرساخت های کشور ما برای مواجهه با این پدیده فراهم نیست، گفت: در کنار حجم بالای سالمندی روند زنانه شدن سالمندی در کشورهای در حال توسعه بر پیچیدگی موضوع می افزاید.
وی ادامه داد: زنان سالمند سرپرست خانوار در آینده جامعه ما پدیده مشکل زایی خواهد بود .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تا سال 2050 یک میلیارد نفر از جمعیت جهان سالمند خواهد بود، گفت: مواجهه با این فرایند شتابان بازبینی در سیاست های توسعه را ضروری می کند.
وی تدوین سیاست معطوف به سالمندی به ویژه زنان سالمند را ضروری دانست و گفت: گفتمان های رایج در مورد سالمندی هم که هنوز سالمندی را برابر با ناتوانی و گوشه گیری می دانند، یکی دیگر از چالش های ماست.
ربیعی با تاکید بر اینکه نقش سالمندان در تحولات اجتماعی همسو با توسعه نباید نادیده گرفته شود، اظهار کرد: نیازمند گفتمان سالمندی پویا و موثر هستیم و جایگاه نظری سالمندی باید تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه موضوع سالمندی در سطح جهانی، ملی و محلی مطرح است، گفت: نسخه واحدی برای مدیریت این پدیده وجود ندارد و سیاست های عملی برای کشورهای در حال گذار متفاوت با کشورهای توسعه یافته خواهد بود.
ربیعی ضعف آمادگی ساختاری را مهمترین چالش جامعه ما در رابطه با سالمندی دانست و افزود: نیازمند آینده پژوهی هستیم.
وی با بیان اینکه جایگاه سالمندی در کشور ما تضعیف شده است، گفت: سرعت تغییرات اجتماعی و فشار اقتصادی به سبک زندگی و شیوه رفتار ما با سالمندان تاثیر گذاشته است.
ربیعی با اشاره به اینکه با بی هویتی کارکردی سالمندان در جامعه روبرو هستیم، اظهارکرد: ساختارهای ناآماده و نبود نهادهای حمایتی چالش زاست.
وی در کنار زنانگی سالمندی، بیوه ساختاری را از دیگر چالش های اجتماعی کشور عنوان کرد.
ربیعی با اشاره به اینکه 51 درصد از جمعیت 7 میلیون و 414 هزار نفری جمعیت کشور سالمند هستند، گفت: 45 درصد از زنان سالمند بالای 60 سال کشور بدون همسر هستند که همسر 43 درصد آنها فوت کرده و 97 هزار نفر معادل 3 درصد آنها بیوه هستند.
همایش منطقه ای سالمندی جمعیت و پیامدهای مرتبط با سیاست گذاری به همت سازمان بهزیستی و همکاری صندوق جمعیت سازمان ملل امروز با حضور 20 چهره بین المللی از هشت کشور جهان و تعدادی از صاحب نظران داخلی در تبریز گشایش یافت و تا 14 تیر ادامه خواهد داشت .
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: