جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - November 22 2024
کد خبر: ۱۷۹۰
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶
استاندار آذربایجان‌شرقی:
استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به نقش موثر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در رفع موانع تولید و کاهش نرخ بیکاری استان، خواستار افزایش اختیارات این شورا توسط مجلس شورای اسلامی شد و گفت: برگزاری جدی جلسات این شورا در آذربایجان‌شرقی از سال 1393 زمینه‌ساز تحقق اقتصاد مقاومتی در این استان بوده است.


به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایسنا، "اسماعیل جبارزاده" در بیست و سومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی، افزود: جلسات این شورا بر اساس قانون پنج‌ساله پنجم با هدف ارتباط رودرروی دولت و بخش خصوصی با هدف طرح مشکلات تولیدکنندگان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رفع برخی از مشکلات تولیدکنندگان مستقیما در جلسات این شورا و برخی دیگر از طریق شورای گفت‌وگوی کشور در اتاق بازرگانی ایران پیگیری می‌شود، عنوان کرد: تاکنون بیش از 80 درصد مصوبات این شورا اجرایی شده و بخشی از مصوبات نیز نیازمند تغییر قوانین و دستورالعمل‌هاست که پیشنهادهای لازم در این خصوص به مراجع ذی‌صلاح ارایه شده است.

جبارزاده کاهش نرخ بیکاری در استان آذربایجان‌شرقی از 12.8 درصد در سال 92 به 7.3 درصد در سال 94 را یکی از آثار و نتایج تشکیل شورای گفت‌وگو در استان ذکر کرد و خواستار افزایش اختیارات این شورا توسط مجلس شورای اسلامی شد.

استاندار آذربایجان‌شرقی در ادامه در خصوص کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی به 18 درصد، گفت: کاهش نرخ سود تسهیلات، کنترل تورم و افزایش سرمایه‌گذاری از جمله سیاست‌های مستمر دولت است و تداوم آن آینده روشنی را پیش روی کشور قرار می‌دهد.

وی به تورم بالای 40 درصد در سال 1392 اشاره کرد و گفت: صاحب‌نظران اقتصادی تصور نمی‌کردند که دولت با حمایت مردم موفق به کاهش تورم به زیر 10 درصد شود.

جبارزاده در خصوص مشکلات پنجره واحد تجارت فرامرزی در گمرک نیز گفت: سیاست‌گذاری گمرک جمهوری اسلامی ایران بر مبنای کاهش حضور کارشناسان استوار بوده و قابل تقدیر است اما لازمه اجرای صحیح آن آموزش سیستم‌های جدید به فعالان این بخش است.

وی در خصوص مشکلات شرکت تراکتورسازی در سیستم پنجره واحد نیز گفت: رفع مشکلات تراکتورسازی نیازمند برگزاری دوره‌های آموزشی برای ترخیص‌کاران و افراد درگیر با صادرات و واردات محصول در این شرکت است.

استاندار آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از این جلسه در خصوص اخذ 10 درصد عوارض وارداتی برای خودروهای حمل و نقل خارجی، با تایید این نقص قانونی عنوان کرد: برای توسعه حمل و نقل بین‌المللی پیشنهاد می‌شود دولت مجوز واردات 500 دستگاه تریل کشنده یورو 6 را به آذربایجان‌شرقی بدهد تا اجرای این قانون دارای توجیه باشد، چرا که کاهش قیمت تمام شده محصولات برای رقابت در بازارهای بین‌المللی باید با فراهم کردن زمینه‌های لازم انجام گیرد.

جبارزاده همچنین در خصوص امکان مستثنی شدن کارگاه‌های زیر 10 نفر از شمول قانون کار بیان کرد: حدود 120 هزار واحد صنفی تک‌کارفرما در استان وجود دارند که اگر اجازه دهیم این واحدها بتوانند یک نفر شاگرد بگیرند، نقش مهمی در ایجاد اشتغال خواهیم داشت.

وی، یکی از آثار ارزشمند این طرح را انتقال حرفه و مهارت به جوانان دانست و گفت: ایجاد فضای استاد و شاگردی به عنوان راهکاری برای ایجاد اشتغال از گذشته‌های دور در فرهنگ این استان وجود داشته است و این موضوع را در سفر رییس جمهور به آذربایجان‌شرقی مطرح کردیم که ایرادهای قانونی آن باید رفع شود.

در این نشست که با حضور دو نفر از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، موضوعات مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم در خصوص حل برخی از مشکلات پیش‌روی بخش خصوصی استان اتخاذ شد.

بررسی طرح کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی، بررسی نحوه ارزش‌گذاری کالاهای ورودی در سیستم پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک، ارایه پیشنهادهایی در خصوص مشاغل سخت و زیان‌آور، بررسی پیشنهاد حذف 10 درصد عوارض ناشی از کرایه بار اقلام وارداتی و بررسی امکان مستثنی شدن کارگاه‌های زیر 10 نفر از شمول قانون کار از جمله موضوعات مورد بحث در این نشست بود.

برچسب ها: کاهش ، نرخ ، تسهیلات
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: