عجب شیر ما - مدیر جهادکشاورزی عجب شیر گفت: جایگزینی کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم به جای محصولات با نیاز آبی زیاد در حاشیه دریاچه ارومیه از مهمترین راهکارهای تداوم تولید در بخش کشاورزی این شهرستان است.
به گزارش عجب شیر ما به نقل از ایرنا، فرامرز افشانی، در بازدید از مزارع کشت شده در
حاشیه دریاچه ارومیه با محصولات جایگزین، افزود: کشت بذرک در 200 هکتار از
زمین های شور حاشیه دریاچه ارومیه که امکان کشت سایر محصولات وجود ندارد،
منطقی و اقتصادی است.
وی با اشاره به مزیت های کشت محصول بذرک از جمله
مقاومت در خاک های شور و کم آبی یادآور شد: با توجه به محدودیت های منابع
آبی در شهرستان، تغییر الگوی کشت در اراضی کشاورزی ضروری بوده و این اقدام
از راههای رویارویی با بحران کم آبی و عوارض خشکسالی است.
مدیر جهاد
کشاورزی عجب شیر، توسعه کشت متناسب با منابع آب، اصلاح روشهای آبیاری و
آبرسانی، انتخاب گونههای مناسب، ارائه الگوی کشت و جایگزینی محصولاتی با
مصرف آبی بالا مانند سیب زمینی با محصولاتی مانند بذرک، گندم مادر، کلزا و
گیاهان دارویی را از راه های رویارویی با کمآبی موجود اعلام کرد.
افشانی،
ادامه داد: بذرک بدلیل نیاز آبی کم، کشت موفقیت آمیز در حاشیه دریاچه
ارومیه و استقبال کشاورزان، از جمله محصولات مناسب برای معرفی به عنوان
الگوی کشت در آذربایجان شرقی محسوب می شود.
وی، گفت: به منظور کاهش مصرف
آب در بخش کشاورزی، از هفت هزار هکتار زمین زراعی این شهرستان، یک هزار و
400 هکتار با محصولاتی مانند بذرک، کلزا و گیاهان دارویی و گندم مادر که
نیاز آبی کمی دارند، جایگزین شده است.
مدیر جهاد کشاورزی عجب شیر با
اشاره به اینکه تداوم کشاورزی در این منطقه به علت وابستگی معیشتی ساکنان
به این بخش بسیار اهمیت دارد، یادآوری کرد: مدیریت مصرف آب، تامین
اعتبارهای لازم به منظور اجرای طرح های نوین آبیاری در سطح مزارع و باغ ها و
اعطای تسهیلات بانکی برای تجهیز باغ های انگور سنتی به مدرن از جمله
برنامه های اجرایی این مدیریت در سال جاری است.
افشانی، افزود: کاهش
مصرف سموم و کودهای شیمیایی، اجرای روش های مبارزه تلفیقی آفات در محصولات
باغی و زراعی، تغییر الگوی کشت و جایگزینی کشت محصولاتی با نیاز آبی کم از
اولویت های بخش کشاورزی این شهرستان است.
مصرف گیاه بذرک، کلسترول خون را کاهش میدهد و گرفتگی عروق را برطرف میکند.
بذرک
تخمی سیاه رنگ است که در مناطق خنک رشد میکند و کانادا نخستین تولید
کننده آن در جهان بوده و کشت این گیاه در مناطق خنک ایران نیز رواج یافته
است.
بذرک با خواص درمانی زیاد در همه فصول سال یافت میشود، چربی این گیاه از نوع امگا 3 برای بدن مفید است.
مصرف
روزانه بذرک بین 10 تا 20 گرم بوده و آن را میتوان به صورت پودر درآورد و
در آب جوش یا مثل ادویه در داخل سوپ و یا غذاهای دیگر استفاده کرد.