يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - December 08 2024
کد خبر: ۱۳۰۸۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
در مصاحبه اختصاصي با دکتر رضا صديقي نماينده مجلس مطرح شد:
عجب شیر پرس - دکتر رضا صديقي نماينده دوره دوازدهم مجلس شوراي اسلامي مردم حوزه انتخابيه تبريز، اسکو و آذرشهر و عضو کميسيون اجتماعي مجلس، در يک خانواده متوسط و متدين در يکي از روستاهاي بخش مرکزي شهرستان تبريز به دنيا آمد،
پس از پيروزي انقلاب اسلامي به عضويت سپاه پاسداران درآمد، با شروع جنگ تحميلي عازم جبهه هاي حق عليه باطل شد و پس از پايان جنگ، در رشته مهندسي صنايع غذايي از دانشگاه تبريز دانش آموخته گرديد و بعدها تا مقطع دکتري مديريت دولتي ادامه تحصيل داد، در سال 1388 طي حکمي از سوي وزير کشور به عنوان فرماندار شهرستان اهر منصوب شد و طي اين مسئوليت خطير که بالغ بر 5سال به طول انجاميد و علي الخصوص در زلزله مهيب ارسباران، خدمات ارزنده اي را در حوزه هاي مختلف به شهروندان اين منطقه ارايه نمود. وي همچنين در حوزه صنعت نيز حضوري فعال داشته است که عضويت در هيئت مديره شرکت تراکتور سازي ايران(استان کردستان) از مهم ترين آنهاست که به واسطه سال ها اشتغال در سمت هاي اجرايي و مديريتي هم در سطح استاني و هم در سطح شهرستان، تجارب ارزشمندي را در حوزه هاي صنعت و معدن و شهرک هاي صنعتي  دارا مي باشند. وقتي از ايشان دعوت به مصاحبه نمودم با سعه صدر و مناعت طبع پذيرفتند و در اولين فرصت در دفتر روزنامه حاضر و در اين روزهاي سرد پائيزي با سخنان اميد بخش و روحيه پرنشاط وپيگير که ازدرخشش چشمان مصمم شان هويدا بود، گرمي بخش محفل‌مان گرديدند.آنچه مي خوانيد ماحصل اين مصاحبه است:

لطفا بفرماييد بالاخره موضوع افزايش تعطيلي دو روز در هفته به کجا انجاميد؟
يکي از مهمترين موضوعاتي که در کميسيون اجتماعي مجلس مورد بحث و بررسي قرار گرفت موضوع تعطيلي دو روز در هفته مي باشد. همانطور که مي‌دانيد صحبت هاي زيادي در خصوص تعطيلي روزهاي پنجشنبه و شنبه مطرح بود؛ روز شنبه از ديدگاه برخي فعالان اقتصادي به جهت حفظ حضور حداکثري در بازار جهاني مطرح مي گرديد و از طرفي با ملحوظ نظر علماي اعلام و مراجع عاليقدر در قم، روز پنجشنبه مطرح مي شد، عليهذا در کل، به جهت اهميت قوام خانواده و رسيدگي بيشتر و حضور در کانون خانواده، بالا بردن ميزان بهره وري در مجموعه هاي کاري کارگران عزيز و کارمندان محترم، در کميسيون اجتماعي مجلس راي اکثريت اعضا بر تعطيلي روز پنجشنبه بود که تصويب شد و در ادامه موضوع در صحن مجلس بررسي خواهد شد. البته نظر دولت و بخش خصوصي در اين مرحله لحاظ خواهد شد. 

در گزارشات رسمي و منابع خبري، اکثر شرکت هاي منتسب به سازمان تامين اجتماعي، زيان ده اعلام مي گردند، با توجه به رسالت نظارتي کميسيون اجتماعي مجلس در اين خصوص چه تدابيري را مد نظر داريد؟
بلي متاسفانه اغلب شرکت هاي زيرمجموعه دولتي و يا برخي زيرمجموعه هاي بانک ها با اين مشکل گريبانگير هستند و در اين خصوص بنده اينطور عرايضم را در تاييد اين موضوع عنوان مي کنم که متاسفانه ضعف مديريتي عامل اصلي اين بحران مي باشد بطوريکه مي بايست در جايگاه مديريتي مراکز اقتصادي و توليدي به دنبال افراد مدير باشيم و سعي بر اين باشد که در مناصب اينچنيني، مديران توانمند و متخصص به دور از گرايش و سليقه ها و با لحاظ نمودن رزومه کاري فرد که حاکي از دانش فرد باشد، قرار گيرند، در صورتيکه متاسفانه در برخي موارد مشاهده مي شود که براي افراد کار پيدا مي شود و اينگونه نيست که تخصص و توان مديريتي در اولويت باشد. بنده کلا» مخالف اعمال سليقه هاي حزبي و جناحي در اين خصوص هستم؛ و مجدد تاکيد مي کنم مي بايست افراد مدير، لايق، توانمند، پاک دست و داراي دانش لازم و در عين حال معتقد به نظام و علاقمند به ميهن در اينگونه مناصب جاي گيري شوند.

شستا تبديل به حياط خلوت يکسري افراد خاص و بازنشته گرديده، آيا در اين خصوص اقداماتي مد نظر است؟
با توجه به اينکه اصلي ترين وزارتخانه کميسيون اجتماعي، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعي است و شستا نيز جزو زير مجموعه هاي اين وزارتخانه مي باشد، لذا بر حسب وظيفه ذاتي کميسيون اين مطالب را به وزير محترم عرض کرده ايم که لازم است در مجموعه هاي مديريتي شستا و ساير مجموعه هاي از اين دست، از افراد مدير، کاربلد، پاکدست و بدون حاشيه و برگرفته از کليه ظرفيت هاي موجود در سطح جامعه استفاده شود، نه حاکميت رفاقت ها و تفاهمات در اين مجموعه و قطعا،» نه تنها تمام نمايندگان وظيفه نظارتي دارند بلکه به اين دليل که اين موضوع در حيطه وظايف کميسيون اجتماعي مجلس محسوب مي شود حساسيت بالايي نسبت به اين مساله داريم لذا قطعا و موکدا اعلام مي کنم حتما نظارت خواهيم کرد و در صورت لزوم ورود خواهيم کرد و اگر نياز باشد حتما از وزير محترم توصيح خواهيم خواست، چون انتصاب مديران بي حاشيه و توانمند و پاکدست معيار و شاخص اصلي نمايندگان محترم است.

بيست وهشتمين همايش صادرات غير نفتي با حضور وزير محترم اقتصاد و فعالين اقتصادي در سطح کشور در اتاق بازرگاني تبريز برگزار گرديد که جنابعالي نيز حضور داشتيد، برگزاري اينگونه همايش ها چه مزايا و تاثيراتي را در توسعه تجارت استان و در نهايت کشور دارد؟
اين همايش با حضور وزير محترم اقتصاد و برخي مسئولين و معاونين ساير وزارتخانه هايي که به نوعي در اين امر دخيل هستند در جمع فعالين اقتصادي برگزار گرديد که بنده اين اقدام را به فال نيک مي گيرم، چرا که در اين همايش مشکلات و موانع و ناترازي ها توسط تجار محترم مطرح گرديد و اميد آن دارم که اين مشکلات با جان و دل شنيده شود و در اسرع وقت رفع و رجوع گردند و لازم مي دانم از طريق اين تريبون از دست اندرکاران اين همايش علي الخصوص اتاق بازرگاني ايران، اتاق بازرگاني استان آذربايجان شرقي و استاندار محترم که متولي اصلي اين همايش بودند تشکر و قدرداني نمايم . اينگونه اقدامات و برنامه ها قطعا»باعث رونق در کسب وکار و اقتصاد کشوربخصوص شهر تبريز خواهد شدکه به عنوان اولين ها از سال 1218سکاندار تجارت در کشور مي باشد و اولين اتاق بازرگاني در عصر قاجار در شهر تبريز راه اندازي شده است و به عنوان دروازه تجارت ايران مطرح است، و به اين موضوع تاکيد مي کنم که بايستي تبريز جايگاه تجاري خود را مجددا» بازيابد و در سپهر تجاري و بازرگاني کشور، نقش طلايي خود را در رونق تجارت ايران با اورآسيا و اروپا به عنوان مسير مواصلاتي ترانزيتي ايفا کند.

با عنايت به اينکه جنابعالي سبقه و چهره صنعتي نيز در استان داريد، در حال حاضر وضعيت صنعت استان را در مقايسه با ادوار گذشته چگونه مي بينيد؟
وضعيت صنعت استان مطلوب نيست، ناخوش احوال است و روبه وخامت مي رود، شهر تبريز با سبقه فعاليت کارخانجات مادري نظير ماشين سازي، تراکتور سازي، ايدم، چرخشگر و... که قبل از انقلاب در تبريز احداث شده اند به عنوان اولين هاي حوزه صنعت در سطح کشور مطرح است که متاسفانه وضعيت اين کارخانجات در حال حاضر رضايت بخش و متناسب با پيشرفت کنوني فناوري علي الخصوص فناوري هاي نو نبوده و خبري از برزورساني و استفاده از ابزارهاي هوشمند و بهره گيري از ظرفيت هاي مبتني بر هوش مصنوعي که ترند بخش صنعت مي باشند نيست. بازيابي توانمندي صنعتي استان و کلانشهر صنعتي تبريز، تلاش و پيگيري مسئولين محلي، مديران ارشد استاني و نمايندگان محترم را مي طلبد و جاي خوشبختي و مباهات است که در مسند رياست جمهوري فرزند آذربايجان جناب دکتر پزشکيان که خود دغدغهمند اصلي اين مسائل هم هستند قرار گرفته و اميدوارم با همت تمامي دست اندرکاران بتوان وضعيت صنعت استان و علي الخصوص تبريز را از اين وضعيت قهقرايي در آورد و در تراز و شان ايران و آذربايجان و مردم لايق و فهيم اين خطه به روز رساني کرد و به شکوفايي قبلي آذربايجان چه در زمينه صنعت و چه در زمينه تجارت در بازارهاي جهاني دست يابيم. و اين اميدواري با توجه به همت و وحدت موجود در بين تمام نمايندگان در سطح استان به واقعيت نزديکتر است.
البته لازم مي دانم به اين موضوع نيز اشاره نمايم که با توجه به سبقه صنعتي و اجرايي در حوزه صنعت و آشنايي کامل با مشکلات و دغدغه هاي صنعت در استان علاقمند بودم در کميسيون صنايع پيگير مسائل و موضوعات مربوطه باشم، که بنا به دلايلي اين مورد امکان پذير نشد. البته که کميسيون اجتماعي يکي از مهمترين کميسيون ها در حل مشکلات قشر کار و کارگر و ايجاد ارتباط با کميسيون صنايع در راستاي حل مشکلات مطروحه مي باشد.

علت اينکه در اين مدت طولاني تکنولوژي هاي جديد مرتبط با صنايع مادر، در استان راه اندازي نشده اند را در چه عاملي ميبينيد؟
ريشه اين مشکل را در ضعف مديريتي ادوار گذشته مي بينم، و از طرفي وحدت رويه و پيگيري هاي مستمر نمايندگان و مديران اجرايي و ارشد استاني را مي طلبيد. واقعيت امر اين است که وضعيت فعلي صنايع مادر استان را زيبنده و برازنده مردم آذربايجان نمي بينم و قابل قبول نيست و نقش آفريني و حضور پررنگ تر بخش خصوصي و سرمايه گذاري در حوزه صنعت بسيار محسوس است و بنده دست ياري و همکاري به سوي اين بخش دراز مي کنم و در راه توسعه به حق اين استان از هيچ حمايتي در حد وظايف و مقدورات مضايقه ندارم و الحمدالله ساير نمايندگان محترم هم بر اين عقيده هستند  و وحدت کامل وجود دارد و همراهي و همکاري نمايندگان و مسئولين استاني پيگير اين موضوع خواهيم شد و در اين رهگذر نمي توان نفش دولت را در زمينه سرمايه گذاري و تقويت مراکز صنعتي ناديده گرفت.

در اين مدت که در کسوت نماينده مجلس شوراي اسلامي هستيد عمده مشکلات و موانع موجود در استان آدربايجانشرقي را در چه مي بينيد؟
مهمترين مشکلات همان بحث عقب ماندگي در صنعت و بحث صادرات و نابساماني زير ساخت هاي موجود در خصوص حمل و نقل ريلي و جاده اي مي باشد و همچنين بحث ناترازي انرژي و تاثير آن در صنعت استان را نمي توان ناديده گرفت و متاسفانه در ايام گذشته در اين خصوص سرمايه گذاري اساسي چه در زمينه انرژي پاک و چه در ساير موارد انجام نگرفته است و اين در حاليست که مي توانستيم با ايجاد تسهيلات لازم از اراضي و بسترهاي موجود بخصوص حوضه درياچه اروميه که بحث کشاورزي در آن ناممکن شده با ارايه تسهيلات جهت تجهيز پنل هاي خورشيدي ضمن جلوگيري از مهاجرت سکنه مناطق فوق، بستر هاي لازم براي ايجاد اشتغال اهالي و تواما تامين انرژي براي صنايع را فراهم نماييم، لذا با مديريت تسهيلات خرد اشتغال زايي اين امر مهيا مي شد که در اين خصوص مراتب را با استاندار محترم جهت برنامه ريزي هاي آتي مطرح کرده‌ام.
در خصوص نيروگاه هم مشکل داريم؛ نه براي بخش خصوصي فضا مهيا شده و نه دولت در اين زمينه اقدام اساسي انجام داده است و متاسفانه در شبکه انتقال و توزيع انرژي هم پيري و فرسودگي شديدامشهود است و کمبود توليد انرژي برق از يک سو و هدر رفت آن به علت فرسودگي مسير انتقال و سيستم موجود که مي توان به جرات گفت گاها به مرز 40 درصد هم مي رسد از سوي ديگر، مزيد بر علت و مشکلات موجود مي باشد و بايستي آستين همت بالا زده شود و بنده در اين خصوص با وزير محترم نيرو مذاکراتي را انجام داده ام و اميد است اقدامات شايسته و بايسته انجام پذيرد.
و گلايه اي هم از دولتمردان دارم که متاسفانه حساب هاي واريزي درآمدهاي حاصله از شرکت هاي کلان و مهم اقتصادي استان در بانک هاي تهران متمرکز شده است، لذا استان از عايدات آنها و مالياتهاي پرداختي و موهبتهاي وابسته به اين امر بي نصيب مي ماند. به عنوان مثال حساب بانکي مجموعه عظيم مس سونگون و يا ساير شرکت هاي مهم خصولتي در تهران متمرکز مي باشد که براي ما غير قابل قبول است چون بسترسازي براي بسياري از تسهيلات و ايجاد اشتغال و رونق را براي قشر پويا و جوان و نخبه استان غيرممکن کرده است. و درخواستم از وزير محترم اين است که در اسرع وقت اين عايدات و حساب ها در سطح استان متمرکز شوند. چرا که محدود بودن منابع بانکي و ضعيف شدن در اين حيطه را مي توان همين عوامل دانست و همين جا از فرصت استفاده کرده ازبخش هاي خصوصي استاني نيز خواهش مي کنم حساب هاي خود را در تهران متمرکز نکرده و به استان بياورند.

با توجه به بسترهاي موجود در سطح استان و جاذبه هاي منحصر بفرد طبيعي و تاريخي و اقليمي در استان آذربايجانشرقي، متاسفانه در بحث گردشگري خوب ندرخشيده ايم علت چيست؟
منطقه آذربايجان حقيقتا خواستگاه گردشگري است و تلفيقي منحصربه فرد از ديدني هاي طبيعي، گردشي و تاريخي را در خود دارد. به عنوان مثال در حوزه شهرستان اسکو دهکده توريستي کندوان که به ثبت جهاني رسيده و تنها معماري سنگي در دل کوه است که در خود سکنه جاي داده و به نوبه خود ديدني و منحصر بفرد است ولي در راه هاي مواصلاتي و ايجاد مراکز تفريحي و اسکان و ... اقدامات برجسته اي صورت نگرفته است و يا در شهر تاريخي تبريز ارک عليشاه، مسجد کبود، عمارت ساعت، مقبره الشعرا و بازار سرپوشيده تبريز که بزرگترين بازار سرپوشيده جهان است و به ثبت جهاني رسيده و بسياري موارد ديگر را داريم و يا در حوزه آذرشهر مسجد سنگي، تاپ تاپان، روستاي چراغيل و ... نيز به همين منوال؛ متاسفانه سرمايه گذاري لازم در جهت معرفي و ايجاد تسهيلات و تامين مالي براي جذب گردشگر و توريست که خود عامل اشتغال و رونق مي باشد، انجام نيافته است. در بخش صنايع دستي نيز وضعيت مطلوب نيست به عنوان مثال صنعت کفش تبريز و يا هنر فرش تبريز منحصر بفرد هستند ولي در جايگاه شايسته خود قرار ندارند. اخيرا صنعت سوزن دوزي ممقان به عنوان هنري ارزشمند به ثبت ملي رسيده و ظرفيت بزرگي براي اين شهر محسوب مي شود و موارد مشابه اينچنيني بسيار است که نيازمند اهتمام ويژه مي باشد. ضعف موجود در اين بخش را نيز مي توان در ضعف مديريتي ادوار گذشته ديد.

يکسري دغدغه هايي را در دوران انتخابات مطرح نموده ايد در اين مدت تا چه حد در احقاق آنها موفق شده ايد ؟
در حد توان در اجرايي کردن شعارها تلاش خواهم نمود. بنده پاي تمام حرف‌ها و شعارهايي که به مردم عزيز و فهيم داده ام با اهتمام وافر ايستاده‌ام و حتما به عهدي که بستيم تا آخرين توان پاي بند هستيم و از جمله شعارها و دغدغه هايي که بيان کرده ام بحث مسائل مرتبط با جوانان عزيز و به خصوص نخبگان استان بوده که با جديت در کميسيون اجتماعي مجلس دنبال مي شود و مورد بعدي تلاش در جهت ايجاد و حفظ وحدت بين نمايندگان استاني در راستاي حل مشکلات مردم عزيز استان و رفع کمبودهاي استاني و طرح در مراجع ذيربط و پيگيري با وحدت رويه مي باشد تا نتيجه مطلوب حاصل گردد، که به حمدالله در اين خصوص اقدامات مثبتي در حال انجام است. 
به عنوان مثال بيش از يک دهه است که در استان با چالش کمبود آب شرب مواجه هستيم؛ لذا با وحدت کلمه نمايندگان محترم و عنايت ويژه رياست جمهوري محترم و وزير محترم، اجراي پروژه انتقال آب شرب از ارس مورد موافقت و تصويب قرار گرفت و ان شاالله اين امر که آرزوي ديريينه مردم عزيز و فهيم استان است محقق شود و به کرسي نشيند و ان‌شاالله شاهد کاهش تنش آبي خواهيم شد. 
از جمله مواردي که به جد پيگير هستيم رفع تبعيض و تعدد قراردادهاي کاري و حذف واسط شرکتي بين کارگران عزيز و مجموعه کاري مي باشد که البته نه تنها براي دولت بار مالي نخواهد داشت بلکه با حذف واسط، کارگران محترم هم از حقوق بحق خود بطور کامل و بدون واسطه بهره مند خواهند شد که با عنايت خداوند و پيگيري هاي انجام يافته اين امر نيز در حال تحقق است و در مجلس به عنوان يک ماده واحده تصويب گرديده و تبصره ذيل آن که مجلس در وجود آن اصرار دارد و در شوراي نگهبان مورد ايراد قرار گرفته و حدود يکسال است در مجمع تشخيص منتظر اعلام نظر هستيم براساس اعلام نظر اخير رياست محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام در ماده واحده ايرادي اعلام نشده و صرفا در تبصره ايراد است و پيشنهاد بنده اين است، که ماده واحده را ابلاغ فرمايند تا تبديل به قانون شود البته حضورا نيز پيگير اين موضوع خواهم شد و در خصوص چند و چون تبصره بطور مجزا بحث خواهيم کرد تا ان شاالله بحث عدم امنيت شغلي رفع و رجوع گردد. 
بحث ديگر همسان سازي حقوق بود که از دغدغه هاي اساسي بنده است و به حول و قوه الهي از آبان ماه جاري ملزم به اجرا هستند و مجلس شوراي اسلامي و کميسيون اجتماعي به صورت قاطع و با اهتمام ويژه پيگير اين موضوع هستيم.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: