شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - November 23 2024
کد خبر: ۱۲۷۰۹
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱
معاون حفاظت و امور اراضی استان:
عجب شیر پرس - معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌ شرقی گفت: در جنگل‌های آذربایجان شرقی، قطع سازمان‌یافته‌ی درخت نداریم.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایسنا، علی قنبری ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: جنگل‌های ارسباران با ۱۶۴ هزار هکتار وسعت در شش شهرستان آذربایجان شرقی تحت پوشش شدیدترین تدابیر حفاظتی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه جنگل‌های ارسباران جزو مناطق چهارگانه حفاظتی محیط زیست کشور است، گفت: باتوجه به اینکه بخشی از این مناطق جزو مناطق چهارگانه است، یک لایه بیشتر از سایر مناطق حفاظت می‌شود.

وی افزود: جنگل‌های ارسباران تجارتی نبوده و بخش عمده‌ای از درختان این جنگل‌ها قابلیت استفاده‌ی صنعتی ندارند به همین دلیل رغبت بیشتری برای قاچاق درختان یا جنگل تراشی وجود ندارد و رخداد این اتفاق بسیار نادر است.

قنبری تاکید کرد: هیچکس منکر قطع درختان جنگلی نیست، اما این قطع درختان به صورت غیرمتعارف نیست، افراد بومی و روستاییان مناطق ارسباران برای تهیه لوازم چوبی مورد نیاز خود از چوب درختان جنگلی استفاده می‌کنند که نیروهای حفاظتی و گشت‌های امنیتی ما بر این موارد نیز نظارت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی و از لحاظ قانونی قطع درخت کاملاً ممنوع است، بیان کرد: حتی افراد برای قطع یک درخت در زمین یا باغ خود نیز باید مجوز قطع و حمل بگیرند در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، عنوان کرد: سازوکار لازم برای جلوگیری از جنگل تراشی در آذربایجان شرقی پیش بینی شده و با شدیدترین تدابیر حفاظتی در حال اجرا است.

وی تاکید کرد: هیچ‌گونه قطع درختی به صورت سامان یافته در آذربایجان شرقی وجود ندارد.

اصلی‌ترین علت تخریب مراتع سبز استان

وی با اشاره اصلی‌ترین علت تخریب مراتع سبز استان، بیان کرد: اختلافات بین منابع طبیعی و زارع از زمان اجرای قانون اصلاحات ارضی وجود دارد، به طوری که افراد فکر می‌کنند که زمین زراعی متعلق به آن‌هاست در حالی که منابع طبیعی تشخیص داده که زمین متعلق به اراضی ملّی است.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد اختلافات مابین منابع طبیعی و کشاورزان توسط کمیسیون رد تداخل حل شده است، اراضی را که افراد ادعا می‌کردند متعلق به آن‌ها است برای تعیین تکلیف به کمیسیون رد تداخلات انتقال داده‌ایم.

قنبری افزود: دومین علت تخریب مراتع سبز استان زمین‌خواری توسط برخی افراد سودجو است که با این افراد نیز بصورت جدی و قانونی برخورد می‌شود.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: در فصل آتش سوزی قرار داریم و می‌دانیم که خسارت آتش سوزی در جنگل‌ها کمتر از آفات نیست.

وی ابراز کرد: از گردشگران خواهشمندیم تا در زمان ورود به محدوده جنگلی حتما موارد زیست محیطی را رعایت کنند و از روشن کردن آتش اجتناب بورزند تا نقشی در حفظ جنگل داشته باشند و بتوانیم این فصل گرم را به بهترین وجه سپری کنیم.

وی ادامه داد: سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰ درصد کاهش تخریب و آسیب به جنگل‌ها وجود داشت یعنی در سال ۱۴۰۱، ۴۴ هزار هکتار جنگل‌ها دچار حریق شده و در سال گذشته ۲۲ هکتار مورد حریق جنگل در استان داشته‌ایم.

وی گفت: بیشترین آتش سوزی در حوزه‌های ارسباران و خدا آفرین اتفاق می‌افتد برای حل این مشکل نیز نیروهای حفاظتی و گشت‌های محیط زیست را در زمان طلایی را در این مناطق حاضر شده و از توسعه‌ی آتش سوزی جلوگیری می‌کنند.

وی تاکید کرد: از مردم خواهشمندیم تا هنگام ترک محل تفریح خود مکانی را که در آن آتش روشن کرده بودند، خاموش کنند.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: